Звука се чува в купето отдясно. Тракащ, ритмичен звук - не се влияе от оборотите, чува се и при изключен вентилатор и климатик.
http://www.youtube.com/watch?v=5cpgtoYpjWU&feature=youtu.be
Някакви идеи ?

Странен тракащ звук , пасат Б4
Re: Странен тракащ звук , пасат Б4
Жоре, тоя пасат да вземеш да го смениш, мине се не мине 3-4 дена тема с проблеми пускаш.Не ,че нещо ама не слушай звука от купето а отпред в коша.
- Passat_B3_89
- Автомобил:
- Двигател:
По тоя звук мога да кажа проблема идва от двигателя и малко по точно някоя биела се е прекарала късмет с ремонта 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Passat_B3_89 написа:По тоя звук мога да кажа проблема идва от двигателя и малко по точно някоя биела се е прекарала късмет с ремонта
И не се влияе от оборотите - биела викаш

От такива коментари......
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
по добре направи клип като си при двигателя
като подадеш газ не се ли увеличава честотата на тракането?или да спира да се чува?
като подадеш газ не се ли увеличава честотата на тракането?или да спира да се чува?
- Passat_B3_89
- Автомобил:
- Двигател:
lrlmodo написа:Passat_B3_89 написа:По тоя звук мога да кажа проблема идва от двигателя и малко по точно някоя биела се е прекарала късмет с ремонта
И не се влияе от оборотите - биела викаш![]()
![]()
![]()
От такива коментари......
колега на племенника на голфа 1,6 100к.с. му тракаше на първи цилиндър точно тъка при по високи обороти даже леко затихва след като отворихме мотора се оказа проблем в биелни лагери ....
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Тоя двигател е заел коша до дупка и е напълно възможно нещо да се откачило, маркучле някое или кабел и да опира да речем някъде в ремък, да се блъска в купето и от там шума или помръдва примерно малко повече от задния тампон и почуква с нещо в купето. Та трябва да се гледа от към двигателя и според мен.
vladtod® написа:Жоре, тоя пасат да вземеш да го смениш, мине се не мине 3-4 дена тема с проблеми пускаш.Не ,че нещо ама не слушай звука от купето а отпред в коша.
Колега vladtod, с удоволствие бих го сменил, ако имах до доплатя поне 5000$ за нещо по-запазено, ама нямам. Затова се мъча с тая барака - и знаеш ли , че не мога да насмогна с темите, имам 2 дето съм отстранил повредите , но не ми остава време да ги пусна, че да обогатим форума с информация - няма почивка.
Звука откъм моторния отсек идва сякаш от дроселовата клапа - но не е от там, не е от мотора, защото ги прослушах със стетоскоп.
Гледах на ютюб на един му тропаха накладките - проверих ги - никакъв луфт.
Пак ще повторя, че не се влияе от оборотите (като давам газ няма промяна) трака си по същия начин. На тази кола няма моторче за капачето за циркулация на въздуха. Огледах и отдолу и отгоре нищо не видях да е охлабено. Както си трака на празни обороти и изчезва от самосебе си - друг път спирам на светофара - мир и любов - и след малко почва да трака. Утре ще запиша филмче и отвън.
Причината открита и отстранена - Canister Purge Valve. Не знам как е на български - това е клапана ,който пуска бензиновите пари от резервоара и ги праща през дроселовата клапа за горене. Той лежи под сензора за възд.поток , до филтъра и опира на шасито на колата. По някакви причини не може да задържи отворен и тракането от отваряне и затваряне се предава по метала и затова се чува по-силно в купето. Открих го със стетоскопа след като почнах да прослушвам и недвижещи се метални части. Напръсках го с спрей за карбуратори след което отказа да работи, ама нали съм упорит - пак го закачих и на другия ден бензиновите пари го отлепиха. Тества се по следния начин: замерване на съпротивление трябва да е между 22-30ома. После му подавате напрежение от акумулатора и той отваря - духате в посока оказана със стрелка. Надявам се да ми остане време да кача някое фото.