1.Когато ускорява най-често на 5-та предавка и достигне 100 км/ч и понякога 90 км/ч се усеща едно съвсем леко чувство все едно...ммм трудно е да се опише...все едно си сложил "тапа" на двигателя,но самото това чувство е много леко и ако не знаеш за какво да се ослушваш може и трудно да се усети..та мисълта ми е ,че след това едно леко придърпване стрелката на скоростомера ми заковава 100 и не мърда все едно съм я заковал с пирон.Реших да тръгна от 1-ва предавка до максималните обороти на двигателя преди да превключа следващите предавки и реално на 4-та достигнах 130-140 преди да се усети,че иска 5-та...и от 5-та вече си набираше до 160-170...въпроса ми е защо понякога ако превключа рано 5-та (т.е. аз реално не мога да карам постоянно на мах обороти за да достигам някакви скорости) ми заковава стрелката на 100 и не мърда ? от какво може да е това? Колата е качвана на компютър преди да се купи и само едни повдигачи имаше за смяна ,които сменихме.Този проблем не ми го прави често но може да е вестител на нещо лошо и искам да знам.Благодаря
2.Може ли да ми изброите причините за невъзможността един 1.9 AFN да ускорява бързо.Не че имам проблеми с това ,просто искам да знам дали мога да сменя някои от тези консумативи за да съм спокоен,че съм с реален потенциал.Благодаря
P.S. Като се прибера в София ще кача снимки на новата си придобивка