brum написа:Надявам се не си решил, че някой със софтуер ти е скапал маховика. При все, че и преди това е претрисал.
При първото слагане на софтуер на колата ти аз бях ли там? Това е важното за да стане ясно дали първите ти чипове са били от мен или не са били от мен.
А за авансатора и изолацията на кабелите - Вальо слага термосвиваем шлаух. При второто ходене не е бил термосвиваем шлаух, а изолирбанд. На кабелите за авансатора. Поне аз така знам от него. Сега е момента да кажеш така ли е било или не. И ако да - защо е било така.
И пак питам - колко пари са ти вземани общо за ремонтите при Вальо. Защо упорито премълчаваш?
А към Морфей - Онези 130лв дето собственика ги споменава за ремонта на помпата (за който бил натоварен 500лв) не могат дори да покрият частите включени в този ремонт.
Отговарям ти последователно на четирите въпроса.
1. Значи когато Вальо работеше по помпата и в двата случая, ти не беше там. Видях те на следващото идване след като Вальо ми сложи софтуера, чиповете, защото след чипосването оборотите не можеха да се вдигнат повече от 860 и имаше проблем с вървежа. Тогава Вальо свали компютъра и влезе в гаража, след малко ти дойде, явно те беше извикал, защото ти дойде с пасата и влезе при него в гаража, като държеше лап топ. След известно време Вальо излезе, сложи компютъра и каза, че е сложил някакви подложки на чиповете за да подържа 903 оборота. Запалих колата, оборотите бяха 903, почакахме няколко минути да видим как ще работи, аз излязох от колата и тя както си работеше изведнъж се разтресе много силно цялата и аз бързо скочих вътре и я изгасих. Запалих я пак, поработи известно време и пак започна да тресе силно и аз отново я изгасих. След като я закачихме на Ваг ком се оказа, че както си работи на 903 оборота след 2-3 минути изведнъж оборотите пропадат и отиват на 820. Тогава с вагкома Вальо качи началните обороти на 940, та като паднат с 80 оборота да идат на 860 и така си тръгнах пак със същите 860 оборота с които си дойдох. Цял месец така я карах, колата продължаваше да не работи както трябва и като вдигна над 100 км в час започва да се чува едно бучене от двигателя и няма тяга. След като мина месец време, оборотите започнаха да падат пак на 820 и пак ходене до Вальо и т.н. и т.н.
2. Ами точно аз не мога да ти кажа кабелите какви са били, но не знам вече как по-подробно да ти обясня останалото. Айде пак. Първия ремонт на помпата беше направен от Владо помпаджията, неговия съсед по гараж. Вальо взе ремонтираната от Владо помпа и отиде някъде с нея, после каза, че е продухал с топъл въздух. помпата като я донесе беше топла. Вальо е сложил авансатора и е монтирал помпата, а не аз. И не знам защо ме питаш такива подробности, които няма как да ги знам. При втория ремонт, същия този Владо след като Вальо я демонтира, взе помпата и я занесе при своя приятел. Там явно след като са сменили авансатора на Вальо и са сложили моя, са увили кабелите с изолирбанд, а не с термосвиваем шлаух.
3. Нищо не съм премълчавал, многократно написах отделните суми, общо 1050 лв, а даже и Морфей я написа.
4. Колега ти не четеш това което съм написал, а само питаш, ами прочети. Писал съм го вече няколко пъти. Упътиха ме към този Владо помпаджията, съседния гараж на Вентоман, оттатък металната ограда. Човекът беше разглобил една помпа и работеше по нея. Оказа се моята, когато го попитах колко му струва работа, той каза 70 лева, частите са 50 лева, даже с неговата кола на следващия ден ходихме да ги вземем, плати пред мене 50 лева за тях, а ти ми говориш, че 500 лв не могат да покрият части, струващи 50 лева.

Вальо ми взе 500 лева за ремонта на помпата и частите. Отделно 200 лева за сваляне и качване на помпата, вярно 2 пъти направи това упражнение, но вината не беше моя. Впоследствие пък се оказа, че при настройките след втория ремонт оборотите паднаха и не могат да бъдат качени повече от 860 и при повторното ходене при Вальо да оправи тези обороти и лошия вървеж на колата, тогава за пръв път те видях, както писах по горе.