Голф 3 1.8, 75-Сама се форсира
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Re: Голф 3 1.8, 75-Сама се форсира
На мен пък днес ми смениха стъпковия мотор и в неделя ще пътувам до София, та дано не прави повече проблеми. 

- piter_96
След смяна на стъпков мотор пак удрям на камък. Пак си остава проблема. Казах на майстора и той ми вика трябва да лъжем колата, че няма АГУ. Пак му казах за датчика и той пак Не. Вика ми: -Ако беше от датчика като я запалиш ще ти прекъсва, а на мен студена е перфектна. Аз му викам: - Когато почне да прави проблема като я дам на бензин почва да прекъсва и да се дави. Това мен ме навежда на мисълта, че е датчик.
П.П. Попринцип нямам проблем с изгорелите газове, но тази година на ГТП ме караха като ги мерят да давам газ до 2000 оборота. От това следва, че няма изгаряне на бензина.
Според Вас тези всички симптоми отговарят ли на проблем в датчика?
П.П. Попринцип нямам проблем с изгорелите газове, но тази година на ГТП ме караха като ги мерят да давам газ до 2000 оборота. От това следва, че няма изгаряне на бензина.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
piter_96 написа:След смяна на стъпков мотор пак удрям на камък. Пак си остава проблема. Казах на майстора и той ми вика трябва да лъжем колата, че няма АГУ. Пак му казах за датчика и той пак Не. Вика ми: -Ако беше от датчика като я запалиш ще ти прекъсва, а на мен студена е перфектна. Аз му викам: - Когато почне да прави проблема като я дам на бензин почва да прекъсва и да се дави. Това мен ме навежда на мисълта, че е датчик.
Вижте маркуча на серво апарата дане е скъсан

-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
Колега нямам време да прочета цялата тема,но аз имах подобен проблем с колата(като загрееше почваше да се форсира до към 2000 оборота и да ги държи),има АГУ. И аз се бях хвърлил със стъпково моторче и температурен датчик да са проблемни,но се оказа скъсана мембрана на изпарителя,което после бъркаше и като карам на бензин.
П.П. viewtopic.php?f=22&t=319597
Това ми е темата и решението,може и при теб да е това.
П.П. viewtopic.php?f=22&t=319597
Това ми е темата и решението,може и при теб да е това.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Температурен датчик, за такива проблеми все едно е на автопилот.
Като я загасиш когато се форсира, после пали ли веднага?
Ако е така температурния е за смяна.
Като я загасиш когато се форсира, после пали ли веднага?
Ако е така температурния е за смяна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
при мен проблема се разреши. оказа се че е бил комплексен - температурен датчик и стъпково моторче. моя тпс не съм сигурен дали беше счупен, но сега останах с другия втора ръка, който работи нормално. тези стъпкови мотори ми стана лошо като видях цената на бош в магазина - 200лв. има и някакви китайски за по малко пари, но чувам че правели проблеми. добре че имах работещо. темп.датчик също е много скъп оригинален - 42лв.
не са нормлани тези неща. страшни надценки.

- piter_96
Вече стана много интересно
. Вчера сутринта си тръгвам за село и си викам: -Чакай да мина да си купя един датчик. Колата беше още топла и реших като пристигна да го сменя. Извадих буксата, за да се уверя, че е съшия. После си я сложих отново. За 60км никакъв проблем. Не ми се вярва толкова лесно да стават нещата. Утре се прибирам и ако вече не почне да го прави...

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ние още от началото ти обясняваме, че проблема за да се отстрани без качествена диагностика трябва да се почне от най-елементарното. Моя датчик на моменти даваше късо и се получаваше точно като при теб. Спрях в първия сервиз и механика, който явно си разбираше от работата първото, което провери беше датчика за температурата на антифриза. Даваше нормални стойности, но леко като го размърдаш - късо. За 5 мин и 20лв оправих проблема, твоето 9 месечна драма 

- johnnie
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имам подобен проблем. Колата е VW Vento 1.8 ABS 90 к.с. Има газова уредба. Доста често на празен ход оборотите остават на 2000. При изгасяне и запалване на двигателя проблемът временно изчезва. Дрогото, което ми прави впечатление е че след като съм карал и спра за 10-тина минути, после запалва (двигателят е топъл) по-трудно. Когато е студен двигателя сутрин оборотите на празен ход играят. Ще погледна и аз температурния датчик - сменял съм го преди 4-5 години. В ЕТКА ми излизат два номера за датчика:
357 919 501 A
temperature sender
for coolant temperature
gauge
and
electronic control unit
20MM
4 pin
black/yellow
'DIGIFANT'
'MONOMOTRONIC'
357 919 369 F
thermal switch
for vehicles with
electric fan
3 stages
112C 20MM
2 pin
black/green
2E,ABS
Предполагам, че вторият е за моя двигател. Ще разкача довечера буксата да вида с колко пина е настоящия.
357 919 501 A
temperature sender
for coolant temperature
gauge
and
electronic control unit
20MM
4 pin
black/yellow
'DIGIFANT'
'MONOMOTRONIC'
357 919 369 F
thermal switch
for vehicles with
electric fan
3 stages
112C 20MM
2 pin
black/green
2E,ABS
Предполагам, че вторият е за моя двигател. Ще разкача довечера буксата да вида с колко пина е настоящия.
Последна промяна от johnnie на Чет 23 авг 2012 18:47, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
johnnie написа:
7 357 919 501 A
black/yellow
8 357 919 369 F
black/green
моя мотор е аам и датчика е "black/yellow". виж какъв цвят е лентата на датчика за да се ориентираш.
- johnnie
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проверих моя датчик - с жълт пръстен е и четири пина. Явно е като този с номер 357919501A, който пък вече е заменен от номер 6U0919501B.
Сега видях, че като съм копирал информацията от ЕТКА съм забравил да махна номерацията 7, 8 на детайлите както са подредени в таблицата. Номерата всъщност са:
357 919 501 A
357 919 369 F

Сега видях, че като съм копирал информацията от ЕТКА съм забравил да махна номерацията 7, 8 на детайлите както са подредени в таблицата. Номерата всъщност са:
357 919 501 A
357 919 369 F
- piter_96
Такаа, смених си датчика ама ми се струва, че пак ще е така. Оборотите понякога падат плавно, понякога бързо...
Ще я покарам повечко и ще пиша какво става.
Ще я покарам повечко и ще пиша какво става.

- piter_96
2 дни колата стоя при майстор. Тъкмо ходих да я взема. Той ми каза, че я е замервал и стъпковият мотор и дроселовата клапа работят перфектно. Трябвало да се монтира симулатор на газта, за да не трупа грешки. Утре вечер ще ходя до Пловдив да ми слага някакъв негов приятел такъв симулатор. Каква сума да очаквам?
- piter_96
Сложиха ми симулатор. 70 км. перфектно и на връщане от селото ми пак започна да прави този проблем. Слязох за 10 минути в Хисаря да си налея водица и като запалих и тръгнах нямаше спомен от проблема. Какво друго може да се окаже освен сменените досега неща?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”