Съвет относно скоростите на VW Vento

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vito89
Автомобил:
Двигател:

Съвет относно скоростите на VW Vento

Мнениеот vito89 » Чет 23 авг 2012 10:52

Колеги от както си закупих Вентарата има един странен проблем "така да кажа" в скоростите. Та проблема е следния - на скоростите от 1 до 4 когато е на скорост от тези предавки има като празен ход напред и назад и също когато е на свободна скорост лоста ходи наляво надясно много лесно, а и самите скорости от 1 до 4 понякога влизат малко трудно. От почти 3 години имам Вентарата и проблем немие правила със скоростите но това нещо ме дразни много :lol: . Та ако някои ме е разбрал какъв ми е проблема нека си даде мнението ще сам ви много благодарен 8)

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Съвет относно скоростите на VW Vento

Мнениеот snupeca » Чет 23 авг 2012 12:43

Фиксатора. Махни маншона и прегледай пластмасата по която върви лоста.

Потребителски аватар
Famous
Автомобил: vw Passat b5.5
Двигател: 1.9 TDI P.D. 131 P.s
Контакти:

Мнениеот Famous » Чет 23 авг 2012 13:45

Колега аз имам съчия проблем само че на голф 3 1.8 90 коня . Сменях механизма по които върви лоста ефекта беше НУЛЕВ :012:
После 1 маисторче (мой човек) ми каза, че има някъкав лагер който ми е за смяна и 1 зъбчатка . Същото като при тебе карам я от 2 години и нещо, на пътя не ме е оставяла . Скоростите ми вият леко и труднивко влизат (незнам дали и твоите вият).Хубаво е да идеш при някой майстор който да ти каже какво й е. :beer

vito89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito89 » Пет 24 авг 2012 10:31

Благодаря ви колеги :drunk първо ще видя тази пластмасова далаверка за която казват и другите колеги и ако вече няма ефект от нея ще се ходи на майстор :evil: колега твоята смяна на този лагер колко ти излезе щото и моите скорости вият от време на време :evil:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 24 авг 2012 18:15

Никакъв лагер не е,погледни под капака към лостовата система и някой отвътре да разлкати лоста-ще видиш една вертикална осчица,на която има заварено рамо,то завършва с "топка".От топчето вероятно е останала пласмасовата основа само-наподобява зъбно колело,но не е.Тая пръчка се сменя лесно,даже може и да не се ляга под колата-една гайка и един особен шплент се махат.Струва между 9 и 18 лева.
Като се случи това-има луфт напред/назад на лоста .

vito89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito89 » Съб 25 авг 2012 7:52

Колега днес проверих това нещо за които каза и наистина се оказа то :beer то не само се е изяло гуменото уплатнение но е останало само това рамо за което каза :Mr Green Fun другата седмица ще си го сменя и ще ти кажа резултатите БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ЗА ПОМОЩА :drunk но на мен ми е интересно защо само към 5 предавка е както трябва лоста искам да кажа когато самият лост отива към 5 е както трябва леко стегнато така да кажа и скоростта си влиза перфектно ? някакво мнение :shock

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 25 авг 2012 10:52

Ябълката под скоростния лост, тя е за обиране на тоя луфт. Пластмасова е и еконсуматив. Миналата седмица оправих тоя проблем на моята - 13 лв топката плюс метален лост, който не пасваше и сложихме стария (мамка им крадлива на производителите) и 11 лв комплекта гумички. Другото е труд, трябва ти и канал. Но определено като го оправиш все едно караш друга кола :) А хубавото е, че не ти вреди на скоростите ако не се оправи, просто лостът си ходи.

И пак казвам, желязното рамо (лост), което дойде с топката беше изрязано дефектно и не пасна, топката я извадихме и я сложихме на стария лост. Да не се подлъжете да забиете някъде старото лостче ;)

Иначе странон защо 5-тата ти влиза ок, на мен всичките, вкл задната ми имаха еднакъв луфт. Това ще го каже доктор.

vito89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito89 » Сря 29 авг 2012 17:05

Колеги днес стана най лошото :cry: както си карах и лоста колкото си ходеше сега напълно започна да се разхожда наляво - надясно , дори когато е на скорост лоста ходи наляво-надясно. Прегледах за тези неща които ми споменахте и наистина са изядени. Не мога да се сетя точно но в една тема мисля че прочетох нещо за някаква тежест или нещо такова което имало също там някъде долу . Моля ако можете да ми помогнете с някои съвет а пък ако имате и с някоя снимка да ме улесните ще сам ви много благодарен :да:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 29 авг 2012 22:44

Значи и "топката" в основата на самия лост също се е разпаднала.Голямото "желязо"(тежест) се вижда добре под капака и е "линк" към механизма,не може да е паднало и все пак да успяваш да включиш ,но има едни пластмасови втулчици в точките на съединяването с другите железа-те също може да са разбити,дори да са изпаднали тотално.
Търсиш "ремонтен" комплект за лостовата система,има всички тия неща.Достъпа до топката на лоста е малко кофти,може да се наложи махане на ауспух.

нещо такова ти трябва,като в тази темичка:
http://vwbulgaria.com/forum/lofiversion ... t1002.html

vito89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito89 » Чет 30 авг 2012 15:03

Благодаря много :beer . Днес или евентуално утре ще се опитам да разреша този проблем 8)

vito89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito89 » Чет 30 авг 2012 17:03

Колеги току що се връщам от ремонта които направих сега и се установи едно желязно нещо на което има пластмасова топка което служи да се съединят двете желязни тръби така да ги нарека , но възникна друг проблем не могат да влязат 3-5 скорост . Кажете си мнението как може да се поправи този проблем. БЛАГОДАРЯ ВИ предварително :drunk mhihi

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 30 авг 2012 17:45

Направи так,че да можеш с ръка да движиш оста-избирач.Разкачат се някои от щангите.Ако на загасена кола успяваш да "намериш" скоростите по този начин-тогава сте изместили нещо по лостовата система,май имаше един елемент-като разцепена втулка,нанизана на тръба...не ми е пред очите.На практика не ти достига ход "напред" от неутрала(3,5-та скорост).Така мисля,по описание.

vito89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito89 » Чет 30 авг 2012 18:02

Точно и аз това си мисля че неми достига ход на преде . А това за регулирането каде се намира долу горе до тая ябълка ли се намира ?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 30 авг 2012 20:01

Ами там някъде,до ябълката на вертикална ос.Всъщност това железце с профила си бута през ябълката,мисля да беше сцепено и се притяга с болт,мести се по щангата-един вид центровка.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”