Ремонт клапан картерни газове ПД мотор AJM
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ремонт клапан картерни газове ПД мотор AJM
Клапана за картерните газове който за моя мотор се намира вграден в капака на клапаните е дал фира паради което ми фука всичкото масло в турбото, въпроса ми е някой правил ли е това да сложи такъв клапан например от 110коня между изхода от капака на клапаните и турбото, дали ще има ефект от тази операция?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ремонт клапан картерни газове ПД мотор AJM
айде де никой ли не е правил това съчленяване или поне да изкаже мнение дали ще има ефект
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, аз съм със същия двигател и съм си свалял капака на клапаните, но не знам там да има клапан.
-
- Автомобил:
- Двигател:
има има там е мръсника но отдолу не се вижда ако не ти представлява проблем да откачиш маркуча от горната му част там където влиза в капака и да надуеш и след това да засмучеш, идеята ми е дали ще усетиш някакво съпротивление на засмукването и дали при рязко духане и засмукване ще усетиш там някъде вътре да се движи клапа /мембрана/
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо ми звучи нереално при сложен капак да можеш рязко да духаш или смучеш 

-
- Автомобил:
- Двигател:
няма значение вероятно не съм преценил че при сложен капак ще ти е трудно, вече "духах" на няколко капака и все едно и също така че не знам какъв е проблема мамка му
ще следя с интерес! понеже при мен е подобно положението!за този филтър който си мисли че съществува колегата да го зарадвам че няма такъв!друг е проблема с маслото в турбото от отдушника но незнам на какво се дължи!на моята тема никой не ми даде отговор но дано тук отговори някой 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ни вопъл, ни стон ! няма кой до отговори, а пасатора продължава да лапа маслото.
Да спомена, че това с харчлъка на маслото се появи преди известно време, след това духна гарнитура на главата, оправих я като си мислех, че съм решил и проблема но уви, колата върви на фурия, а маслото го няма ! през ауспуха не пуши, луфта на турбото е съвсем незначителен.
Да спомена, че това с харчлъка на маслото се появи преди известно време, след това духна гарнитура на главата, оправих я като си мислех, че съм решил и проблема но уви, колата върви на фурия, а маслото го няма ! през ауспуха не пуши, луфта на турбото е съвсем незначителен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колко масло доливаш от смяна до смяна?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да се скапат нещата карах с Q8 и за 12000 долях половин литър и след това тръгна яко да го харчи, според мен повече от литър на хиляда, дали е възможно да е запушен катализатора и поради това да тегли повече картерните газовете от капака на клапаните.
По вероятно е маслото ти да е за смяна. Смени го и ако разхода остане 1 кило на 1000 километра, тогава се шашкай
-
- Автомобил:
- Двигател:
смених маслото и продължава !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Свали си кулера и виж какво ще намериш там. Това при условие, че нямаш видими течове от никъде.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Поредна тема за изчезване на масло при ПД...
И при мен е същата работа,сухо отвсякъде(отвън,а и турбо,тръби,кулер) а от известно време харча се увеличи,най-вече от последната смяна на масло MOTUL поръчано от колегата в Пловдив.....незнам за клапан/мембрана в капака,ще огледам
Мисля да долея остатъка и когато посвърши (как е тръгнало на около 6-7 000 пробег) да сменя за пореден път марката....но така или иначе има някакъв проблем и ще следя темата с интерес 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Има мембрана или филтър има! Аз имах проблем само, че ми чупеше турбото от там на 2 пъти! Не се сменя филтъра, а се сменя целия капак на главата! Аз го смених и останах доволен. Вече не ми излизат сажди и масло от там! Всичко е ток вече 

Върни се в “Дизелови агрегати”