Здравейте
Свалих мойте дюзи ,сложих им нови по големи разпръсквачи и ги оставих в сервиз за настроика на налягането....
Междувременно сложих оргиналните си разпръсквачи на едни дюзи които свалих преди 5,6 години от един стар двигател АФН....едно към едно са с моите,но колата не ще да запали, след половин часово обезвъздушаване което съм правил няколко пъти успешно преди, след свършване на горивото....
При въртене на стартер ,отвивм гайките на 4 те дюзи и хвърля нафта за страх....
Какво не правя както трябва ?
Или са клеясали тези стари дюзи от стояне...гледам много бяха мръсни на върха ,дето се навива гаиката,дето влиза нафтата в дюзата....
С какво могат да се промият например....и това ултразвуковото почиствне върши ли работа дет го правят....
Благодаря

AFN След смяна на дюзи не ще да запали
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
Re: AFN След смяна на дюзи не ще да запали
Пак ги промивах с бензин,и пак не ще да запали....
Казвайте какво да правя.....
Казвайте какво да правя.....
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Колеги .Дюзи преди монтаж се проверяват на стенд ! И след това ,ако са добре, се монтират , ако не - търси се причината и се отстранява . Всичко останало ,са експерименти с неясен край !
- viktoris
- Двигател:
Ами така ще бъде ....утре като отида да взема мойте с новите разпръсквачи,ще ги занеса и тези да ги погледнат на стенда....
Не ме свърта да си седя в къщи без кола
....кара ми се та умирам.....
Ма явно са клеясали нещо, щото не пропускат въздуха като мойте като ги надувам с уста....
Не ме свърта да си седя в къщи без кола

Ма явно са клеясали нещо, щото не пропускат въздуха като мойте като ги надувам с уста....
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Пак ще ви питам нещо за тези дюзи които свалях преди 3 години...няма да казвам как ги свалях тогава....свалих главата и с чука бой по разпръсквача
За тези дюзи ли става на въпрос?

- viktoris
- Двигател:
Да
Е,то бой, бой е силно казано...там знаеш как е ...а се изсили малко повече с чука ,а отиде в главта....просто имах предвид че не се прави така....с удължението на малката тресчотка почуквах по върха на разпръсквача, дето се подава леко от долния край на главата .....не ми се вярва това да е повредило и дюзата
...знам ли....разпръсквачите ги изхвърлих много ясно...

Е,то бой, бой е силно казано...там знаеш как е ...а се изсили малко повече с чука ,а отиде в главта....просто имах предвид че не се прави така....с удължението на малката тресчотка почуквах по върха на разпръсквача, дето се подава леко от долния край на главата .....не ми се вярва това да е повредило и дюзата

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Сети се какво друго си пипал. 

Върни се в “Дизелови агрегати”