Заминал двигател AFH помощ !

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Заминал двигател AFH помощ !

Мнениеот Blizzarder-VW » Пон 20 авг 2012 17:58

Здравейте,
колата е 1.4 16в. прословутия AFH. Като се прибирах към нас светна лампичката за двигателя, дето е нарисувано едно масло с капка или нещо подобно. Ангренажа ми е здрав, масло си има и си върви както обикновено, но подам ли газ започва да пиука вътре.
Знам, че това е здрава загуба на компресия, въпросът ми е от какво е тя. Има ли начин да разбера, без да отварям мотора, защото никак не ми се наливат пари в тая кола вече и не знам... Посъветвайте ме какво да правя и по-точно как да разбера какво е. Може ли да е маслена помпа например? Защото ако са сегменти или нещо по-сериозно не си заслужава ремонта просто :@
Дайте някакъв съвет, моля...

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Re: Заминал двигател AFH помощ !

Мнениеот p3p1to » Пон 20 авг 2012 18:07

абе колега я си виж дали случаино датчика за налягане на маслото ти е наред ? и дали случаино не се е разкачил :) защото и на мен ми го прави това когат датчиказа маслото ми е откачен (като и дам газ между 2000-3000 оборота писка мн яко :)

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Пон 20 авг 2012 18:29

Ако ми кажеш къде е тоя датчик ще съм много благодарен :) Ще го проверя, дано е някакъв такъв идиотски проблем просто стискам палци да е нещо такова :) При мен писка точно между 2000 и 3000 оборота. Благодаря ти, ще погледна.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 20 авг 2012 19:07

Заминал бил двигателя - За къде е заминал колега? За къде е тръгнал?

Я си направи една диагностика и разбери какво не е в ред! Не се панирай толкова!
Що колата пали и работи на слух добре ... прави диагностика!
Лампата за маслото може да свети поради ред причини и все пак на моменти може да се окаже че е и ВШУ - "Влудяващо шофьора устройство".

Мотор не умира току така със святкане на лампичка и айде в кофата ... Или ако се случи така ще е имало системно занемарена поддръжка!

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Пон 20 авг 2012 19:47

ами колега имаш ли пластмасата над делкото ти ? тази която се редът кабелите на свещите този датчик е точно под нея малко над изпускателните колектори :) с една жичка е :)

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Пон 20 авг 2012 21:19

Утре ще го гледам. Иначе поддръжката е системна отвсякъде - на 8-9к км се сменя маслото с пълна ситтетика, филтри , всичко. Дано някъде някой датчик ме ебава и просто трябва да го разбера кой е.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пон 20 авг 2012 22:09

Като гледам от 2008 я имаш ... ако всичко което пишеш е вярно мисля че поводът за притеснение ще е минимален ... Ходи на диагностика, запази си час в Герман при Мишо и Никси...

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Вто 21 авг 2012 10:05

Дам датчика на маслото се оказа проблема. Жичката, която отиваше към него се беше разпаднала. Как е работил до сега не ми е ясно. Та така проблема се оказа най-лекия възможен :)
Също така искам да попитам каква е функцията на един маркуч, който ходи от този купонг с датчици, до дросел клапата. Имайки впредвид какъв е БИЛ маркучът, сигурно мери някакво налягане, но в момента този маркуч е на части и мисля, че от както я имам си е така. Има ли смисъл да търся и да прокарвам такова маркуче изобщо?

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 21 авг 2012 11:04

Сигурно има! Щом са го сложили хората на колата... Да не би да е вакуум?

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 21 авг 2012 14:59

Вакум които управлява егр клапана е.Има смисъл защото ако не е затапен от страна дросел дърпа въздух и базикаш сместа.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 21 авг 2012 15:18

Ако не се лъжа ако го няма маркучето за вакуума и бенз. помпа дава др. налягане. Мисля че с вакуума беше 2.5 или 3 бара, а без него 3 или 3.5 бара. Но ако се поинтересуваш има информация точно колко е със и без :)

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Вто 21 авг 2012 17:57

ами да точно каквото ти казах колега ;) мерси :D а и да ако този маркуч ти е на части не ти ли играят оборотите малко ? :)

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Вто 21 авг 2012 20:40

djshomi написа:Вакум които управлява егр клапана е.Има смисъл защото ако не е затапен от страна дросел дърпа въздух и базикаш сместа.

Къв ЕГР на бензинова кола ... взехте да говорите глупости...

Колегата не обяснява правилно. Ако е за вакуум най вероятно е с текстилна оплетка и е около 6-8 мм външно диаметър, и се включва на колектора не на главата. На главата се хваща един маркуч за маслени пари. Да не е той?

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Вто 21 авг 2012 22:00

първо не е задължително с текстилна оплетка :) второ няма напредвит маркуча за маслените изпарения тои е далече от тази зона и трето има егр клапан (точнона изпускателните колектори отдясно е монтирн колега ) (знам защото един ден ми го даде като грешка на компа ) и четвърто не се заяждам с никои ;)

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Сря 22 авг 2012 5:49

Маркуча наистина е бил с текстилна оплетка. 5-та година вече я карам тази кола и никога не е бил здрав :D Като цяло съм с ГИ и при загрял двигател не знам дали бърка сместа на бензина, но ще взема да си сложа маркуч като имам време. Идея нямам защо се е разпаднал така, но то доста други работи смених, дето си мислех, че не е възможно да са се счупили, пък те бяха.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”