Задни спирачки голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Задни спирачки голф 2

Мнениеот GTI1.8 » Нед 19 авг 2012 12:08

Колеги здравейте,случи ми се нещо малко кофти.. и искам вашето мнение по въпроса.

карам голф 2-ка 1.6 и вчера се хванах да сменям задните накладки на барабаните и преди да сложим новите накладки без да иска едно момче натисна педала и едното буталце изкочи и сега въпроса ми е след като е излязло значи трябва да се обезвъздуши но проблема е че след като тръгнахме да отвиваме пропката тя се скъса.Въпроса ми е сега как да процедирам ще закупя нови буталца защото знам че е хубаво да се сменят както и нови пропки,но как да извадя старата която е останала вътре и трябва ли нещо друго да се сменя..някакви допълнителни тръбички от пропката.. Помагайте колеги.. :cry:

vwpnss
Автомобил:
Двигател:

Re: Задни спирачки голф 2

Мнениеот vwpnss » Нед 19 авг 2012 13:07

Здрасти!
Не съм виждал да продавт само буталца. Виждал съм да продават обезвъздушителчета за цилиндърчета, бройката беше 2 лв, има и гумена тапичка.
Иначе задно цилиндърче струва около 10 лв. комплект с буталца и обезвъздушителче. Ако последните години не са обезвъздушавани задните цилиндърчета може и да не се извади счупеното парче. Иначе може да се опита да се разпробие с тънко свредло и с шпилковадач.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 19 авг 2012 14:55

колега едва ли ще можеш да го развиеш това счупеното парче,ако някой стругар можееда ти го разпробиее ОК продават щуцери оделно има ги по магазинитее различни по размери.и следващия път като развиваш щуцер най напред го попричуквай с чукчеее и развиваш внимателно и не много стягане послее

Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Мнениеот GTI1.8 » Нед 19 авг 2012 16:20

Благодаря ви колеги но макар и да не исках да занимавам дядо ми който толкова години това е работил все пак опрях до него и ме посъветва и ми помогна обезвъздушихме ги направо от трабичките и всичко е без проблем прегледа дали всичко съм направил както трябва и сега всичко е на 100% перфектно спира,бия си главата във волана.. :Mr Green Fun

Наистина благодаря за обърнатото внимание остава да сменя грънците и започваме с подобренията.Или поне така ми се иска. :D Поздрави пичове.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”