Климатроник B3
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
Климатроник B3
Здравейте колеги.колата е пасат B3 93г.ABS мотор.Проблема е с климатроника-като го пусна от централната конзола духа за около 1 минутка и после затваря клапата и край.от ляво и от дясно,на краката и на стъклото си работи нормално,но на централната част не духа.Отварях гледах има нещо като моторче което отваря и затваря калапата само че е с вакум.проследих маркучето отива до 1 червена кутийка нещо като разпределител и дотам.моля знаещите да кажат как да отстраня този проблем.иначе най ми е лесно да законтря клапата в отворено положение,но неискам такива работи .
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Климатроник B3
На каква температура го гласиш? Понеже има голямо значение за работата на въпросната клапа.
- berkant3008
- Контакти:
Пробвах на различни градуси но няма промяна.ти кажи на колко да го наглася и да пробвам.аз съм пробвал да го наглася с 2 градуса по-ниска от околната температура но пак така.
- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
Сваляш жабката, след което демонтираш долната част под нея, ако имаш такава...ПРед теб се очертава хубава гледка. Поглеждайки напред горе вдясно има червена кутия т.н. вакуум разпределител, в който влиза жак с четири проводника. Махаш жака с кабелите, след което с отвертка отвиваш болта, който държи регулатора...вадиш същия и го отваряш. От едната страна има текстолитова плочка, която лесно се демонтира с малка и остра отвертка-. Взимаш един поялник, малко преобразувател за ръжда и с помощтта на тинол или някакъв вид припой презапояваш платката със спойките на вакуум разпределителя. Вътре има 5 броя реленца и няколко електронни елемнта. Дори и да ти се струва, че всичко е ОК, не е така. Три такива регулатора досега съм им правил такива процедури. Един не включваше клапата на краката, друг централната кондола и т.н. Направиш ли тази процедура си 100 процента ОК. Ако има нещо неясно драсни......
- berkant3008
- Контакти:
eeeй мерси колега велик си.ще го направя това в неделя дано да се оправи.аз до този разпределител стигнах нои незнаех какво да го правя,и моя не е напреде в дясно,а в ляво-няма значение де разбрах какво да правя-МЕРСИ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пробвай да запушиш с пръст изхода на разпределителя(това червенкото) който отива към клапата за средната конзола-ако задържа вакума значи проблема е в мембраната която затваря и отваря притока на въздух към средния въздуховод.
- berkant3008
- Контакти:
запуших с пръст но не усетух да има вакуум.с уста като смуча от маркуча клапата се отваря-явно се губи вакума от червената кутийка.а ако сменя маркучите дали може да стане да отваря централната клапа вместо тази за краката?
- berkant3008
- Контакти:
днес махнах жабката и това под нея.видях 1 червена кутийка само че не с 4 кабела ,а с 3 незнам дали за същата кутийка каза колегата illy1977 ,но аз я изкарах отдолу имаше някъкви стърчащи железа-незнам какво е .отворих я презапоих всичко и сега работи.само че ако наглася да прави по-студено с 4 градуса надолу от околната температура се затваря-НОРМАЛНО ли е това? до 3 градуса разлика работи нормално.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Нормално е за да охлади по-бързо затваря рециркулацията така е по-ефективен.
- berkant3008
- Контакти:
Разбрах .Благодаря за помоща.
- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
Справил си се перфектно.....Супер.....Дълги и безаварийни километри
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
Колеги това нещо, което съм оградил ли е вакуум разпределителя на климатроника на голф 3?
- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
Не по в ляво, това е електронния температурен ретулатор на оборотите на вентилатора
- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
Кутията е червена, влиза също букса с три кабела май...
вадиш и правиш това, което съм драснал по -нагоре
вадиш и правиш това, което съм драснал по -нагоре
- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
и прегледай състоянието на маркучите................