Oт къде зареждате газ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Oт къде зареждате газ?

Мнениеот rokera671 » Нед 17 юни 2012 15:08

vaiper 1 написа:Еко :beer

На Петрол е с добавка и като ,че ли е по добре от Еко.Сега още пробвам! :beer

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Нед 17 юни 2012 16:17

Колеги, да споделя реален резултат от смяна на филтрите на газовата. Първо да кажа, че зареждам предимно на ЕКО и Шел, доста рядко на ОМВ и единични случай на Лукойл! Та при сегашната смяна на филтрите, този на течната фаза беше събрал доста графит за около 10 000км., при което чай майстора се учуди, но по-странното и за мен добро в случая е факта, че филтъра за изпарена газ, който задържа разни мазни гадости и смоли (според повечето майстори реално по-важният, защото тези гадости преебават дюзите) беше АБСОЛЮТНО чист :screwy Е тук вече наистина падна голямо чудене, но естествено го сменихме. Та мисълта ми е явно на тези бензиностанции, които зареждам има повечко графит в газта, но по-малко други гадости! Доволен съм, като дори като чели от Шл повече, защото никога не са ме лъгали с количеството, както веднъж ми се случи на ЕКО! :да:

tonichka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonichka » Чет 23 авг 2012 15:35

Съвсем начинаещата съм в карането на кола на Газ. Взех един Голф 4, 1.6, 101кс, автоматик. ГИ е нов, сложихме го преди има няма 3 седмици. Карала съм само дизелови коли. Не предполагах, че е възможно така да лъжат при зареждане газ, но кажете вие ако съм се подвела, пуснаха ли ме по правата на ЕКО.
Първо зареждане ЕКО- ОК .На 212км. заредих на ОМВ- даде разход 8,8- идеално ( комбинирано каране- ако така се казва).
Наложи се спешно да се истреляме до Стара Загора (на магистралата беше закъсал близък) . Мъжа ми зарежда на Ст. Загора на ОМВ на 250-60км. - 19л. Обръща на първата възможна "обръщачка" :D и се връща по магистрала. На ЕКО Чепинци му зареждат 33,333литра. Човека останал в колата каза, че е стигнало до някъде, спряло е и на пресекулки са заредили до 42лв. Е не, ИЗОБЩО НЕ ЛЪЖАТ :lol:
Изобщо не съм смятала разход, защото има ли смисъл? 2-3-4 литра разлика, а 14? Еднакво трасе, почити еднакви километри растояние, еднаква скорост, в часовете между 18 и 22 .

Зареждала съм всичко на всичко 5 пъти вече. На Еко на 311км. пак ми заредиха 33л., много пак ми се видя, но хайде да не издребняваме и пак за кръглите 41лв. ( Цена 1,22 -с отстъпка 5ст. как заковават все на кръгла сума, не ми е ясно).

Друга удобна ми е Шел, ще зареждам там с тяхната карта за "отстъпка" докато издухам точките и после да си ги ползват те тея отстъпки. Явно се лъже на всякъде, но от позицията ми на счетоводител, много ми се набиват на очи и ме дразнят.

Ако съм казала някоя тъпотия ме простете, но на една жена не и е работа много, много да разбира от тези неща. Но в Булгаристан сме свикнали на всичко и ще е така. Те ще ни "цакат", ние ще плащаме за въздух и ще си мълчим.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 23 авг 2012 18:52

Колежке ,6 години карах с газ на Еко и съм нямал проблеми!Не знам при теб как се получава.Случвало се е да ми сложат повече газ и да препълнят бутилката ,но съответно минавам повече километри.Имаше един период зареждах на Лук ойл и пак бях доволен ,но все ми се струва ,че газта на Еко колата върви най добре.

tonichka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonichka » Пет 24 авг 2012 15:24

Ами колега, не съм преувеличила в нито една цифра. И на мен ми се ще да не вярвам, но фактите говорят. От тогава събрах много мнения за ЕКО и "ЕКО Unlike" :не:

Газта може да е хубава, но едва ли са единствените с добра газ, аз лично ще търся алтернатива ;)

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 29 авг 2012 14:30

tonichka написа:Ами колега, не съм преувеличила в нито една цифра. И на мен ми се ще да не вярвам, но фактите говорят. От тогава събрах много мнения за ЕКО и "ЕКО Unlike" :не:

Газта може да е хубава, но едва ли са единствените с добра газ, аз лично ще търся алтернатива ;)

ЛУК :beer

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 29 авг 2012 14:41

tonichka написа:Ами колега, не съм преувеличила в нито една цифра. И на мен ми се ще да не вярвам, но фактите говорят. От тогава събрах много мнения за ЕКО и "ЕКО Unlike" :не:

Ами колежке казвай си за каква сума искаш да зареждаш, не "До горе", щото те само това и чакат... на пресекулките влиза точно нищо в бутилката само минава през пистолета и изключва нивомера.
Измерва се празно-празно ако искаш да е точно, всичко друго е допуски, ама колко градуса е вънка, ама къде ще изключи нивомера, ама колко е налягането в техния резервоар...
Чакаш да свърши, зареждаш за 30 лв и пак докато свърши. Няма лъжа, няма измама. Макар че ако караш на предимно къси разстояния ще те лъже, че гори по-малко, щото докато загрее до определени градуси е на бенз и ако караш половината на бенз, половината на газ разходът ще е 4-5 :)
И аз съм Unlike на ЕКО - взеха да тъпчат много боклуци и гори мнооо. Карам предимно градско 11-12-13. Миналия път към 14, викам то е от светлините, ма уви. SNG - 10.6/100км и вече ЕКО ме губи след като си купя сака :)

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 29 авг 2012 21:16

От над 10 000км само на Темпо...доволен :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 29 авг 2012 22:04

По принцип след като бутилката се напълни на 80% почва да зарежда бавно или на пресекулки. При мен даже има някъв клапан който почва да трака и означава че трябва да се прекрати зареждането :) Аз съм с 40л бутилка и и след почването да зарежда на пресекулки до пълното спиране побира 7-8 литра. Съответно не на всички бензиностанции чакат да спре напълно и така на различните места ми зареждат различно количество. Рядко зареждам "до горе" но когато съм го правил за щастие повече от 39,8 никога не са ми зареждали :)
Иначе като цяло най съм доволен от газта на лукоил и най недоволен от омв.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 29 авг 2012 22:20

Ами какво да ви говоря ,Колеги!Аз си живея във Варна но по принцип съм си от едно село!Няма да казвам кое е за да не става лоша реклама.Но ако заредите там и тогава ще разберете за какво става дума!2 пъти заредих и минах наполовина колкото в Еко.Никога във Варна Еко не съм имал проблеми!Нито в Лукойл!Само на тях съм зареждал.Това са 100 000км!Голф 3 АБУ!

Потребителски аватар
dj_beat_boxer
Автомобил: GOLF MK4 2.3 V5
Двигател: AGZ

Мнениеот dj_beat_boxer » Нед 02 сеп 2012 19:26

на бащата пасата е на газ и зарежда само на Еко на Вакарел и е много доволен. Изминал е повече от 120 000 км с тая газ и без проблеми. :да:

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 02 сеп 2012 19:38

Само Шелска газ ! Зареждам на бул. Сливница преди светофара за Бриколаж. Доволен съм, почти всеки път си минавам едни и същи километри спрямо литрите които зареждам. Е...ръчкам си я и ходя по-често там mhihi

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Пон 03 сеп 2012 12:21

Мисля, че всичко зависи от тези, които наемат бензиностанциите - ЕКО, примерно, е шапката, но управителите /наемателите, концесионерите/ са различни, а те са отговорни за качеството на горивата!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 03 сеп 2012 17:57

Ivaile написа:Мисля, че всичко зависи от тези, които наемат бензиностанциите - ЕКО, примерно, е шапката, но управителите /наемателите, концесионерите/ са различни, а те са отговорни за качеството на горивата!

:да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 04 сеп 2012 23:34

Цените се еднакви навсякъде вече плюс минус 1-2 стинки. За това където сваря - Еко, Петрол и 1-2 тук в града с добро качество наистина. На Ромпетрол не съм сварвал никога да сложа газ, за съжаление. Ама и май скоро няма да имам този шанс.

Върни се в “Автогазови уредби”