Съвет за монтаж на газова бутилка пасат б5

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
boqnkov
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 1.9 TDI avf

Съвет за монтаж на газова бутилка пасат б5

Мнениеот boqnkov » Пет 31 авг 2012 9:43

Колеги, записъл съм си ден на 13ти септ да ми слагат газ инж. на пасата. Колата е 1.8 125к.с. седан. Майсторите ми казаха, че където искам там ще ми сложат газовата бутилка. Първоначално се бях навил да е на мястото на резервната гума и след това да си намеря "патерица", която ще стои захваната на "тавана" на багажника. Всичко супер докато не се позачетох, че намирането на "патерица" за пасат б5 се оказва почти невъзможна мисия. Четох, че се взима патерица от голф реже се през средата и се заварява с друга среда от обикновена джанта за пасат. Идеята хич не ми се нрави и реших, че ще си запазя голямата резервна гума на мястото си. И сега чуденето ми е дали бутилката да е в дъното непосредствено зад седалките или да е напреко в лявата или дясната част. Ако е зад седалките си мисля, че дори и веднъж да ми се наложи да кача нещо дълго и обемно, дори и да сваля седалките няма да стане работата. Докато пък ако е напреко ще ми пречи всеки път, когато ползвам багажника за дребни багажи. Някой ще сподели ли дали е имал подобен проблем.

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Re: Съвет за монтаж на газова бутилка пасат б5

Мнениеот piter_96 » Пет 31 авг 2012 10:31

Дори и да не е бандажна, гумата все пак можеш да я махнеш или преместиш, дори и с багаж да я напълниш :D , а газовата бутилка няма местене. Според мен е по-добре да си я сложиш на мястото на рез. гума. :)

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пет 31 авг 2012 10:32

слагай бутилката на мястото на рез.гума ,а гумата можеш да я местиш според багажа който слагаш

Потребителски аватар
boqnkov

Мнениеот boqnkov » Пет 31 авг 2012 12:25

Една голяма резервна гума няма ли да заема доста повече място от една 30л пуричка в дъното на багажника??? :(

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пет 31 авг 2012 12:34

Пуричката не можеш да я мърдаш, докато гумата, ако се наложи, може и от пред да я преместиш :012:
До голяма степен губиш и функцията на задните седалки "да падат". Не че съм го правил, ама знае ли човек кога ще му потрябва?! Ше вземе да излезе нещо обемисто на далавера, и са, заради тая бутилка не можеш да го натовариш mhihi

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Пет 31 авг 2012 12:38

calm написа:Пуричката не можеш да я мърдаш, докато гумата, ако се наложи, може и от пред да я преместиш :012:
До голяма степен губиш и функцията на задните седалки "да падат". Не че съм го правил, ама знае ли човек кога ще му потрябва?! Ше вземе да излезе нещо обемисто на далавера, и са, заради тая бутилка не можеш да го натовариш mhihi

Сега видях, че той е със седан. В такъв случай се губи функцията за "падане" на седалките. Но все пак по-разумният вариант си остава с бутилка на мястото на рез. гума.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пет 31 авг 2012 13:43

И аз не го бях видял това. Ама нищо, пак като иска може да си увеличи обема на багажника като премести гумата. Аз, че съм с комби ми се е налагало да я местя(без резервна гума не тръгвам никъде)
За седан, според мен вече, е задължително.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 31 авг 2012 21:27

Слагаш на резервната,нея пък я махаш и си взимаш един флакон за аварийно помпене.Аз навремето си купих патерица щото нямах,сега и нея не нося че все ми пречи за багажите.Не съм пукал гума и може би за това,но ако пътувам повече от 100км. я взимам.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Нед 02 сеп 2012 0:06

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 02 сеп 2012 0:23

И ако е много голяма дупката на гумата и какво правим?!?
По-добре си сложи бутилката на мястото на резервната!Аз слагам резервната единствено и само когато ходя на дълъг път!Иначе си стои в гаража!Ако не дай си боже спукам гума веднага използвам жокер-обади се на приятел и готово!
Вляз във форума на тойота!Има тойоти с 5х112 мисля и от тям може да намериш резервна патерица!Тяхния отвор мисля че е 54мм,но един стругар ще оправи работата!При мерцедесите също има 5х112,така че дерзай!Да не забравяме и А4 и А6!При тях мисля,че доста по често слагат патерици!Поне имам няколко приятеля,които са с патерици в аудитата!

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Нед 02 сеп 2012 0:42

А ако ти е спаднала патерицата като ти потрябва .Аз я помпам само преди да тръгна на морето не я помпам всеки месец все пак си трябват и 4,2 атмосфери на на повечето бензиностанции няма такова налягане.

Потребителски аватар
boqnkov

Мнениеот boqnkov » Нед 02 сеп 2012 7:20

Ежеседмично пътувам извънградско и според мен е немислимо да тръгна някъде без резервна гума в багажника. Не ми се правят гимнастики постоянно. А какво ще кажете за идеята една бомбичка зад задната седалка, но монтирана, зад малката падаща седалка, за да може като се пусне голямата седалка зад нея да е празно?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 02 сеп 2012 10:57

И така става!Аз между другото точно там я поставих!Бомбичка 45л!При мен нямаше как да се постави на мястото на резервната гума!

Върни се в “Автогазови уредби”