Разход на 1Z

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Re: Разход на 1Z

Мнениеот Vasseto » Вто 21 авг 2012 12:19

red.devilll написа:И ти ли не можеш да четеш или се правиш на такъв? Никога не съм претендирал колко ми гори колата.Като ми е нужна слагам и карашм ,ако нямам средства потеглям с колелото на малкия :)
Мисълта ми беше че колегата не е надвишил 1000 оборото в продължение за 1900км докато е траело зазичането(по негови думи).Ако е направил това явно има дяволско търпение заедно с тези,които са шофирали около него.Това са 50 со оборота повече от тези които са на мясо.
Сори ,но и ти като гледам не си от най-икономичните шофьори като мен.Като тръгнеш не спиш по пътищата.Еми помисли си каква ще ти е случката някой спестяваш да започне да пести пред теб с 1000оборота в минута и има опашка от 10-15 коли и отсреща космарно движедие? Не ми се мисли.То с тези обороти и по-бално отколкото комбайн на пътя :Mr Green Fun .

Колега,
карам в ограниченията за скорост(50км/ч).Ако си самоубиец или искаш да убиеш някой на пътя,а не мога да ти преча.
А това че 1Z ми позволява да карам с тази скорост в 1000 об. не разбрах какво те нерви?

Ето :

Изображение

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 29 авг 2012 22:11

С моя Пасат току-що извънградско, без климатик с около 60кг още багаж 3,5 по борд, реално ми е около 4,2.
Важно е също е според мен, че крайната точка съвпадаше с началната.

Тоя Пасат, ако не беше такъв икономичен да съм го разкарал до сега. Ама тоя разход и мисълта, че пазара едва ли предлага нещо по-добро ме кара да си го държа. За Г4 не ми стига решителност, както за тоя дизелак толкова години колебание +1 обикаляне по "гробове".

Васето нищо не стоплям от снимката бе човек, не човек, а олимпиец-шампион!

ПС: Ако беше Голф под 4 ли щеше да падне, баси!? :shock

Последна промяна от velinsl на Чет 30 авг 2012 9:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Чет 30 авг 2012 6:59

velinsl написа:С моя Пасат току-що извънградско, без климатик с около 60кг още багаж 3,5 по борд, реално ми е около 4,2.

Тоя Пасат, ако не беше такъв икономичен да съм го разкарал до сега. Ама тоя разход и мисълта, че пазара едва ли предлага нещо по-добро ме кара да си го държа. За Г4 не ми стига решителност. Както за тоя дизелак толкова години колебание +1 обикаляне по "гробове".

Подкрепям колегата,аз също не бих сминил скоро Сеата именно заради ниския разход на 1Z :да: пък ако ще и 3лв да стане нафтата :beer

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Чет 30 авг 2012 20:51

velinsl написа:С моя Пасат току-що извънградско, без климатик с около 60кг още багаж 3,5 по борд, реално ми е около 4,2.

Тоя Пасат, ако не беше такъв икономичен да съм го разкарал до сега. Ама тоя разход и мисълта, че пазара едва ли предлага нещо по-добро ме кара да си го държа. За Г4 не ми стига решителност, както за тоя дизелак толкова години колебание +1 обикаляне по "гробове".

ПС: Ако беше Голф под 4 ли щеше да падне, баси!? :shock

И аз съм така мамка му не мога да го сменя, а толкова много искам голф 4 :( ще се реша някой ден!

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Чет 30 авг 2012 22:29

Freakylol написа:И аз съм така мамка му не мога да го сменя, а толкова много искам голф 4 :( ще се реша някой ден!

Е това няма ли да е крачка назад за теб с оглед на надписа под снимката ти "2005 Skoda Octavia "? :mrgreen:
Оправи ли чипа, разхода на Б4?

Трудно се дават 5000лв само за автомобил само на 14 години.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пет 31 авг 2012 8:52

Е аз пасата ще сменя ако се реша, иначе с новия чип колата е друга особено откъм разход :Mr Green Fun

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пет 31 авг 2012 9:09

Freakylol написа:Е аз пасата ще сменя ако се реша, иначе с новия чип колата е друга особено откъм разход :Mr Green Fun

И аз не мога да се реша. А този нoв разход е... или още не си го засичал.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Нед 09 сеп 2012 15:56

Ей колеги направо ме запалихте тук да видя колко горят тия дизели и при мерак какво може да се постигне с 1 резервоар. Колата е Пасат Б4 ТДИ - АФН: 110 коня (сток без чип) - Извинявайте че не е 1З ама пак е близко а и колегата е с подобен пасат та сигурно ще му е интересно.Понеже ми се очертаваше пътуване София - Балчик за почивните дни викам ще си сложа непокистичната шапка и ще карам с 90 км/ч по целия път и с 100 по магистралите. Избрах да мина през Плевен - Бяла - Попово че движението е по малко да не преча на бързаците.
Така целта беше да видя 2 неща: 1 колко може да побере резервоара на тоя пасат и колко може да се мине с 1 резервоар при описания стил на каране по горе.
Преди да ида на бензиностанцията положението беше ето така:
Изображение
Стрелката показва че има към 50 и 1-2-3 литра. Отидох на колконката на лукоил и се заиграх, а като ме видя бензинджията реши да помогне и той. Докато ни омръзне вкарахме 49.93 л :
Изображение
което ще рече че успешно влизат над 100 литра при обезвъздушаване а имаше още място но вече ни писна да го чакаме.
И така потеглих към Балчик:
Каране стриктно с 90 км/ч с темпомат (имаше периоди над 1/2 час в който не съм докосвал педалите)
След 200 км положението е такова:

Ето линк към видеото че нещо не ще да го вгради:
http://vbox7.com/play:8142c0e578
ехаа разход 3.2 л/100 км : Ех да не лъжеше борд компютъра :) Стрелката за горивото не е мръднала : както се и очаква
След още 200 км положението е ето така:

http://vbox7.com/play:f994b36052
рязко покачване на разхода до 3.3 :) стрелката е все още като закована.
Пристигнах в Балчик и положението си остава същото :

http://vbox7.com/play:5b33808e7f
507 км без да мръдне стрелката с разход 3.3 по таблото. Стрелката ми се стори че помръдна за първи път след над 600 км.
След това последна 1 седмица обикаляне по плажовете по черно, до Варна и разни други интересни места при което съм гледал да карам икономично и накрая следва връщане в София:

http://vbox7.com/play:f30108ba8f
Постигнат разход : Абсолютно същия 3.3.МФА1 показва текущото пътуване Балчик-София, а МФА2 цялото пътуване от момента на зареждане в София преди да тръгна. Изминати километри до момента: 1363 км. Остават още към 30 и 7-8 литра които ще опитам да изгоря пак със същия стил за да видя в крайна сметка какво ще излезе.
Направи ми разлика друго: Когато бързам и карам по този маршрут го минавам с разход 4.5 по борд-а и пътуването ми е около 6 часа с 1 спиране за по кафенце. При сегашния стил на каране пътуването ми отне 6.50 мин с 2 спирания и доста спокойно пътуване. Разликата излиза 1.2 литра което за отиване и връщане си е 12 литра. Всеки сам да си прецени дали тези 100 мин разлика за отиване и връщане до морето си струват.
Следващия път ще се пробвам да направя 5 часово пътуване да видим тогава какво ще е положението :).
П.С. Като стигна до резервата ще добавя колко са крайните километри с 1 резервоар, но сега имам 1 седмица в София и ще се попрецакат нещата с градското :)

Последна промяна от Ivelin на Нед 09 сеп 2012 17:00, променено общо 1 път.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 09 сеп 2012 16:28

Заредени 100 литра нафта изхарчени 60 за преход от 1360 км по моите сметки прави 4,4литра на 100км ако не бъркам сметките :) .Ако искаш раздели 60л(нафтата,която си изхарчил до момента) на 1363км(прехода който си изминал) и виж колко ще ти дойде разхода.Ако не ти се смята го смятай 3,3л на 100км.,но реалния ти е 4,4лтра на 100км.Това което показва борда в 98% от случаите не е това което е похапнала колата реално. Много лесно се смята,но на някой колеги им харесва да гледат борда ,а не това което е реално.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Нед 09 сеп 2012 17:35

Е той колегата е наясно какъв е разхода. Няма как да е 3.3
Моя Пасат с 10тина обезвъздушавания и пълнене до капачката също минавам 600км и тогава мръдва стрелката
И все пак си е приключение и напрежение на такъв преход да поддържаш ниска скорост

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 09 сеп 2012 22:36

90км -> ниска скорост :? :?: . Ами не знам, но по нормалните пътища вече аз поне не си позволявам много повече, по магистралите - ясно :) . Въобще не зная как се оправяте с камери, фотографи и т.н.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Нед 09 сеп 2012 23:04

90км/ч се явява в случая максимална. На връщане от морето също бях на темпомат 95км/ч през по-голямата част
Борда знаеш ли колко ми показа средна скорост? - 72км/ч, като съм изпреварвал и със 100-120км/ч
Разход по борд 4.6 а по резервоар 5.0 без да е спиран климатика

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 10 сеп 2012 9:37

110afn написа:....
Борда знаеш ли колко ми показа средна скорост? - 72км/ч, като съм изпреварвал и със 100-120км/ч
....

Абе това със средната скорост е много относително. Пътували сме до Варна (Русе-Варна около 200км) за повече от 4 часа :lol: , но като си с малки деца е така! Това лято стигнахме до Велинград (малко над 400км)за по-малко от 5 часа, макар че прохода през Варвара беше затворен и се връщахме, а Белово-Юндола беше в ремонт, но по целия път спирахме само веднъж :D .
ПП щях да отчитам разход по "пълен-пълен" резервоар, но сега няма кой да ми го напълни, все доливам по 10-20л. По груби сметки мисля че е около и по-скоро под 5.5 /100л , със доста градско вече .

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пон 10 сеп 2012 20:40

Пътувал съм из цяла България и винаги средната скорост идва около 70км/ч колкото и да бързам на места, така че по борд си е много правилно и при мен до Сандански ми показваше 72км/ч :beer

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пон 10 сеп 2012 23:02

Ivelin написа:Ей колеги направо ме запалихте тук да видя колко горят тия дизели и при мерак какво може да се постигне с 1 резервоар...

Въпреки, че не е като нашите двигатели ми беше изключително приятно да прочета този пост.
Благодаря, колега!

Върни се в “Дизелови агрегати”