Край на авантата с глобите !

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 26 окт 2006 9:55

не може ли просто да приемете, че е по-добре да спазвате правилата, ако толкова ви се кара по-бързо, карайте с до +20, не повече, за фиш, а не за акт

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 26 окт 2006 15:07

vw_golf_2_Memphis написа:Днес ми върнаха синьото талонче без да плащам каквото и да било :wink: :wink:

Именно и при мен така стана:)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 26 окт 2006 15:31

МОРСКИЯ написа:Преди поне минавах като колега и ме пускаха ама сега нещо напоследак ..... и това не помага

Ми щото полицаите махнаха светофарите по морските пътища и вече не се броиш 'колега'! mhihi
Ама кажи им, че то полвината светофар ти е по окачването, бе Морски! :lol:

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Вто 31 окт 2006 13:52

И аз вчера си взех талона......имаше опашка от по поне 50 човека на всяко от трите гишета - чаках един час и тая като ми каза - ами имате запор на талона - отидете в 20 стая (видеонаблюдението)....и направо ми причерня....там едно младо отворено гъзе извади една голяма дебела книга и ми вика "Е защо не си ни уважил като сме ти изпратили призовка" - Голф, рег.номер, адрес, дата и час на нарушението (а то е от 2005 г.)- минал съм на червено еди-къде си.....(Аз това си го знам де, ама пощенската ми кутия е много зле... :wink: , яде призовки всякакви :wink: )......, както и да е, правим се аз на луд и оня вика: "Айде бегай обратно на 3-то гише", върнах се и си взех талона с нак. постановление за 20 лв и 6 точки, сега ще трябва да отскоча до некоя банка да го платя....20 лв къде не съм ги дал....

provigo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот provigo » Вто 31 окт 2006 15:16

Като цяло мога да кажа че цялата система в България е не работеща. Да не може държавата да си събере глобите, хахаха, това само по себе си говори за слаба държава. Тука всички във форума говорим какви некадърни шофьори има, и че движението е ужасно. Ами така ще е, докато има възможност за неплащане на глобите. А нещата са толкова прости, мога да ви дам пример как е уредено това в Канада.
Глоба за неправилно паркиране - 42$. И то глобата ти я оставят на стъклото под чистачката. А ако вали, я слагат в найлонов плик. Като по този начин, собственика на колата е глобен, а не този който е нарушил.
Ако до 1 месец глобата не е платена, собственика на колата получава известие (писмо) че има неплатена глоба, която вече е над 130$, понеже плащането е закъсняало, или си се направил на тарикат.
Ако все пак още решиш да се тарикатееш, отново след 1 месец пак получаваш писмо, в което пак те известяват че си закъсняал с плащането, и вече е над 1000$ до колкото знам.
Следващата стъпка, ако пак не си платиш, е съд (не такъв както в БГ, дето се точи с деситилетия, и с адвокати. Това тука в случая е нещо като арбитраж, без адвокати, като арбитрите казват кой прав кой крив, и кой трябва да плаща). И като те осъдят ако не платиш, ти пращат съдия-изпълнител, който изземва имущество.
Е сега по българси някой ще си каже:
- Абе какво имам аз, че да ми вземат?
Дори колата може да ти вземат :) Ама като се замисли човек, все едно телевизорче, някое ДВД, и още други интересни неща може да му вземат. Все пак живеем в 21 век, все има какво да се вземе.
И друг лесен начин има за събираемост на глобите - с данъците. Обаче им хора които правят нарушения, а нямат за какво да плащат данъци, и реално този начин няма да е ефективен.
Но гореописани начин работи - веравйте ми ! :)
И така всичко ще си дойде на мястото, и движението по улиците ще е по-нормално. Обаче с тия големите глоби може да дойде и още по-голямата корупция при полицаите. И това може да се оправи, има си начини, ама в БГ няма да е скоро. :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 31 окт 2006 17:17

provigo написа:Като цяло мога да кажа че цялата система в България е не работеща...

...И това може да се оправи, има си начини, ама в БГ няма да е скоро. :)

В първото си прав, за второто - искрено се надявам да не си :roll:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 31 окт 2006 17:55

provigo написа:...

Отстрани нещата изглеждат винаги изкривени. Ето примерно глобата от 42$ (канадски) е все едно средностатистически българин да го глобят 4 лева или ако много се тарикатее голбата да се увеличи до колосалните 13 лева (130$). Това всичкото, ако приемем, че канадците имат 10 пъти по-висок стандарт на живот (а аз мисля, че е над 10 правилното число)

Колега, дали си наясно, какви са глобите в БГ дори и в момента? А след 1.1.07 какви ще са? Малко ли ти се вижда глоба 50% от заплатата за 30 км./ч превишаване на позволената? Мислиш ли, че държавата не знае, че може да си събере парите много лесно? Или ние тука сме се събрали най-големите умници на света. Много ясно, че глобите не се събират умишлено, поне в момента, и ще е така поне до края на мандата на правителството. Я сега си представи няколко десетки хиляди българи, току що под заплаха от съдия изпълнител, са си платили между 200 и 1000 лева стари вземания към КАТ. Дали са доволни от живота в БГ тези хора? За кого ще гласуват те? Може би за Болен?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 31 окт 2006 18:16

musura написа:
provigo написа:...

Отстрани нещата изглеждат винаги изкривени. Ето примерно глобата от 42$ (канадски) е все едно средностатистически българин да го глобят 4 лева или ако много се тарикатее голбата да се увеличи до колосалните 13 лева (130$). Това всичкото, ако приемем, че канадците имат 10 пъти по-висок стандарт на живот (а аз мисля, че е над 10 правилното число)

Колега, дали си наясно, какви са глобите в БГ дори и в момента? А след 1.1.07 какви ще са? Малко ли ти се вижда глоба 50% от заплатата за 30 км./ч превишаване на позволената? Мислиш ли, че държавата не знае, че може да си събере парите много лесно? Или ние тука сме се събрали най-големите умници на света. Много ясно, че глобите не се събират умишлено, поне в момента, и ще е така поне до края на мандата на правителството. Я сега си представи няколко десетки хиляди българи, току що под заплаха от съдия изпълнител, са си платили между 200 и 1000 лева стари вземания към КАТ. Дали са доволни от живота в БГ тези хора? За кого ще гласуват те? Може би за Болен?

Добре го каза !

provigo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот provigo » Сря 01 ное 2006 0:19

Аз исках да ви дам пример просто. Относно глобите и цените ми е ясно, аз неотдавна съм напуснал страната. Не беше нужно да изчисляваме глобата в БГ на колко $ се равнява, или стандарта на живот какъв бил. Както ти започна своя постинг "Отстрани нещата винаги изглеждат изкривени ...", така можеш да си 100% сигурен че и тука стандарта на живот не е такъв какъвто предполагам си мислиш. Всичко е гоооляяяма реклама, но си признавам че има много повече възможности и плюсове. Но това не е тема на тукашния форум, има други форуми за това.
Е те това е най-вярното което казваш че всичко идва от политиците, и от страха им да не изпуснат властта. Но след като стигнахме до извода, че това няма да стане, че политиците не искат. Може ли някой да даде по-добра идея? Идея за спазване на правилата за движение, и толерантно шофиране. Как ще се научат младите водачи на това? Според мен всичко идва от участниците в движението, и от манталитета им.
Едно не разбирам, защо водачите които нарушават, и си натрупват глоби, след това започват да се сърдят на държавата че глобите са високи? Хехе, ми няма как батка, нали ще ставаме евродържава, всичко ще стане с европейски цени.

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Сря 01 ное 2006 2:12

Лошо изгорях тази вечер и аз... прибирах се от Сръбско и след Ябълково ме спряха с 90 км при ограничение 50.. гледах в закона и съм точно на границата 40 или 6 или 12 точки ше земат мамка им.. а записах и номера на радара щот се сетих че тук имаше някаква такава тема и поисках и документ да ми покажат до кога е валиден и те казаха че нямам право да изисквам това и ако искат ще ми го покажат,още повече радара беше вътре на таблото това редно ли е ?
Да дадете някакъв съвет .. дали ще да плащам и аз или ще ми върнат талончето и ще ме забравят ?

Съжелявам ако не му е тук мястото на пост-а... :oops:

wotson
Автомобил: vw touran
Двигател: BKD 2006
Контакти:

Мнениеот wotson » Сря 01 ное 2006 2:19

на радара нему пречи и да е вътре и защо се коркаш и псуваш след като знаеш че си бил в нарушение с 90 км на ограничение 50 км
ако беше карал с 50 нямаше д те спират и да те бавят и най вероятно и по бързо си щял да стигнеш

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Сря 01 ное 2006 2:28

Защото колега,карам ауди 89 година,а ме изпреварват някакви джигити с аудита 2006 година с по над 100 +++,защото другите не спазват законите,защо трябва аз да съм различен? Сигурно ти никога не си правил нарушение а ? Може би щот още нямаш книжка.. Ще спра до тук че ми идва да кажа някой нецензурни думи..

И да наистина съм виновен...

Потребителски аватар
daemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daemon » Сря 01 ное 2006 9:50

Audi_RS* написа:Защото колега,карам ауди 89 година,а ме изпреварват някакви джигити с аудита 2006 година с по над 100 +++,защото другите не спазват законите,защо трябва аз да съм различен?

именно - докато закона е различен за "кон" и за "лъв" ще е така. може ли държавата да бъде изклатена за нещо ще го правим и още как :roll:

wotson
Автомобил: vw touran
Двигател: BKD 2006
Контакти:

Мнениеот wotson » Пет 03 ное 2006 13:10

Audi_RS* написа:Защото колега,карам ауди 89 година,а ме изпреварват някакви джигити с аудита 2006 година с по над 100 +++,защото другите не спазват законите,защо трябва аз да съм различен? Сигурно ти никога не си правил нарушение а ? Може би щот още нямаш книжка.. Ще спра до тук че ми идва да кажа някой нецензурни думи..

И да наистина съм виновен...

колега книжка имам от доста време август месец станаха 7 години, засхто трябва да се сравниваш с тези които карат коли 2006 година, за тях четем по весницита в 4ерната хроника за птп лошото е 4е загиват и други които неса виновни. на тези ......... дори да им пише (пр.)акт за нешто си го оправят от много високо ниво направо в кат, ако и ти ядеш , пиееш и вършиш сделки с на4алството на КАТ нямаше дасе оплакваш тук.другото което закотите за движение трябва да се спазват , но ........някои управници на мвр преебаха цялата система преди време немойе да виждаш полицеиска кола и да си минавасш на червено и да нети пука с думите "хах тея ушеви немогат да пишат акто ве боли ме х.."
аз нарушения имам и се се старая да си спазвам правилата за движение

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”