KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)
Днеска си карам по всички правила, и един полицай ми маха!? ЗА фаровете беше проблема - а що !? Бях пуснал фаровете, по точно габарити нали така се казват дневните светлини, и този ми маха да пусна къси .. И тук идва въпроса нямам ли право да карам на габарити през деня?! Съжалявам ма не знам новия закон...
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Мне...Габарит и дневни са две различни неща...В закона пише дневни или къси.
Одеве пък аз влизам от околовръстното в Пловдив и съм монтирал дневни светлини,но понеже знам къде стоят запалих късите докато ги подмина и единия доста странно ме изгледа,сигурно щеше да ми се заяде
Одеве пък аз влизам от околовръстното в Пловдив и съм монтирал дневни светлини,но понеже знам къде стоят запалих късите докато ги подмина и единия доста странно ме изгледа,сигурно щеше да ми се заяде

- bqlovento
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
StS написа:Днеска си карам по всички правила, и един полицай ми маха!? ЗА фаровете беше проблема - а що !? Бях пуснал фаровете, по точно габарити нали така се казват дневните светлини, и този ми маха да пусна къси .. И тук идва въпроса нямам ли право да карам на габарити през деня?! Съжалявам ма не знам новия закон...
Габаритите са светлини за престой.Забранено е карането само на габарити.Идеята за светлините се обезмисля ако светят само те-те са слаби и са за обозначаване на спряло МПС нощем.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Мдам и там малко по-надолу:
През март Конституционният съд отмени като противоконституционен текста от Закона за движението по пътищата, според който шофьорите не могат да обжалват наказателни постановления и електронни фишове, с които е наложена глоба до 50 лева.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А какво те възпрепятства да прочетеш промените в закона?StS написа:... Съжалявам ма не знам новия закон...
StS написа: Съжалявам ма не знам новия закон...
Е новини поне не гледате/четете ли???
- veronika92
- Автомобил:
- Двигател:
Отскоро имам книжка и не се сещам дали когато моторист кара в най-лава лента на 2 метра от бронята ти трябва да му се дава път, да се отбиеш вдясно например
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва защото иначе на светофара ще ти се подпре на колата и ще те гледа лошо
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Когато изпреварваш, няма значение дали е на магистрала, или на дволентов път, когато видиш зад тебе друго превозно средство да се приближава по-бързо от необходимото, риташ педала на газта и ръгаш десен мигач, сиреч правиш пернишко изпреварване, иначе може да те дават по новините, поне така правя аз, излиза по-евтино!
Или казано по нашенски, правилата са по книга, на реалити са кой как го приема, винаги всеки е прав за себе си!
Или казано по нашенски, правилата са по книга, на реалити са кой как го приема, винаги всеки е прав за себе си!
-
- Автомобил:
- Двигател:
След като си "чела" ЗДвП най-скоро от повечето потребители тук е редно да имаш най-пълни и пресни знания, нали? На въпроса - път правиш на колите със синьо-червени лампички.veronika92 написа:Отскоро имам книжка и не се сещам дали когато моторист кара в най-лава лента на 2 метра от бронята ти трябва да му се дава път, да се отбиеш вдясно например
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
veronika92 написа:Отскоро имам книжка и не се сещам дали когато моторист кара в най-лава лента на 2 метра от бронята ти трябва да му се дава път, да се отбиеш вдясно например
Път правя САМО и единствено когато карам под максималната скорост в най-лява лента. Тогава давам "път" на бързащите, но някой ши*аняк да ми се залепи и да ми светка и свири с клаксон... изпускам педала на газта и се влача за да му е гадно и да се усети, че е олигофрен! А на следващия светофар нямам нищо напротив да извадя

П.П.: На линейка и пожарна задължително отбивам, но в повечето случай след като тръгна да си карам градско с 60 и почти си ги застигам

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Път правя и на смелчаците,дето тръгват да ме изпревармат без видимост и после трябва да намалям за да се приберат пред мен,понеже ще ги отнесе няко тир насрща....
Здравейте! След 2-часово четене на темите, реших, че ще успеете да ми отговорите на 2 въпроса, за които получих над 10 различни версии.
1вото е следното: На 02.06.12 взеха книжката на брат ми за алкохол - 0.72 промила. 20 дни по-късно го спират със скутер и му пишат нов акт за шофиране без книжка. До 17 август решение от КАТ все още нямаше, но го "заплашиха", че за първото нарушение книжката ще му бъде отнета за 6 месеца и глоба от 300лв, а за второто - отново 6 месеца и подобна глоба. Въпросите ми са:
1) След излизане на решението, наказанието влиза в сила в същия ден или в деня на съставяне на акта?
2) Наказанието за втория акт също ли е отнемане на книжка и то ще започне да тече след като изтече първото наказание от 6 месеца или...?
Изобщо в момента никой не е наясно нито колко време ще е без книжка, нито дали да чака НП или сам да го търси в КАТ.
Втория ми казус касае мен. Получих 2 честитки от една и съща камера в София /на ул.202 до Централни гробища/, като и двете ми нарушения са с над 31км/ч ... съответно 86 и 83км/ч. Писмата идват на адреса на приятеля ми, който е собственик на автомобила. Въпросът ми е дали ще имам някакви други санкции, освен паричните глоби * 200лв и дали той като собственик ще има проблем заради моите нарушения, имайки се предвид, че на снимките не се вижда кой е шофьора, а само задния номер.
Благодаря ви предварително!!!
1вото е следното: На 02.06.12 взеха книжката на брат ми за алкохол - 0.72 промила. 20 дни по-късно го спират със скутер и му пишат нов акт за шофиране без книжка. До 17 август решение от КАТ все още нямаше, но го "заплашиха", че за първото нарушение книжката ще му бъде отнета за 6 месеца и глоба от 300лв, а за второто - отново 6 месеца и подобна глоба. Въпросите ми са:
1) След излизане на решението, наказанието влиза в сила в същия ден или в деня на съставяне на акта?
2) Наказанието за втория акт също ли е отнемане на книжка и то ще започне да тече след като изтече първото наказание от 6 месеца или...?
Изобщо в момента никой не е наясно нито колко време ще е без книжка, нито дали да чака НП или сам да го търси в КАТ.
Втория ми казус касае мен. Получих 2 честитки от една и съща камера в София /на ул.202 до Централни гробища/, като и двете ми нарушения са с над 31км/ч ... съответно 86 и 83км/ч. Писмата идват на адреса на приятеля ми, който е собственик на автомобила. Въпросът ми е дали ще имам някакви други санкции, освен паричните глоби * 200лв и дали той като собственик ще има проблем заради моите нарушения, имайки се предвид, че на снимките не се вижда кой е шофьора, а само задния номер.
Благодаря ви предварително!!!

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
от зад напред
За превишена скорост с над 30км. се взима книжката за 3 месеца и глоба 300лв.При повторно нарушение мисля,че месеците стават 6
1.2 Наказва се с лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 до 12 месеца и глоба от 200 до 500 лв., който управлява МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 промила до 1,2 промила включително, установена с медицинско изследване и/или с техническо средство - дрегер.
Наказанието трябва да тече откакто е отнета книжката.Понеже има и второ нарушение,възможно е да му дадат макс.срок за отнемане....
За превишена скорост с над 30км. се взима книжката за 3 месеца и глоба 300лв.При повторно нарушение мисля,че месеците стават 6
1.2 Наказва се с лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 до 12 месеца и глоба от 200 до 500 лв., който управлява МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 промила до 1,2 промила включително, установена с медицинско изследване и/или с техническо средство - дрегер.
Наказанието трябва да тече откакто е отнета книжката.Понеже има и второ нарушение,възможно е да му дадат макс.срок за отнемане....
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”