Хлопа ми задната гума
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
Хлопа ми задната гума
Здравейте колеги днес забелчзах, че като с крак натисна задната гума и има луфт и се осеща как си влиза леко навътре цялата джанта така е и от двете страни, казаха ми, че са ми разхлабени лагерите. Въпроса ми е дали е лошо да се кара така и другия е ако ги затегна ще почнат ли да вият ?
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
Re: Хлопа ми задната гума
Със сигурност ще завият.
Не са скъпи,скоро ги сменявах на тройката така че не е болка за умиране.Но не помня колко пари са щото купувах много работи тогава.
Не са скъпи,скоро ги сменявах на тройката така че не е болка за умиране.Но не помня колко пари са щото купувах много работи тогава.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Вдигни колата на крик, и хвани с едната ръка гумата от горната страна, а с другата рака за дония карай и пробвай навънка навътре, да видиш дали има луфт, защото може да се заблуждаваш така като риташ/подпираш с крак гумата!
Ако има луфт ще усетиш на ръката, и гумата ще хлопа леко! Иначе лагер без смяна на главина е 40 лева, сега зависи от марката! Но направи това, което ти ках да си сигурен че е от лагер, да не е от амортесьорите, при дупки и те хлопат, или тампоните на макферсоните!
Ако има луфт ще усетиш на ръката, и гумата ще хлопа леко! Иначе лагер без смяна на главина е 40 лева, сега зависи от марката! Но направи това, което ти ках да си сигурен че е от лагер, да не е от амортесьорите, при дупки и те хлопат, или тампоните на макферсоните!
Последна промяна от my heart iS iCe на Нед 19 авг 2012 20:02, променено общо 1 път.
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
ivostefanov написа:Със сигурност ще завият.
А лошо ли е да карам така като има луфт ?
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
Не знаеш в общи линий до къде ще стигнеш и може да прецакаш главините.
Значи е лошо
Значи е лошо
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Точно. И аз съм карал известно време с луфт и... смених лагера и главината комплект после. Най-добре е да смениш само лагера навреме, вместо двете после
Читав лагер без отстъпка ти е около 20 лева. С отстъпка - доста надолу... Примерно да речем, че с отстъпка успях да си купя лагер на главината SWAG за 9 лева - пълен комплект.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
то минимален луфт трябва да има,но не и голям
като се монтирват нови лагери се стягат наръка гайките да се обере луфта и после леко се разхлабват за да не са стегнати....това е при дискове,ако си с барабани предполагам е подобно
като се монтирват нови лагери се стягат наръка гайките да се обере луфта и после леко се разхлабват за да не са стегнати....това е при дискове,ако си с барабани предполагам е подобно
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
moimoimoi написа:то минимален луфт трябва да има,но не и голям
Както спомена колегата, нормално е да има минимален луфт. Все пак са конусни лагери и може да ги пренатегнеш ако нямат минимален оставен луфт. Все пак от луфт до луфт разлика има, така че провери го дали е голям или в рамките на нормалното. Стягаш по метода с плъзгащата се шайба и ще видиш, че и тогава има минимален луфт
.- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Моят съвет е да обърнеш нужното внимание, понеже при мен става следното: Единият лагер, нито вие, нито съм забелязал да има луфт и както си карам с 5 човека и с музиката, добре че на задната седалка имаше хора и бях със спортно окачване. Задната гума започна да стърже в калника като спрях и я погледнах, все едно беше с 30мм фланец само че не беще паднала и така...
колата нощува на пътя 
колата нощува на пътя -
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
martincho ела в сряда да видим дали са за смяна и да ги стегна за услугата ще е нужно да осигуриш студена биричка,като консумативи :едно мехче с грес,шплентове и капачки за главините.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”