Полупроблем с ел. стъкла Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Полупроблем с ел. стъкла Голф 3

Мнениеот dushanov » Нед 26 авг 2012 20:00

Здраве желаем! :) Ел. стъклата са слагани допълнително (мисля, че в Италия, защото колата е от там). И така: дясното стъкло (пасажерското) винаги (3г от както имам колата) се е сваляло качвало по-бавно от лявото. Ясно ми е, че има за поправка нещо, я механизъм, я нещо друго..., но не съм се наканил. 3г си е по-бавно, но не се предава. Обаче! Забелязах, че докато свалям стъклото от шоф. бутон, диода-подсветката на бутона на пасажерската врата спира да свети. При вдигане-НЕ. При същата процедура само, че от пасажерския бутон, диода си свети и 2-те посоки!
Другото, е че когато се борави с бутона от пасажерската врата стъклото се сваля и вдига по-бързо, отколкото с бутона на шоф. врата.

Идеи? Някой да се е сблъсквал със същия проблем?

free_hard
Автомобил:
Двигател:

Re: Полупроблем с ел. стъкла Голф 3

Мнениеот free_hard » Нед 26 авг 2012 21:14

При мен беше същото, но при шофьорската врата. Смених копчетата и се оправи. :wink:

п.п. Преди да взимаш нови копчета пробвай съветите от тази тема:
viewtopic.php?f=11&t=173067&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B5%D0%BB.+%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%B0
Аз на новите, които сложих ги сервизирах по начина описан по-горе и съм много доволен.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 28 авг 2012 22:40

Щом имаш съмнения за допълнителен монтаж,то вероятно са теглени жици...та "по жицата" тръгни..и виж "иде ли" един ток както трябва :lol: Една лошо подведена "маса" или "плюс" биха сторили подобен проблем,а моторчето е "лакомо" и си гълта своето....
С оглед на това,че е "автърмаркет",ще трябва да си настроиш някои вътрешни сетива и фантазията за да откриеш истинската схема на свързване...абе все едно "дядо Йоцо гледа"

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 28 авг 2012 22:45

Я да не отварям нова тема...мойте задните не работят....на дясната врата даже механизъм и машинка нямам :063: ...лявата има всичко, ама нещо неще да откине...понеже ми писна да не ми се свалят задните джамци, какво ми трябва за да мина на ръчни механизми....кори, механизми, дръжки...нещо по-специфично при монтажа :beer
Може и на ЛС да не трупаме темата със Спамец

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Чет 30 авг 2012 17:35

Колеги, взех да правя "профилакция" на бутоните и резултата е viewtopic.php?f=2&t=344850
След като намразих всичко френско в колата си, започнах да мразя и италианското (наред с доп. слагания климатик и 100-те лева за ролка, които ще са др. месец).

Скъпи съфорумци, ако Голфа е 3-ка и от Жабария и решите да отваряте бутоните, просто недейте! Въпреки олимпийското ми спокойствие, нужните подходящи инструменти аз лично се оаках! НО, ако вие успеете на направите нови контактни пъпки и т.н. И всичко това заработи без да има промяна в амплитудата от натиск в/у бутона-БРАВО! Аз обаче стигнах до линка в 1-то изречение!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”