Ще се пътуваме в понделник от Шумен за София и след като има магистрала до петолъчката ми се върти из главата следния маршрут - шумен-преслав-котленски проход (по гуглето с излизам на средата някъде при село тича), и надолу петолъчката - магистралата. В другите теми пише че котленския проход е ОК, но останалата част от маршрута? Струва ли си удължението с 50-60 км?
Поне ще избягам от ремонта в Пробуда, че там в момента няма асфалт и е доста изровено на места.
Шумен- софия през сливен?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Шумен- софия през сливен?
МИналия месец минавах Варна / по уж някаква магистрала в ремонти/до Омуртаг-Котелски проход = перфектен. Недостатък в 3 населени мместа има бабни / Тича, Котл и др го забравих' На самата петолъчка малко гъчканица. от петолъчката нов асфалт до Зимница- 1 мост се равеше и имаше 200-3-- м заобикаляне. Преди Мангал махала на Ямбол има ново кръстовище с ляв завой към КПП което е на входа на Ямбол когато се идва от Сливен. След около 9 км се качваш на новата магистрала . И 2 та нови Лота са перфектни, но след Ст згора вече се рони асфалта , има пропадания, дупки вече. Гледай си термометъра, че имаше доста коли по пътя с отворени капаци, от някои и бял дим
забр - в новите лотове няма бензиностанции имай в предвид
забр - в новите лотове няма бензиностанции имай в предвид
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Шумен-Търговище-Омуртаг-Тича-Котел-Петолъчката-Сливен-Ямбол и си на магистралата.Аз съм от сливен и често пътувам към Шумен Сливен - Шумен са 150км.
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Но през преславския проход
-
- Автомобил:
- Двигател:
boqn92 написа:Шумен-Търговище-Омуртаг-Тича-Котел-Петолъчката-Сливен-Ямбол и си на магистралата.Аз съм от сливен и често пътувам към Шумен Сливен - Шумен са 150км.
Препоръчвам през Ичера - лично проверено - много приятно, малко движение,хубав път,

- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
bayspiro написа:boqn92 написа:Шумен-Търговище-Омуртаг-Тича-Котел-Петолъчката-Сливен-Ямбол и си на магистралата.Аз съм от сливен и често пътувам към Шумен Сливен - Шумен са 150км.
Препоръчвам през Ичера - лично проверено - много приятно, малко движение,хубав път,
Да и това е вариант скъсяваш с 20км пътя но с много повече завои
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
boqn92 написа:Шумен-Търговище-Омуртаг-Тича-Котел-Петолъчката-Сливен-Ямбол и си на магистралата.Аз съм от сливен и често пътувам към Шумен Сливен - Шумен са 150км.
Идеята ми е да не минавам през омуртаг, а направо шумен-преслав-с. Звездица-с. Ябланово-тича (по гугъл излизам точно на средата на прохода омуртаг-котел. Този участък преслав-тича как е?
Иначе петолъчката софия го научих наизуст това лято.
- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
Не винаги най-краткия път е най-бърз и икономичен !
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Пътя Преслав-Менгишево-Звездица е хубав но Ябланово-Тича малко ще те изнерви има дупки от там нататъка си ОК.
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Ябланово тича гледам са 10 км, колко е зле? Струва ли си да обикалям през омуртаг или е проходим?
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Не баш много зле но има си на место повече дупки.Като неремонтиран Преславски проход.
- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
boqn92
Мнение Заглавие: Re: Шумен- софия през сливен? Публикувано на: Нед Авг 26 34, 2012 9:40
Отговори с цитат
Аватар
Местожителство: Сливен
Не баш много зле но има си на место повече дупки.Като неремонтиран Преславски проход.
какъв е тоя преславски проход ? за първи път чувам за преславски проход
Мнение Заглавие: Re: Шумен- софия през сливен? Публикувано на: Нед Авг 26 34, 2012 9:40
Отговори с цитат
Аватар
Местожителство: Сливен
какъв е тоя преславски проход ? за първи път чувам за преславски проход
-
- Автомобил:
- Двигател:
Малко извън темата, но все пак важно!!! Ако ще минаваш през Сливен, имай предвид, че като се качиш на магистралата при Петолъчката, в посока София, в продължение на около 140 км. няма бензиностанция. Има само отбивки, на които дори няма кошчета за боклук, да не говорим за течаща вода или сенчесто място. При мен това се оказа голям проблем, поради факта, че жена ми е бременна и се налагаше да карам бавно и да спирам на всеки 30-40 мин. А да не говорим, ако попаднеш и на футболен мач, защото тогава затварят бензиностанциите, за да не правят зулуми феновете
Та синтезирано: Ако ще минаваш от там и ще возиш някой, който изисква специално внимание, зареди се с освежителни средства.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Какво не ти харесва на Шумен - В Търново - София?