понеже и аз имам проблем с микроключетата
докато търсих в нета информация попаднах на този документ
http://www.scribd.com/doc/56214783/2/Control-units
от 18 страница има картинки и обяснения кое микроключе за какво отговаря
при мен проблема е че шофьорската ми врата се отчита непрекъснато като отворена
и алармата не иска да заключва и другите врати
най-странното е че от време на време сработва
досега 2 пъти Пламен Маджаров ми я ремонтира
сега съм решил или сам да я ремонтирам или да купувам нов механизъм
Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5, Микроключета
Колеги да питам какъв е торка с който се регулира чопа на вратата- демек п-образния насрещника на ключалката ?
- tranceaddict
- Автомобил: VW Passat 1.8T
- Двигател: AWT 2001
Здравейте на Всички колеги!След много риене и търсене и опити да си възстановя въпросното микроключе реших да приложа малко иновативност и да пригодя нещо много по сигурно и здраво( ползвам ключето за плафоните на Голф 3
) И аз самоият не можах да повярвам че стана. Та значи откачих жичките които отиват към ключето в бравата и ги удължих до въпросното ключе от голфа. Пробих нова дупка на вратат с Бургия 32 мм( толкова е нужно за отвора на новото ключе от голфа
)
Понеже ключето е много здраво и стабилно и безотказно ще дам снимки как изглежда монтирано , няма никакви проблеми с него.Има и стандартно гумено покритие (Машон ) върху ключето и няма опасност от попадане на вода в вратата и в ключето. Действа безотказно вече няколко месеца и е много добре монтирано- стои неподвижно и здраво хванато пасва на повърхността на ламарината на вратата Да, тегаво е с дупченето и е нужна "ръка" за да не си пробиете вратат с бормашината
. Иначе след като се пробие с бормашината ключето щраква за секунда. Ще приложа снимки че нещо от тела не можах да ги сваля.
На всички други , които са решили да си сменят с оригинално ключе само за инфо - от пластмасовото покритие на желязната заключвалка се чупят парченца поради остарял материал ,попадат точно на това ключе и нещата се омазват здраво после - не се заключва колата с алармата , не работи плафона за отворена и затворена врата...

Понеже ключето е много здраво и стабилно и безотказно ще дам снимки как изглежда монтирано , няма никакви проблеми с него.Има и стандартно гумено покритие (Машон ) върху ключето и няма опасност от попадане на вода в вратата и в ключето. Действа безотказно вече няколко месеца и е много добре монтирано- стои неподвижно и здраво хванато пасва на повърхността на ламарината на вратата Да, тегаво е с дупченето и е нужна "ръка" за да не си пробиете вратат с бормашината

На всички други , които са решили да си сменят с оригинално ключе само за инфо - от пластмасовото покритие на желязната заключвалка се чупят парченца поради остарял материал ,попадат точно на това ключе и нещата се омазват здраво после - не се заключва колата с алармата , не работи плафона за отворена и затворена врата...

Колега това добре ама не разбрах каква е тая бургия 32 мм. То бетон да бупчиш пак е голяма тая дупка.
днес смених микроключето на шофьорската врата
вече работи нормално плафон,зумер, лампа на вратата
но като съм сглобявал съм объркал нещо
защото вратата ми се отваря само с ръчката отвън,
отвътре не иска
какво да проверявам утре според вас
отвътре не иска
- lightfire
- Автомобил:
- Двигател:
ceneto написа:днес смених микроключето на шофьорската врата
отвътре не иска
Провери като си закачал жилото за вътрешната дръжка пластмасовите чопчета дали са се зачекнали. Като се мъчиш да отвориш от вътре има ли някакво съпротивление ?
lightfire написа:ceneto написа:днес смених микроключето на шофьорската врата
отвътре не иска
Провери като си закачал жилото за вътрешната дръжка пластмасовите чопчета дали са се зачекнали. Като се мъчиш да отвориш от вътре има ли някакво съпротивление ?
точно това беше проблема
иначе го направих ремонта с микроключе от ибей(че от фарнел и тме много скъпо ставаше с доставката)по метода с разширяване на дупките
Кой точно ключ взе от ибей, че те са много видове ?
http://www.ebay.com/itm/Golf-4-IV-Vw-Mi ... 3021wt_944
този дето колегата от предишната страница е поръчвал излезе ми 17.84 лв
две ключета + упътване (ама е на немски) отговарят на стандарта IP67 - трябва да издържат на прах и вода
в упътването ми направи впечатление че все едно ключа е залепен с нещо като епоксидна смола ама като незнам немски
ако някой знае немски да каже с две думи какво са написали
този дето колегата от предишната страница е поръчвал излезе ми 17.84 лв
две ключета + упътване (ама е на немски) отговарят на стандарта IP67 - трябва да издържат на прах и вода
в упътването ми направи впечатление че все едно ключа е залепен с нещо като епоксидна смола ама като незнам немски

ако някой знае немски да каже с две думи какво са написали
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ето аз от къде си купих последно . едното го сменям за втори път за 3-4 години 
http://store.comet.bg/CatalogueFarnell/Product/1011585/
сега даже имам още едно резервно
другия сайт е bg.farnell.com

http://store.comet.bg/CatalogueFarnell/Product/1011585/
сега даже имам още едно резервно

другия сайт е bg.farnell.com
Да питам понеже ми направи впечатление, че в задните врати нямам говорители. Фабрично няма ли говорители и трябва ли да прекарвам кабели до задните врати ?
Понеже слагам музика и има 3 букси- 1 захранваща 1 с 2Х2 кабелчета за предните ВГ и 1 не я знам каква е ?

Е сега разбрах защо модела е В5.5 - всичко е на половина. Може ли да ми сложат лампи над сенниците с ключета в капачетата на огледалата, а ВГ отзад да няма !
Понеже слагам музика и има 3 букси- 1 захранваща 1 с 2Х2 кабелчета за предните ВГ и 1 не я знам каква е ?

Е сега разбрах защо модела е В5.5 - всичко е на половина. Може ли да ми сложат лампи над сенниците с ключета в капачетата на огледалата, а ВГ отзад да няма !
- Shakez
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBAB
kossis написа:Да питам понеже ми направи впечатление, че в задните врати нямам говорители. Фабрично няма ли говорители и трябва ли да прекарвам кабели до задните врати ?
Понеже слагам музика и има 3 букси- 1 захранваща 1 с 2Х2 кабелчета за предните ВГ и 1 не я знам каква е ?![]()
![]()
Говорители отзад има, поне аз имам де.

А схемата и буксите отпред как са, с 2 или 4 канала и буксите как са- 1 или 2 ?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
kossis написа:Да питам понеже ми направи впечатление, че в задните врати нямам говорители. Фабрично няма ли говорители и трябва ли да прекарвам кабели до задните врати ? !

viewtopic.php?f=12&t=208879&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=12&t=340512&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=6&t=277093&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=6&t=295405&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=6&t=246693&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”