Какво да направя след лека катастрофа?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Какво да направя след лека катастрофа?

Мнениеот Alexandar_yordanov » Нед 26 авг 2012 6:25

Колеги за 1-ви път ми се случва такова нещо и се радвам, че имам рефлекси или господ ме пази. Ситуацията е следната карам по улица Тодорини кукли посока от касите на Герена до светофара на пожарната. Карам със 60 - 70км/ч при което гледам един голф 3 отбива в дясно (някъде 20 метра пред мен) при което го застигам и съм на 10-та метра и пуска ляв мигач и тръгва да прави обратен завой... Бия спирачки и виждам, че ще спра в него тръгвам наляво при което този човек най-накрая спря и някак си на магия успях да мина без да се разбия в колите в ляво, но се ударихме с този голф. Слизам и тоя ми вика ЩО МЕ ИЗПРЕВАРВАШ (дядка на 65+ години). Изобщо не му обърнах внимание след тея думи и си гледам колата за щети. Гледам, гледам, гледам и не вижвам нищо, дали от адреналин или нещо друго, ама не видях. Тръгнах си от мястото със нагласата, че няма смисъл да викам КАТ, при което слизам от колата поглеждам отново и тоя път цялата дясна страна е със драскотина. Искам да ми кажете какво да правя сега с колата, защото имам каско на булинс и ако е възможно да взема някой лев да оправя колата. Какво да им кажа?

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Re: Какво да направя след лека катастрофа?

Мнениеот pEsHkyY » Нед 26 авг 2012 6:34

Най-простото - парк щета. Оставил си колата на паркинг еди кой си бля бля бля намерил си я удрана и вероятно някой който е излизал те е задрал. Попринцип до колкото знам там нямаш право на обратен и стареца е виновен във случая, така че и в двата случая си на плюс - той те засича. Но като не е констатирано това не мисля, че ще мине номера с това, че той е виновен. Най-малкото няма попълнен протокол за птп :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 26 авг 2012 12:00

А булинс как плащат :lol:
Завеждай си я щетата,и се радвай на каквото ти платят.
Онзи е виновен за обратния завой там,но и ти,че ни си огледал добре колата.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 26 авг 2012 12:27

абе много се извинявам за офф-а ама аман от определения като "дядка" или "стареца" , какво като е на 65? , баща ми е на 63 и е дядо единствено за неговите внуци ! Баси , нямате елементарно уважение към хората на по-зряла възраст , ти като станеш на 65 сигурно ще гориш от желание да ти викат - дядка , старец , некролог и т.н.Старец или дядо може да се използва за хора на преклонна възраст над 80-85 години, но един човек на 65... Аз бях изпаднал в конфузна ситуация , когато отстъпих място в автобуса на един човек на около 62,63 години , при което той се обиди , но аз бях на 12,13 години, а вие предполагам че поне 18 имате и трябва да ви са ясни тези неща. Сори за офф-а още веднъж, но не се сдържах :evil:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 26 авг 2012 12:42

Колега, при тази ситуация, незнам дали от паниката или от адреналина си реагирал неправилно!
1-во Карал си с висока скорост, поне според мен 70 км/ч си е скорост, сега незнам дали е било извън града, но както и да е!
2-ро Дали си виновен или не, дали отсрещният от автомобила ти рипа на кютек, си длъжен да оведомиш полицията, дори и да си виновен! Поне аз бих направил така! Не ме разбирай погрешно, не че като дойдат полицайте ситуацията ще е кой знае какво, най-много да го отнесете и двамата :lol: Но сега има друго нещо, този така наречен от тебе "Дятка" дали няма да отиде в РПУ-то и да каже че еди коя си кола, с еди какъв си номер, го е зажулил докато колата му е била паркирана, и като те викнат в РПУ-то и те накарат да докараш колата, и га видат зажулена, ходи доказвай кое как и къде! Това според мен ти е по-голям пробле, да се надяваш тоя "Дятка" (както го нарече ти) да не си съчини някоя ситуация че ще я загазиш! Но дано греша и наистина си имал късмет!

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 26 авг 2012 12:53

Колегата го е казал къде е...като гледам май е в града :lol:
Може би наистина е трябвало да извика "органа" и да се пише кое,как-да му пишат акт(на дедото) за отнето предимство и така eusa
Сега пробвай да мине номера с удар на паркинга... :deal

А към колегата с дедовците-това са хора в такава възраст,където започват да са "недоскив",забавени реакции...Такива хора в разцвета на възрастта си шофирали по бай Тошово време с 3 коли на кръст и сега съвременния трафик им идва в повече.Трябва да се помисли върху това да не им се подновяват формално книжките през 2 годиН!Верно,че човек е на толкова години,колкото се чувства,но това не е шега работа...

Що за глупост:"Що ме изпреварваш"... :screwy

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Нед 26 авг 2012 15:27

Колега,
не си прав за бай Тошовото време и трите коли...
Тогава нямаше магистрала Тракия и международния път София - Пловдив минаваше по стария път през Костенец.
Турските кервани бяха в двете посоки на 2-5м кола до кола. Числото "60м дистанция извън населено место" се наложи да бъде изхвърлено от Правилника.После измислиха "съобразена скорост и съобразена дистанция".
Вярно е сега има много повече коли, но и пътищата са различни/ само да нямаше дупките по асфалта/.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 26 авг 2012 17:18

Там ако не се лъжа е двойна непрекъсната и обратния се явява лекинко забранен.

Завеждай си щета на паркинг и си свиркай.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 26 авг 2012 18:21

Благовест написа:Колегата го е казал къде е...като гледам май е в града :lol:
Може би наистина е трябвало да извика "органа" и да се пише кое,как-да му пишат акт(на дедото) за отнето предимство и така eusa
Сега пробвай да мине номера с удар на паркинга... :deal

А към колегата с дедовците-това са хора в такава възраст,където започват да са "недоскив",забавени реакции...Такива хора в разцвета на възрастта си шофирали по бай Тошово време с 3 коли на кръст и сега съвременния трафик им идва в повече.Трябва да се помисли върху това да не им се подновяват формално книжките през 2 годиН!Верно,че човек е на толкова години,колкото се чувства,но това не е шега работа...

Що за глупост:"Що ме изпреварваш"... :screwy

Напълно съм съгласен. :да:
Забелязвам такива индивиди всеки ден и мога да ги позная само по карането с 20-30 и страшните маневри без мигач.
До автора на темата: колега моли се онзи да не се направи на тарикат и да викне ченгетата като каже че ти си го зажулил и избягал.Всичко е възможно :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 26 авг 2012 19:46

Сашко без да се обиждаш но точно в тази отсечка има 2 пешеходни пътеки и коли спрели и от двете страни на улицата :idea: А отделно отдясно е парка до Герена и е пълно с пресичащи майки с деца с колички и само деца. Въпреки че абсолютно забранено там да се прави обратен завой също трябва да си абсолютен малоумник/извинявам се за израза/ за да караш с повече от 50км а за да си признаваш за 60-70 сигурно си бил с повече.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 26 авг 2012 20:03

Аз за какво да се обиждам. :beer Значи и колегата си е виновен дето е карал бързичко.Демек и двамата.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 26 авг 2012 20:09

Alexandar_yordanov написа: гледам един голф 3 отбива в дясно (някъде 20 метра пред мен) при което го застигам и съм на 10-та метра и пуска ляв мигач и тръгва да прави обратен завой... ?

Какво взехте да му се карате на човека с колко километра е карал като този пред него е направил такава малоумна маневра-първо отбива вдясно все едно ще спира без мигач /то все едно някой го дава като спира/ и после малко преди да се изравни с него /заобикаляйки го А НЕ изпреварвайки/ той си ръга мигача и върти геврека наляво без изобщо да му мине през тиквата да погледне в огледалото :beat_butt2 Пак е имал късмет /и двамата/ че колегата не му е влязъл директно във вратата че тогава щеше да е мътна и кървава !

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 26 авг 2012 20:32

Bai Sando написа:Аз за какво да се обиждам. :beer Значи и колегата си е виновен дето е карал бързичко.Демек и двамата.

Колега поста ми не беше към тебе а към пусналия темата mhihi
    А на Стиви препоръчвам да се прегледа при очен лекар щом 20м му се виждат като почти заобикаляне :idea: И какъв му е спирачния път при 70км ч. :beer

Потребителски аватар
    Благовест
    Автомобил: Passat B5
    Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 26 авг 2012 20:50

Айде Светите води пак се обадиха... mhihi Написано е 60-70 км/ч,защо се хванахте за по-голямата цифра :lol:
    И с 50 да е карал,пак щеше да се стигне до тази ситуация!Дедото както каза Стиви не е използвал частта по автомобила наречена "странично огледало"!Това е.Стига локуми.

Потребителски аватар
    muns61
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 26 авг 2012 20:53

Много интересно ще стане, ако дедото се обади в КАТ, че ударилата го кола е изчезнала, а рег номер е .....
    Преди 3-4 години мой познат се нахендри така.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”