Golf MK2 1985г. ААМ - новопоставена хидравлика - решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Golf MK2 1985г. ААМ - новопоставена хидравлика - решено

Мнениеот butsefal » Пон 27 авг 2012 21:52

колеги, проблема ми е следния - купих комплокт хидравлика (помпа, маркучи, разширителен съд и рейка, ремък стойка...) проблема ми е че след като монтирах всичко и запалих двигателя ефект от хидравликата не усетих. Ще ви кажа и какво точно съм направил за да видите дали не съм сбъркал някъде.
1-во за по сигурно лично аз свалих хидравликата от едно Г60... свалих всичко което сметнах че ми е нужно.
2- преди да взема тази хидравлика бях закупил друга рейка с тръбите, стойката и ремъка за помпата и разширителен съд от мк3 (само съда и единия маркуч са 3-кови)
3- като започнах да монтирам помпата се оказа че стойката стойката която бях смъканл от г60-ката се оказа по различна от тази като за ААМ мотора та се наложи да прехвърля хидравличната помпа на другата стойка която имах...
4 - след като прикачих помпата към стойката и монтирах стойката към двигателя тръгнах да слагам ремъка (вече сложил ролката на вала) обаче се оказа че ремъка който съм свалил от г60-то ми идва връз дългичак и за това сложих другия ремък който имах, който ми се вижда доста опънат (помпата е прибрана максимално и въпреки това се наложи да сложа ремъка на стартер.... ---- до тук добре - единственото което ме упасява от този ремък е това че може да събори лагера на помпата но все едни 10-20 км би трябвало да изкара без фатални последици...
5 при демонтажа на помпата и хидравликата имах малък проблем с хигиената - доста бе мизерно и маркучите се потъркаляха малко по пепелаците.... също поради липса на доистатъчно инструменти се налложи от към помпата маркуча с щуцера да развия барабар с щуцера и след като го развих изпадна "клапанчето" от помпата. Същото разбирасе го прибрах. лошото е че от към рейката непомня точно клой маркуч бях разкачил и ме съмнява че там са ми проблемите, но за това малко по надолу.
6 - след като сложих рейката, помпата, маркучите, "клапанчето", разширителния съд и и дрън дрън .... преди да налея маслото превъртях системата за 3 мин с нафта за да промииия от боклуците които ме притесняваше да не ми направят мизерия след което източих хубаво нафтата и налях маслото (масло за автоматични скоростни кутий и хидравлики).
7- при вдигната предница - пълно ляво - пълно дясно няколко пъти да се обезвъздуши... след което предницата на земята и пак запалихме
8 - ефекта е че все едно съм със старата си рейка... първоначално си помислих че може да съм обърнал клапанчето дето е на помпата, но въпреки че бях убеден че няма как да се обърне проверих и се оказах прав - няма как...
9 - течове няма НИКЪДЕ!
10 - възможнно ли е точно при демонтажа на единия от маркучите от към рейката да е изпаднало клапанче или пък да е попаднал някой по- едър боклук на горепосоченото и в това да се състои проблема ми или нещо друго.
11 - Бири за всеки познал :Mr Green Fun :beer

Последна промяна от butsefal на Сря 31 окт 2012 21:16, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: мк2 новопоставена хидравлика

Мнениеот parno » Вто 28 авг 2012 11:24

като за по-лесно пробвай с друга помпа
аз си мисля обаче ,че рейката която си монтирал е проблема

HOFFMANN
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател:

Мнениеот HOFFMANN » Вто 28 авг 2012 12:29

възможно е заседнал клапан или разменени маркучи на рейката,ще ти дам ориентир,маркуча за високото от клапана на помпата трябва да е свързан на рейката на задния отвор откъм купето

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 27 окт 2012 17:22

В казанчето вижда ли се някаква циркулация на масло,и друго-не е вероятно,но виж дали пък взаимстваната помпа и стойка да не са довели до "обърната" посока на въртене.Моята ,например,е с посока на въртене по ч.с.,ама на Г60-хич не знам.

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Re: Golf MK2 1985г. ААМ - новопоставена хидравлика

Мнениеот butsefal » Съб 27 окт 2012 17:25

как мога да разбера дали не е обърната посоката, а и според мен не е възможно поради простата причина че досега не съм виждал или поне не ми е правило впечатление да има двигател който да се върти наопаки спрямо моя... ако ли не ще се радвам да ме светнете ... също да не забравя да кажа и че циркулация не съм на 100% убеден дали има - мога да кажа саммо че нивото в казанчето се променя леко при въртене на волана.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 28 окт 2012 9:23

Ако нямаш абсолютно никаква хидравлика,вероятно ти е блокирал клапана за високото налягане,намиращ се в помпата(както е споменал Колегата).Откачи маркуча и нипела под него,при което клапанчето трябва да изхвръкне от помпата.При теб вероятно ще си остане в помпата.Може леко да разтеглиш пружинката,намираща се под клапанчето!

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Нед 28 окт 2012 19:54

таkaа.... понеже точно този маркуч не го монтирах аз ами един мой познат - та той ми каза че имало нещо вътре ама той го бил махнал щото пречело... и днес обърнах целия гараж нагоре с краката и този клапан липсва благодаря за насоките - да видим сега из форума ще се намерили само клапан :banghead:

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Re: Golf MK2 1985г. ААМ - новопоставена хидравлика - решено

Мнениеот butsefal » Сря 31 окт 2012 21:23

тази вечер ми попадна прецакана помпа и взех та и измъкнах клапана и пружината. След това развих на моята помпа щуцера и установих че клапана си е на мястото - само че липсваше пружината под него. Взех от прецаканата помпа пружината и щуцера (на моя щуцер липсваше едно пишльоче кето на преццаканата го имаше), сложих пружината клапана, щуцера и после тръбата - налях си течността в казанчето и сичко си тръгна -0 отначало помпата малко виеше но докъто се прибера до търново понамаля виенето - сигурно бе от несъвсем обезвъздушената система... предполагам до ден - 2 ще се затиши още... това е от мен :drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”