Напълно съм съгласен (както казах от личен опит), че старата аудио техника има качества, които днешната няма. Но все пак някога човек трябва да спре да живее в миналото и да се примири с недостатъците (но и предимствата!) на актуалното.
Кой би оспорил, че Голф 2 е по-здрав автомобил от Голф 4/5/6? И все пак много малко (да не кажа никой) не избира Голф 2 пред Голф 6 по различна причина от финансовата

В днешно време и националните знамена са правени в Китай или общо Азия, но какво от това? Made in China много отдавна вече не се превежда като "Купихте си боклук". И iPhone се прави в Китай, но някак замени финландските телефони на 3/4 от потребителите на тази планета!
Вярвам, че дори и в днешно време човек може да намери подходяща/свестна аудио техника - въпросът е само на каква цена и от кой производител и модел.
Само до преди няколко години робувах и аз на принципа - азиатско ли е - боклук е. За това си взех телевизор Grundig - Made in Germany!
Бях горд негов притежател за следващите 3 часа и не-горд за следващите 6-7 години - софтуерни проблеми, екрана потъмняваше и ставаше на петна ако образа бе бял (смених телевизора с друг от същия модел - оказа се проблем на целия модел и даже други) и т.н. и т.н.
Затова и държа да купя нещо, което е спечелило нечии овации и уважение, което да идва с гаранция и да не му мисля от кой антикварен магазин да му намирам транзисторите когато изплющят утре.
А че акустиката е много по-дебела наука и зависи от 1000 неща като помещение, разположение, обзавеждане и т.н. - разбира се, но все от някъде трябва да се почне и някъде трябва да се спре, както казах - не съм маниак