Ebay въпрос?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
Ebay въпрос?
Как мога да направа така (за Ebay говориме) че като продавам нещо купувача, ако е от Щатите да види че шипинга е $50 примерно, а ако е от европа да му е $25 примерно, четох гледах ма нещо неможах да го направя и да се ориентирам някой с опит моля да помогне?
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ebay въпрос?
CCCP_FAN написа:Как мога да направа така (за Ebay говориме) че като продавам нещо купувача, ако е от Щатите да види че шипинга е $50 примерно, а ако е от европа да му е $25 примерно, четох гледах ма нещо неможах да го направя и да се ориентирам някой с опит моля да помогне?
кат почнеш да сглобяваш търга и си има опции до къде колко струва шипинга...
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Да не отварям нова тема,ще пиша в тази!Въпросът ми е защо при реален курс на долара 1.5637лв,тез от ebay и paypal ме цакат с по 1.63лв?7ст на няколко долара са нищо,но като купя нещо за 200$ да кажем и са си едни 14-15лв!
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Защото никой никъде по света не обменя валута по фиксинга
Винаги кусровете купува/продава са в определени рамки около фиксинга.

Винаги кусровете купува/продава са в определени рамки около фиксинга.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Щи кажа що 
Шото ПейПал ти взимат % дори и минимален закъренси конвършъна
иначе те смятат по курса на Ройтерс ,и като си добавят тоя малък % и е го вна 1,60 и отгоре

Шото ПейПал ти взимат % дори и минимален закъренси конвършъна

- k_garchev
- Контакти:
За пейпол ми е ясно,че взимат процент!какво ще стане ако си обърна сметката в банката да е в долари?Защото си мисля,че сега ме плющят и за обръщането от левове в долари!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ами и да си обърнеш сметката в долари трябва да теглиш долари от банката... А като пазариш в БГЛева пак ще си те плющят. Досега не съм чул юзър да е изплющял банка, обикновено се случва обратното
Свиквай
Имаш ли работа с банки - винаги си от такованата страна. Това е.

- Haralampi
Точно така - банката и всяка друга финансова институция печели от финансови операции.
Да - ако основно или изцяло плащаш във валута - сметка във валута е добра идея, но все някак ще трябва да зареждаш тази сметка, нали?
И освен ако не печелиш заплата в долари, то отново ще трябва да обърнеш от левове в долари. И тогава отново няма да намериш кой да ти ги смени по фиксинг
Т.е. нещата опират до много дребни сметки, кое е по-изгодно. Но всяко превръщане на една валута в друга струва някакъв процент
Добре дошъл във финансовия свят 
Да - ако основно или изцяло плащаш във валута - сметка във валута е добра идея, но все някак ще трябва да зареждаш тази сметка, нали?
И освен ако не печелиш заплата в долари, то отново ще трябва да обърнеш от левове в долари. И тогава отново няма да намериш кой да ти ги смени по фиксинг

Т.е. нещата опират до много дребни сметки, кое е по-изгодно. Но всяко превръщане на една валута в друга струва някакъв процент

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
k_garchev написа:Да не отварям нова тема,ще пиша в тази!Въпросът ми е защо при реален курс на долара 1.5637лв,тез от ebay и paypal ме цакат с по 1.63лв?7ст на няколко долара са нищо,но като купя нещо за 200$ да кажем и са си едни 14-15лв!
Като купуваш нещо при плащане накрая винаги има опция да ползваш курса на банката си - и аз така веднъж се прецаках по пейпал курс и наистина е дърво. При самото плащане има "more conversion options" и оттам си го сменяш.
- Haralampi
А аз се "прецаках" веднъж по обратния начин (ставаше дума за разлика от центове в крайна сметка) - курса на пейпал беше по-добър от банковия.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Явно зависи от банката. ДСК дава доста по-добър курс от ПейПал. Докато намеря опцията и аз си изпатих 2 или 3 пъти, после нещата си дойдоха на място
.

в бг вече по закон разликите м/у обменните курсове и централния курс на БНБ не може да бъде над 5%. Това важи и за банки, и за чейндж бюра.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз съм намерил решение на въпроса лев/долар и не давам на банката и 1 стотинка комисионна от разликата в курса.
Откриваш си доларова сметка в дадена банка, отиваш и си купуваш долари от tavex.bg (най-изгодни курсове на всички валути в България), после отиваш и си захранваш сметката в банката направо с доларите...Чиста работа
Откриваш си доларова сметка в дадена банка, отиваш и си купуваш долари от tavex.bg (най-изгодни курсове на всички валути в България), после отиваш и си захранваш сметката в банката направо с доларите...Чиста работа

- k_garchev
- Контакти:
brum написа:Докато намеря опцията и аз си изпатих 2 или 3 пъти, после нещата си дойдоха на място.
Може ли малко повече за тази опция?И аз съм към ДСК,но не съм срещал никъде такова нещо!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”