Скъсано жило на врата+ремонт-Б5

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Скъсано жило на врата+ремонт-Б5

Мнениеот penko_pulev » Нед 26 авг 2012 21:29

дано темата да е полезна на някой който е решил да сваля механизмите на стъклата. Снимките са качени последователно на разглобяването.

penko_pulev

Re: Скъсано жило на врата+ремонт-Б5

Мнениеот penko_pulev » Нед 26 авг 2012 21:42

Понеже не ми дава да кача повече от 5 снимки става малко разбъркано за което се извинявам. Това трябваше да са първите снимки с началото на интервенцията. На по-горните снимки кабелите които минават през кората се свалят лесно. Откачваме металната кора и единия кабел с жилото го измушваме през нея. Другият кабел го откачваме от буксата на бравата и пак го промушваме през отвора в ламарината за да можем да я свалим. Аз смених цялата ламарина понеже релсите на механизма са нитовани за нея. Едно пояснение само. Ако колата ви е с ляв волан търсете металната кора от кола с ляв волан ако ще взимате втора употреба. Ако колата ви е с десен взимате от кола с десен. Все пак конзолата с копчетата за управление на стъклата е от различна страна при коли с ляв и десен волан и НЕ СА ВЗАИМОЗАМЕНЯЕМИ!!!
Прикачени файлове
DSC_0226 (Small).jpg
DSC_0225 (Small).jpg

Последна промяна от penko_pulev на Нед 26 авг 2012 21:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 26 авг 2012 21:46

:Mr Green Fun

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Нед 26 авг 2012 22:02

Смях не смях това е положението. За първи път се опитвам да правя подобна тема и за това ме извинете за разбърканите снимки. Работата по смяната е за има няма 1 час.

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Пон 27 авг 2012 6:50

не се смея просто за да следя темата ,а за ляв и десен волан няма проблеми стават ламарините само че с вашите моторчета иначе няма да тръгне заради модула разбира се закрепването на дръжката на тапета няма да дойде но не е проблем да се направи ,колкото до свалянето
1 сваляте както е показал колегата пластмасовия щифт на копчетата дърпате с малка отвекра на горе предната част на бутониерата тя е на щифтове
2 след това с торкс Т20 развивате двата винта от долу на тапета
3 сваляте инсталацията като с малката отверка си помагате да за чоповете на захвата
4 откачате бравата на два болта е като ще се наложи да изкарате и патрона тои се маха с торкс 20 от страни на вратата има гумена тапичка /може и да я няма / за да може да откачите жилото за отваряне на бравата ,
5 взимате ключ 10 и почвате ламарината като предварително сте освободили стъклото от държачите и сте почти готови

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Пон 27 авг 2012 8:27

Казвам, че от ляв и десен волан не пасват точно поради причината, че фиксирането с болтове на интериорната кора е различно. Аз се принудих да си направя нит гайки М6, да разпробия ламарината и да ги занитя. Не всеки може и има възможност да си ги направи.
Бравата и патрона не е нужно да се свалят. Просто с отверка изкарайте гуменото уплътнение което е на снимката за да освободите ламарината.
Прикачени файлове
DSC_0232 (Small).jpg

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Пон 27 авг 2012 18:07

значи е вадена и преди това иначе бравата се държи към ламарината с една пластмасова планка която по принцип може да се махне и да се извади инсталацията от бравата и тя да си остане на място малко по трудно е но нищо повече

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Пон 27 авг 2012 23:00

Само ми е интересно защо когато стъклото ми е свалено до край има едно дрънчене. Имаше го и преди смяната на ламарината има го и сега. Какво го уплътнява тая пущина не знам. Имае ли информация за това колега?

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Вто 28 авг 2012 6:35

ами то в това е проблема няма рамка която да държи стъклото то и за това се чупят водачите като е долу стъклото и затвориш по рязко вратата и стъклото от разклащането чупи водачките за това и дрънчи стъклото така е при голфовете /3-ка и 4-ка / както и при бората не само пасата

UnDeStRuCtAbLe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnDeStRuCtAbLe » Пет 14 ное 2014 1:26

Понеже имам същия проблем на моята кола пасат 1.9 ТДИ 110кс 1997г. и смятам,че темата е полезна..когато махнах кората на лявата шофьорска врата се оказа,че жилото е на скъсване в началото..днес опитах да го сменя закупих жило от ауди а4.. при което смяната се оказа невъзможна понеже самата ламарина освен болтовете е и занитована с нитове..и си мисля,че няма да може да се смени и трябва да го побългарявам когато се скъса..дайте съвет дали може да се смени.. :banghead :banghead :banghead

Потребителски аватар
pavel1828
Автомобил: vw Passat b 5.5
Двигател: AVB 2001

Мнениеот pavel1828 » Сря 19 ное 2014 12:40

Колеги за да свалите металната кора трябва да освободите стъклото от кората.На металната кора има две пластмасови черни тапи.Отворете ги и свалете стъклото,докато видите 2 болта 6мм.След това разхлабете болтовите и стъклото вече трябва да се е освободило.Това е за задни но трябва да се ориентирате.
http://www.passatworld.com/forums/b5-information-base/310280-diy-rear-door-disassembly-lock-mechanism-repair-intermittent-lock.html

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Сря 19 ное 2014 14:09

И за предните е така :c020 А относно ламарината,тя оригинално е залепена с някакво лепило и то я държи(малко е грозно свалянето й :mhihi ) :th_up

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Чет 20 ное 2014 10:00

Не знам уплътнение ли е или лепило, но търся нещо подобно за моите кори. Моля дайте идеи с какво да ги уплътня защото влиза вода в купето от там. Със силикон не ми се плеска макар, че е най добре сигурно.
А иначе във форума имаме колега, който продава всякакви ремонтни комплекти и има всичко.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 20 ное 2014 15:32

С това става идеално! :th_up
Изображение

Има я на много производители(напр. Tesa)!

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Пет 21 ное 2014 9:39

Хм... интерсно защо повечето снимки от темата са изчезнали. Бях качил всичко необходимо в снимков материал....

Върни се в “Направи си сам!”