Golf4 1,6 AKL - масло
- Vladimirov26
- Автомобил:
- Двигател:
Golf4 1,6 AKL - масло
aaa
Последна промяна от Vladimirov26 на Сря 29 авг 2012 9:14, променено общо 1 път.
- Vladimirov26
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf4 1,6 AKL - масло
Никой ли не може да ми отговори 

Ами тва карираното на щеката ти е диапазона в който може да ти е маслото - между минимум и максимум. Предполагам се сещаш че щом от под карираното, е разумно да и долееш малко от същото масло, малко малко, 3-400 мл.
Принципно щом си направил 6 хил.км може да не го сменяш, масово хората карат по 10 хил.км. Принципно масло се сменя на 10хил.км или на една година престой в мотора/има и лонг-лаиф масла, дето им дават 15хил.км/.
Какво масло да и сложиш си е лично твой избор, моя двигател е същия и го карам с 5W40, като повечето хора ми казват че съм луд. Ама нека си говорят, всеки си боледува от главата
Мръсотията около капачката - разливано е масло при наливането и после по разлива се е полепил прахоляк.
Къде може да го смениш - всеки един сервиз ще ти го смени, просто трябва да отидеш в такъв.
Мерси за вниманието.
По нагоре казах и колко събира тоя мотор.
Принципно щом си направил 6 хил.км може да не го сменяш, масово хората карат по 10 хил.км. Принципно масло се сменя на 10хил.км или на една година престой в мотора/има и лонг-лаиф масла, дето им дават 15хил.км/.
Какво масло да и сложиш си е лично твой избор, моя двигател е същия и го карам с 5W40, като повечето хора ми казват че съм луд. Ама нека си говорят, всеки си боледува от главата
Мръсотията около капачката - разливано е масло при наливането и после по разлива се е полепил прахоляк.
Къде може да го смениш - всеки един сервиз ще ти го смени, просто трябва да отидеш в такъв.
Мерси за вниманието.
По нагоре казах и колко събира тоя мотор.
- burkov2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Миналия месец си го сменях. Ако сменяш и масления филтър, значи 4,5 литра трябва да ти дойде точно в средата на щеката. Т.е. 5 литра +/-100 грама ще дойде до горе. Ако не сменяш филтъра, 4 литра би трябвало да ти свършат работа. Аз и ABU-то, и AKL-а си ги карам с Liqui Moly 10w40 Super Leichtlauf и съм адски доволен. Преди тва бях с Тотал 10w40 на AKL-a и честно казано много по-тегаво вървеше.
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Има ли някой които да смени маслото и да не смени и филтъра?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”