автоматично палене на светлините
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
p3p1to
- Автомобил:
- Двигател:
Re: автоматично палене на светлините
и на мен днес така ми го направиха самоче с реле
та маисторчето ми каза че може и директно от клемореда или от датчика за маслото също да се захване 
- pavkomk2
- Автомобил: Jetta mk2
- Двигател: 112 PB -- 139 KR
Re: Re:
Колеги само да попитам букса 87 към къси да се върже нали така.. обаче кой кабел да търся те не са ли секи кабел за фара си ? неразбирам много от тоци и затова попитах от каде да взема сигнала и след това може ли нещо като резистор да се сложи и да намали малко фаровете примерно на 70-80% да светят.. само за през деня нали. Благодаря
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
На единия фар е жълт на другия жълт с черно(късите).Поне на голф 3 и пасат 3 е така.Сигурно и при теб са същите
много полезна информация получих днес радвам се че ви има колеги 

-
jmirianov
- Автомобил: jeta 2 1984
- Двигател: 1.6
здравейте,
някой има ли желание да ми съдейства за направата на автоматичното вкл. на светлини. имам джета 84г. ще почерпя
някой има ли желание да ми съдейства за направата на автоматичното вкл. на светлини. имам джета 84г. ще почерпя
Колеги какъв резистор мога да сложа,за да ги намаля късите светлини до 30-40% ? И към коя клема се свързва? Благодаря ви 
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
NiGhTy написа:Колеги какъв резистор мога да сложа,за да ги намаля късите светлини до 30-40% ? И към коя клема се свързва? Благодаря ви
Голям като размери и закрепен към купето за да се охлажда

0,8 - 1 Oма 100 W по спомен
А къде се връзва? Предполагам към фара,но между него и релето или след релето
Или пък другаде,Благодаря! 
-
Dushan
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Колеги има безплатно решение. Ще ви кажа как става на голф 3 94г., но същото се прилага на всички коли. Махате копчето за светлините, режете кабел номер 11 (постоянен "+") и го примоствате към най дебелия кабел ("+" при контакт). Аз просто го набутах здраво до него и се получи учудващо устойчиво. Естествено останалата част се изолира. Оставяте копчето на къси и имате къси само на контакт. Аз го оставям на къси и на халогени. Ако паркирате нощем с мигачите пускате ляв или десен габарит. Чиста работа готова за няколко минути и най вече безплатна. 
А понеже не съм много наясно с токовете, това примостване доколко е безопасно, да не се получи някакво претоварване по инсталацията?
А иначе някой има ли представа за схемата на кабелите на ключа за фаровете на Ибиза 93г., цветовете определено не са като на Голф 3, но предполагам местата на кабелите в буксата са идентични!
По скоро ме интересува кои са кабелите за късите, един кабел има видимо много по дебел, той предполагам е "+", но май трябва да има още един, ще трябва да го намеря евентуално с пробна лампа, ама все не остава време да отида за реле и малко кабелни обувки та да се хвана сериозно!
А иначе някой има ли представа за схемата на кабелите на ключа за фаровете на Ибиза 93г., цветовете определено не са като на Голф 3, но предполагам местата на кабелите в буксата са идентични!
По скоро ме интересува кои са кабелите за късите, един кабел има видимо много по дебел, той предполагам е "+", но май трябва да има още един, ще трябва да го намеря евентуално с пробна лампа, ама все не остава време да отида за реле и малко кабелни обувки та да се хвана сериозно!
-
Dushan
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Трябва да е като на моя голф 94г. Правилно най дебелия кабел е "+" само на контакт, а при мен кабел номер 11 (червено-жълт, с повече червено) е постоянен "+".
От 2,3 дни го ползвам премостването точно както горе съм написал. Дори го ползвам с халогени и проблеми няма. Не че нещо но аз съм се занимавал с ел. инсталации от до, и лично аз не намирам проблем за премостването.
Особено в колите инсталациите им оставят аванс, да не говорим че се натоварва от едни габарити, които общо нямат дори 30Вата.
От 2,3 дни го ползвам премостването точно както горе съм написал. Дори го ползвам с халогени и проблеми няма. Не че нещо но аз съм се занимавал с ел. инсталации от до, и лично аз не намирам проблем за премостването.
Особено в колите инсталациите им оставят аванс, да не говорим че се натоварва от едни габарити, които общо нямат дори 30Вата.- goderzi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вече и на Полото имам автоматично палене на светлините. Материалите са :
1. реле с 5 крачета, 12 волта, 30 ампера - цена 2.50 лева
2. 3 метра кабел
3. 5/6 кабелни обувки
Релето пали от динамото .
1. реле с 5 крачета, 12 волта, 30 ампера - цена 2.50 лева
2. 3 метра кабел
3. 5/6 кабелни обувки
Релето пали от динамото .
- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
Ето нещо ново по въпроса за дневните светлини.
http://novinata.net/KAT-globyava-100-sh ... mni-farove
Аз вчера ги монтирах(тези които си купих), но като го видях това останах като попарен и ще чакам да видя какво ще кажат преди да ги пусна, ако трябва да ги озаконя.
http://novinata.net/KAT-globyava-100-sh ... mni-farove
Аз вчера ги монтирах(тези които си купих), но като го видях това останах като попарен и ще чакам да видя какво ще кажат преди да ги пусна, ако трябва да ги озаконя.
А какво ще стане ако направя мост между кабелите за късите и "+" през контакт, или направо ако отрежа и директно вързани пак на този "+"?
Би следвало при положение на ключа "изключено" да светят само късите, ако е вкл. да светват и останалите светлини, единственото което се сещам е, че ще се изгубят габаритите като е на контакт, щото ще светят и късите!
Би следвало при положение на ключа "изключено" да светят само късите, ако е вкл. да светват и останалите светлини, единственото което се сещам е, че ще се изгубят габаритите като е на контакт, щото ще светят и късите!
на моя голф 3 го направих като на колегата Dushan.Работи безотказно вече една седмица-браво на колегата-направих го точно за 5 минути.Без релета без диоди без никакви подобни щуротии.Сега ми предстои същото на новата JETTA.Убеден съм че отново няма да има никакви проблеми-5мин.и готово.