Смяна на дограма

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
emka22
Автомобил:
Двигател:

Смяна на дограма

Мнениеот emka22 » Чет 16 авг 2012 22:05

Здравейте колеги,купих едностаен апартамент,който ще давам под наем.Дограмата е в трагично състояние и трябва да се смени.Пари не ми останаха и затова искам да е по-евтина и здрава ПВЦ дограма.
Ако може помогнете с предложения :drunk

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Re: Смяна на дограма

Мнениеот piter_96 » Чет 16 авг 2012 22:18

Аз сложих преди една седмица KBE - немска. За прозорец 150-150 със стъкла четири сезона, комарник, подпрозоречна дъска 30см(само тя оскапява с 30лв.) и двойно отваряне ми излезе 346лв. всичко. Много съм доволен от изработката на самата дограма. Пет камерна е. :)

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 16 авг 2012 22:19

"По- евтина и здрава" няма. Има "по- евтина" и "по- здрава". Двете определения в едно изречение взаимно се изключват.
Wiess profil, KMG, Profilink е това което те интересува щом е за наем. За вайса мога да ти дам цена, но трябват размери.

emka22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emka22 » Пет 17 авг 2012 7:16

calm написа:"По- евтина и здрава" няма. Има "по- евтина" и "по- здрава". Двете определения в едно изречение взаимно се изключват.
Wiess profil, KMG, Profilink е това което те интересува щом е за наем. За вайса мога да ти дам цена, но трябват размери.

Имах предвид, че не ми трябва петкамерна с троен стъклопакет, а по-обикновена трикамерна с двоен стъклопакет.Ако с това се занимаваш пиши на ЛС телефон да се разберем.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пон 20 авг 2012 19:31

Използвам темата на колегата дано няма нещо против.
Ще сменям дограмата на етаж от нашата къща с PVC. Спрял съм се на профили KBE и фирма ВАЛДА90 ( До тук ако имате впечатления от фирмата може да споделите, знам че имат фабрика в София).
Ясно че ще е 5 камерна...колебая се за стъклопакета, мислех да е 3-ен с 3 бели стъкла..но някъде прочетох че ако са бели (обикновенни) стъклата нямало разлика 2 или 3 слоен е.
Ако е вярно предпочитам да добавя в 3-ния стъклопакет и ниско емисионно стъкло т.е. 2бр. бели и 1бр. ниско ем. стъкло.
Интересува ме дали ще има добър ефект и какво от дотук изброеното мога да изменя ??

pyzda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pyzda » Пон 20 авг 2012 19:35

Работа дограма 5 години тези пакети са пълна глупост и да е евтин профила важно е обкова да е хубав каквато и да е дограма иначе за троен стъклопакет е много тежко

emka22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emka22 » Пон 20 авг 2012 21:35

Благодаря на всички за помощта.След обикаляне и консултации в различни фирми разбрах, че цените на всякъде са еднакви +-20лв.Аз се спрях на КВЕ профил, които мисля са добри като цена-качество.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 21 авг 2012 16:02

Три, пет и т.н. камери и ПВЦ дограма = маркетинг

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Вто 21 авг 2012 16:11

drmilendd написа:Три, пет и т.н. камери и ПВЦ дограма = маркетинг

какво имаш впредвид...че няма смисъл ли ?

Потребителски аватар
dj_beat_boxer
Автомобил: GOLF MK4 2.3 V5
Двигател: AGZ

Мнениеот dj_beat_boxer » Вто 21 авг 2012 16:38

Колеги баща ми се занимава с дограма от 20 години и мога да ви кажа какво му е мнението за така наречената пвц дограма. Та какво имам предвид няма значение колко камери ще си поръчаш щото като ти докарат дограма готова ти няма как да разбереш колко камери е, да не говорим че има профили които са 4 камерни а като ги наложиш до 6 камерен такъв нямат разлика дори и милиметър, а разлика в парите има и то големи. Другото което е че вътре слагат железа за да може самият прозорец било то каса или крило да се укрепи да не се "огъва" пълни глупости. И накрая не знам дали знаете се дупчи за да може влагата да излиза извън прозореца, а нали се сещате като е надупчен влагата като стигне до железата какво става "корозия". Също както знаем всички пластмасата пожълтява и няма миене, защото се захабява профила. По добра от качествената алуминиевата дограма няма. Вия си вадете изводите дали е оферта да си поставите. Поздрави и успех.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 21 авг 2012 18:04

dj_beat_boxer написа:...

Не че се заяждам ,но във фирмата на баща ти ,ако не слагат железа вътре ,и ако няма значение колко камерна дограма поръчващ - то в доста фирми слагат железа и ти правят дограмата от точно този профил(3-4-5 и т.н. камери), който си си поръчал.
Незнам дали знаеш ,но на "някои" модели (марки) профили желязото си е само в камерата си , а отводнителните отвори са в съвсем друга камера и неможе да става дума за корозия.
И не че алуминия е лош (напротив-за вътрешни врати според мен е екстра) ,но нали се сещаш че коефициента му на топлопроводимост е в пъти по голям от колкото на пластмасата.

Потребителски аватар
dj_beat_boxer
Автомобил: GOLF MK4 2.3 V5
Двигател: AGZ

Мнениеот dj_beat_boxer » Вто 21 авг 2012 18:20

1-естествено че всичко трябва да се прави както е указано от производителя
2-баща ми няма фирма
3-всяка една фирма работи благодарение на хората които си купуват дограма и е редно да правят качествени неща
4-аз изказах мнение а не искам конфликти с колеги
5-топло проводимостта е само на книга
6-има такива профили алуминиеви с които много малка част хора ги знаят щото в България се работи само с евтини
7-и както се е изказал колегата всичко е само маркетинг

Три, пет и т.н. камери и ПВЦ дограма = маркетинг

Потребителски аватар
kolbasara
Автомобил: Volkswagen Golf mk3
Двигател: ABF-Turbo

Мнениеот kolbasara » Вто 21 авг 2012 18:45

http://pvc-dograma.com/
Аз сложих от тази фирма предлагат всякакви дограми

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 21 авг 2012 20:42

При алуминиевата дограма има прекъснат термо мост демек изолираш материал(пластмаса вероятно) между алуминиевите части.Спор няма по дълговечна е то и за това се слага във обществени згради.Пвц 5 камерно със троен стъклопакет има укрепващи "железа" във профила които удържат тежеста на 3 те стъкла,а повярвайте ми тежеста е голяма.Вече няколко години съм с такава високоемисийно/бяло/нискоемисийно и проблеми няма като прозореца се отваря напролет и се затваря наесен аз мразя непроветрено помещение-дограмата е в перфектно здраве.За съжаление има и изключения същата марка в кухнята на 2 месеца и вратата на терасата увисна-ама аз съм си виновен че поръчах цяло стъкло за крилото 180/70 двойно стъкло.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 22 авг 2012 18:53

fox_vt написа:Пвц 5 камерно със троен стъклопакет има укрепващи "железа" във профила които удържат тежеста на 3 те стъкла,а повярвайте ми тежеста е голяма.

Скоро ми се наложи да сваля един стандартен прозорец 140/70 с двоен стъклопакет за да го регулирам /естествено че може и без сваляне ама трябва да имаш подходящия инструмент :banghead: / и за малко да го изтряскам на земята а съм 100кг и не слаботелесен- това чудо тежи зверски :shock ,но докато си е на мястото потребителя няма как да го разбере! Така че представям си какво е с троен стъклопакет и разбрах защо запознатите казват колко е важен обкова дето трябва да носи цялата тази тежест,имайте едно наум по въпроса като избирате дограма :idea:
А колкото до алуминиевата дограма....че кой в днешно време би си сложил такова нещо за домашно ползване :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”