Сравнение на марка газови инжекции

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Сравнение на марка газови инжекции

Мнениеот StS » Нед 26 авг 2012 8:58

Здравейте колеги,
Слагал ли е някой - газова ИНЖЕКЦИЯ ROMANO, и имате ли идея кой други газови са аналогични на модела? Някой може ли да препоръча и по-добър/евентуално/ модел от този? Идеята ми е че според характеристиките им комуникира директно с компа на колата и нямало никакви проблеми..предполагам с тази уредба няма да има лъжене на сонди монди ,емулатори , релета и т.н,. Не ми е ясно и как е решен проблема с бензиновата помпа... Ако някой е слагал подобно нещо да сподели отзиви.

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Re: Сравнение на марка газови инжекции

Мнениеот uomoto » Нед 26 авг 2012 9:45

Компа на романо съм чувал, че е най-добрия ,понеже не дава грешки за бедна/богата смес. За изпарител някакъв италиански, а за инжекторите не съм много на ясно, но мисля, че трябва да са по отделно(според завииси от колата). И аз съм се замислил да мина на газ, но проучвам още нещата. Ако се включи някой по-знаещ, ще се радвам. :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 26 авг 2012 10:01

Всички ЕКУ-та на ГИ комуникират с бензиновия компир, иначе няма как да бъде. Нали това е якото на ГИ всъщност :wink: Това ти го казвам чисто информативно, да не си помислиш, че случайно другите ГИ не си говорят с компа, а само тая на Романо mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 26 авг 2012 11:05

Сложи си ГИ, който е масов и има повече сервизи, които да го настройват.
С кой мотор си?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 26 авг 2012 11:34

stefan4o написа:Всички ЕКУ-та на ГИ комуникират с бензиновия компир, иначе няма как да бъде. Нали това е якото на ГИ всъщност :wink: Това ти го казвам чисто информативно, да не си помислиш, че случайно другите ГИ не си говорят с компа, а само тая на Романо mhihi

:arrow: Газовите инжекциони ROMANO с OBD в момента са най-модерната марка на пазара, компютъра е едно поколение над всички газови ижекциони, системата е много подходяща за най-съвременни автомобили със сложна и капризна електроника.

Газовия компютър директно комуникира с бензиновия компютър през OBD порта на автомобила, така се адаптира към нуждите от гориво на двигателя във всеки един момент, постига се невероятна икономичност и НИКОГА НЕ СВЕТВА ГРЕШКА ЗА БЕДНА ИЛИ БОГАТА ГОРИВНА СМЕС, това е бъдещето на газовите инжекциони.

:arrow: Газовият инжекцион FOBOS1 е система от най-висок клас, и е лидер при газовите инжекциони, комплектован е с най-висок клас компютър и софтуер, италиански изпарител TOMASETTO, италиански дюзи RAIL, италианска евро сонда TOMASETTO. FOBOS1 предлага изключително много опции и възможности за настройка, постига висока точност в дозирането на горивото и нисък разход на гориво, разполага с няколко режима (икономичен, нормален и спортен), които можете да избирате дори в движение

Каква е разликата м/у двата тогава ?

uomoto

Мнениеот uomoto » Нед 26 авг 2012 13:52

Колега ,не е от значение всичко да е на една марка. Може да си направиш конфигурацията каквато си искаш. Например аз мисля да взема такъв изпарител томасето, еку романо, дюзи rail по отделно и италианска или турска евро сонда....
Сега започвам проучването по софтуерната част и настройките. По сервиизите знаете, че гледат да скубят максимално.... такива работи се правят с познати... сори ако обиждам някой, но това си е истината!
:beer

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Нед 26 авг 2012 15:47

Карам с Ланди Ренцо газов инжекцион от януари месец,но в последно време много голям разход взе да показва 16/100км.

uomoto

Мнениеот uomoto » Нед 26 авг 2012 19:26

Къде ти го слагаха? Защо не я закараш да я погледнат? :)

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Пон 27 авг 2012 15:23

В Бургас над Нефтохин - стадиона. Ами гледаха е :019: и после казаха :drive и виж резултата ,но резултат нямаше освен че стана по спъната в ниските обороти.

Потребителски аватар
MrLover
Автомобил: Passat
Двигател: AMX

Мнениеот MrLover » Пон 27 авг 2012 19:36

Аз съм с Романо, но го монтирах преди около 3000км и не мога да дам още обективна преценка. До момента проблеми нямам никакви разход смесено 10/100. Колата е Ауди А3 1.8Т + ремап.

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Пон 27 авг 2012 20:32

StS написа:
stefan4o написа:Всички ЕКУ-та на ГИ комуникират с бензиновия компир, иначе няма как да бъде. Нали това е якото на ГИ всъщност :wink: Това ти го казвам чисто информативно, да не си помислиш, че случайно другите ГИ не си говорят с компа, а само тая на Романо mhihi

:arrow: Газовите инжекциони ROMANO с OBD в момента са най-модерната марка на пазара, компютъра е едно поколение над всички газови ижекциони, системата е много подходяща за най-съвременни автомобили със сложна и капризна електроника.

Газовия компютър директно комуникира с бензиновия компютър през OBD порта на автомобила, така се адаптира към нуждите от гориво на двигателя във всеки един момент, постига се невероятна икономичност и НИКОГА НЕ СВЕТВА ГРЕШКА ЗА БЕДНА ИЛИ БОГАТА ГОРИВНА СМЕС, това е бъдещето на газовите инжекциони.

:arrow: Газовият инжекцион FOBOS1 е система от най-висок клас, и е лидер при газовите инжекциони, комплектован е с най-висок клас компютър и софтуер, италиански изпарител TOMASETTO, италиански дюзи RAIL, италианска евро сонда TOMASETTO. FOBOS1 предлага изключително много опции и възможности за настройка, постига висока точност в дозирането на горивото и нисък разход на гориво, разполага с няколко режима (икономичен, нормален и спортен), които можете да избирате дори в движение

Каква е разликата м/у двата тогава ?

Написал съм го съвсем ясно, Романо има OBD връзка с бензиновия компютър, Фобос няма такава (засега). :да:

jelo2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jelo2 » Нед 09 сеп 2012 16:52

До колкото знам фобоса е сравнително евтин , но напоследък дюзите бързо давали фира, аз съм фен на ловатото.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 11 сеп 2012 22:32

mafiacartel написа:Карам с Ланди Ренцо газов инжекцион от януари месец,но в последно време много голям разход взе да показва 16/100км.

Доста по-тежък съм със същия двигател и повече от 12-12,5 л/100 в задръствания не съм стигал.Нормалния ми разход е 10,8-11,5л в градски условия .С ЛР съм и аз.

Потребителски аватар
oska
Автомобил: passat
Двигател: AHL

Мнениеот oska » Чет 13 сеп 2012 20:34

Здравейте,а какво бихте препоръчали за пасат 1.6.Преди(на опел)съм карал с агу ланди ренцо,нямаше никакви проблеми,но не беше от най-икономичните.

merso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот merso » Пон 01 окт 2012 15:41

Според мен Princegas е най-доброто.

Върни се в “Автогазови уредби”