Без да искам да твърдя нещо категорично, при положение, че още не съм ги видял/чул на живо, няколко факта:
- NS-777 са на пазара от около 10 години!
- Само Ямаха ли пращат безплатни мостри? Защото има и негативни или въздържани ревюта за колони, вкл от водещи марки... или те са им ги бутнали срещу заплащане
- От около 2003-та насам има десетки
потребителски ревюта (справка Amazon.de и Amazon.com, пример:
http://www.amazon.com/Yamaha-NS-777-3-W ... ewpoints=1 - т.е. от американския и немски пазар), които са правени може би отново от хора получили безплатни мостри...
- Реалната цена на колоните по цял свят е около 350 ЕВРО на бройка. Защо цената в БГ е 350 ЛЕВА на бройка може само да се гадае... кое къде е правено и от къде е внесено за да е двойно по-евтино..... малко хора знаят вероятно.
Винаги когато някой (независимо кой и незавиисмо от тематиката) отхвърля някакъв вариант трябва да е готов да предложи по-добра алтернатива! Иначе отхвърлянето е детско и абсолютно безсмислено.
Та преди да отида и да си купя колони от мисналия век, в неизвестно състояние, с неизвестен оставащ живот, с неизвестни параметри, за които никой извън магазинера (а неговото мнение е ясно) не може да ми каже нищо конкретно - моля за идеи за алтернативи на NS-777. По-горе съм изброил няколко възможни.
Отново критериите и моля да не бъда убеждаван в нещо, което противоречи с тях... в крайна сметка,
който плаща, той поръчва музиката - тук и в буквалния и преносен смисъл

:
- Актуални модели предлагани на пазара, за които може да се прочете както професионално, така и потребителско мнение
- Тип "кули", т.е. тесни и високи
- Да поддържат би-амп (т.е. по 2 входа)
- Да покриват разумен честотен диапазон (не ми трябват нито само ниски, нито само високи, ако - то тежестта трябва да е във високите предвид евентуално добавяне и на суб по-нататък)