Здравйте колеги!
Имам един проблем със свалянето на кантара. По точно болтовете които минават през кантара който е алуминиев не могат да се развият. Отвиват се с шестограм. Нека някой който се е сблъсквал да даде съвет.
Поздрави!
Сваляне на кантар на спирачките
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
Майсторите биха яко с чука да мойе да влезе хубаво шестограма, верно не го пръскаха ама се отказаха че тръгна да превърта. А то запича яко в тоя алуминий. Ходих и при друг познат майстор и той ми вика не се наемам, много е..на работа, свалял съм може да отиде цял ден
Кантара който намерих беше заваряван т.е. планката явно и те са имали същият проблем.

-
- Автомобил:
- Двигател:
за какво се налага свалянето на кантара, ако искаш да го махаш изобщо, това е много лоша идея, ще имаш проблем с блокирането на задните колела при хлъзгав път, ако ще го сменяш, махни тръбичките и отрежи с флекса предната част, заедно с главите на болтовете, които и без това няма да могат да се развият, след това сменяш детайла и слагаш нови болтове
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
Най накрая го свалих. Бяха адски мъки с флекс и зеге. Не рязах планнката а между планката и кантара. Обаче вече знам че така не се прави. Реже се стойката и после се заварява. Тия болтове така са запеклив този алумин че с наваряване на болта към другия се къса. Добре че се включи един монтьор от преди 10-ти ноември та го разпробихме с фреза. Разпробихме и планката към купето. За утре остана ха тръбичките, течност обезвъздушаване.
Сега разбрах що майсторите не искаха да се наемат с тав работа.
Сега разбрах що майсторите не искаха да се наемат с тав работа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”