Объркване относно кода и номера на двигателя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
InsaneJettaBass
Автомобил:
Двигател:

Объркване относно кода и номера на двигателя

Мнениеот InsaneJettaBass » Чет 30 авг 2012 10:24

объркването ми е че в големия талон където е (P.5) пише JR и след това цифри а пък в багажника на стикера пише SB :dontknow: двигателя е 1.6 турбо дизел интеркулер и щом има такова разминаване дали двигателя е сменян търсих доста в търсачката относно въпроса но не можах да намеря нищо което да ми помогне а и обозначението на снимката какво значи
Прикачени файлове
IMG1119Aг.JPG

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Объркване относно кода и номера на двигателя

Мнениеот stefan4o » Чет 30 авг 2012 10:58

Ниво на оборудване CL, код на мотора SB, код на скорости 4T. Не приемай тая лепенка за чиста монета. Определено колата ти е излязла от завода със SB мотор. Съвсем отделен е въпросът какъв мотор има реално в моторния отсек. Може да е сменяван някога от някого (нали не си й първи собственик?).

Потребителски аватар
InsaneJettaBass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот InsaneJettaBass » Чет 30 авг 2012 11:03

stefan4o написа:Ниво на оборудване CL, код на мотора SB, код на скорости 4T. Не приемай тая лепенка за чиста монета. Определено колата ти е излязла от завода със SB мотор. Съвсем отделен е въпросът какъв мотор има реално в моторния отсек. Може да е сменяван някога от някого (нали не си й първи собственик?).

не съм й първия собственик

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 30 авг 2012 11:05

Щом са писали JR в талона, значи е с такъв блок. Действително тоя номер е на турбодизелов мотор. Сигурно предният собственик го е сменил поради някаква причина, теб какво те притеснява това?

Потребителски аватар
InsaneJettaBass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот InsaneJettaBass » Чет 30 авг 2012 15:09

stefan4o написа:Щом са писали JR в талона, значи е с такъв блок. Действително тоя номер е на турбодизелов мотор. Сигурно предният собственик го е сменил поради някаква причина, теб какво те притеснява това?

нищо не ме притеснява но забелязах че се разминава и реших да не са сбъркали нещо в талона а и днес се сетих че предишният собственик беше казал че той е ходил да я внася от Австрия и каза че той е единствения собственик който я е карал в България

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 30 авг 2012 20:08

InsaneJettaBass написа:
stefan4o написа:Щом са писали JR в талона, значи е с такъв блок. Действително тоя номер е на турбодизелов мотор. Сигурно предният собственик го е сменил поради някаква причина, теб какво те притеснява това?

нищо не ме притеснява но забелязах че се разминава и реших да не са сбъркали нещо в талона а и днес се сетих че предишният собственик беше казал че той е ходил да я внася от Австрия и каза че той е единствения собственик който я е карал в България

Мда,той и още 5-6 сърби живеещи /работещи там....като моята....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”