Проблем при форсиране на Passat b5 1.8

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Akkselsoft
Автомобил:
Двигател:

Проблем при форсиране на Passat b5 1.8

Мнениеот Akkselsoft » Вто 28 авг 2012 8:24

Здравейте колеги, реших да подменя возилото с Passat b5 1.8, обиколих автокъщите в Горублене и не останах доволен, след това обиколих и Дупнишките но слаба работа. Открих един който на външен вид ми хареса , интериора беше наред но като го запалихме - изненада.
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ФОРСИРА все едно е задръстено нещо. Звънях на момчетата от клубния сервиз от Герман но явно са в отпуск. На какво може да се дължи това, заслужава ли си да го водя на сервиз или да се отказвам от него.

ivo marinov
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при форсиране на Passat b5 1.8

Мнениеот ivo marinov » Вто 28 авг 2012 15:12

Колега , проблемът е в "Дебитомер".

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 28 авг 2012 17:47

Помоли приятел с лаптоп и vagcom да иде да го види.

Иначе, само за да имаш база за сравнение, аз си взех Пасат Б5.5 1.8Т преди 2-3 седмици в същото състояние - всичко изглежда супер, само дето на студено работи трагично и не може да се форсира. При мен въпросът се реши с един дебитомер, но иначе причините може да много, така че най-добре да се погледне на диагностика :да:
Така пък имаш за какво да се пазариш с търговеца... според мен ако всичко друго ти харесва, взимай, пък то е ясно, че без ремонти няма да се мине.

Потребителски аватар
Akkselsoft
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Akkselsoft » Вто 28 авг 2012 19:12

Ако само с диагностика може да се установи причината би било много добре. Междувременно оглаждам и един Passat B5 1.8T има малко ръждичка на задната чистачка и пораздърпани седалки иначе на интериор и отвън е добре. Двигателят звучи добре не чувам шумове, дори само при форсиране се забелязва турбото, мисля да отида да го видят в някой клубен сервиз че много се страхувам от тази турбина и окачването scare . Също така моля да ми кажете как да му видя моментния разход, на други коли съм гледал той доста се променя като работи на място показва нула, на тази бърниках но показанията бяха 33 на сто, 12 на сто ей такива - как да го видя дали гори нормално или това не показва много вярно? Запознах се с едно момче със същия пасат каза че му гори 7-8 на извънградско и 10 градско...

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 28 авг 2012 20:40

Akkselsoft написа:Запознах се с едно момче със същия пасат каза че му гори 7-8 на извънградско и 10 градско...

Имай предвид, че 1.8Т не е особено икономичен, особено ако караш бързо (150 и нагоре, тогава става ламя (поне при мене)).
За да видиш показанията на борд компютъра, натискаш двете срелкички, които са отстрани на лоста за чистачките:
Изображение

От турбото няма какво толкова да те е страх. Ако се наложи смяна, има възможност да се рециклира (в зависимост от състоянието де), да се купи на старо, на ново... Същото важи и за носачите. Има невероятен избор - български, китайски, оригинални, подсилени със сменяем шарнир.... носачи да искаш :) Поддръжката на колата не е евтина, но би трябвало да си наясно с това :012:

Най-добре, както самият ти си намислил, закарай колата в някой клубен сервиз преди покупката :да:
Гледай колата да е запазена като цяло, независимо от мотора. На твое място не бих изключил и дизелите, макар че трудно се намира читав експонат...

Върни се в “Passat”