колебания за маслото
колебания за маслото
Здравейите колеги,имам следния въпрос .Имам голф 4 1,4 16в карах го с едно шведско масло мидланд и всичко беше супер после минах на мобил и почна да гори по 1 л на 1000 км.сега съм със стад оил и пак съм доволен интересуваме какво ще ми кажете за фукс дали е читаво, защото мога да го взема по изгодно и за това питам.Мерси.
Re: колебания за маслото
Щом си доволен от сегашното - не го сменяй.
Аз лично съм карал с ФУХС и след смяната му с друго (СЕПСА) разходът ми намаля (на масло)... Не знам - може и аз да съм попаднал на някакъв фалшив ФУХС, но вече 4 смени (на две коли по две) продължавам да съм си със СЕПСА.
Това не го пиша като реклама на това, което ползвам, а като наблюдение спрямо две масла, едно от които ФУХС.
Щом си доволен - не сменяй. Надали го намираш с 30 лв. по-евтино от сегашното ти масло, за 5 лв. не си струва опита.
Аз лично съм карал с ФУХС и след смяната му с друго (СЕПСА) разходът ми намаля (на масло)... Не знам - може и аз да съм попаднал на някакъв фалшив ФУХС, но вече 4 смени (на две коли по две) продължавам да съм си със СЕПСА.
Това не го пиша като реклама на това, което ползвам, а като наблюдение спрямо две масла, едно от които ФУХС.
Щом си доволен - не сменяй. Надали го намираш с 30 лв. по-евтино от сегашното ти масло, за 5 лв. не си струва опита.
-
uomoto
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
На същия двигател ми слагаха едно смотано наливно(10/40) и за 6 000км му налях 2 литра. След това сложих Castrol Magnatec 10/40(купен от колегата Ace_control
) пак и до сега не е мръднало, вече 2 000км. 
) пак и до сега не е мръднало, вече 2 000км. -
transform
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
Вие направо ме отчаяхте с тези масла... Аз също имах разход 1л. на 1000км. голф4 1,4 16V, карах с "Елф". От многото информация, която изчетох за този двигател, всичко сочеше - сегменти. И ги смених. Сега карам с някакво наливно 10/40 за разработка, не го знам какво е, но не го пипа вече. Та се чудя с какво да го сменя сега след около 2000км. разработка. Мислех си, че съм си решил проблема с горенето на масло, но като чета тази тема, направо не знам....не искам да си спомням кошмара - литър на хиляда км. и още повече пък сега с нови сегменти.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Yacco Motul или Total най доброто 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”