След дълго обмисляне реших да си взема 4 всесезонни гуми Vredestein Quatrac 2, но ме мъчи с какъв размер да ги взема защото попринцип летните за моя голф са 185/60 R14 а зимните съответно един размер по-тесни и един по-високи 175/65 R14 ... след дълго двоумене реших да си взема новите всесезонни със размер 185/65 R14
на широчина колкото летните а на височина колкото зимните с оглед лятото да е по-стабилна колата с пошироки гуми а и да е малко по-висока предевид родните пътища тип лунен пеизаж ...
незнам дали съм на съвсем прав път с моите аматиорски разсъждения затова очаквам и помоща на по вещите в областа ...
Въпрос за размер на всесезонни гуми Г 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен ми бяха казали да взема по-високи гуми,мерихме при един гумаджия 185/65/14 само с налагане до калниците,но ми се сториха малко големи и затова си взех 185/60/14.Да ти кажа честно хич не ми се виждат ниски.Аз си имам два комплекта джанти лети и стоманени,ама при теб изглежда не е тъй.Иначе,ако сега взимаше джанти бих ти предложил да си вземеш 13''-ски.Иначе фабрично на Голфи 3 му дават:
175/70/13
185/60/14
195/50/15
Има колеги,които карат с този размер 185/65/14.разтърси се из темите.
Аз на твое място бих си взел 185/60/14.
175/70/13
185/60/14
195/50/15
Има колеги,които карат с този размер 185/65/14.разтърси се из темите.
Аз на твое място бих си взел 185/60/14.
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
малко в страни от темата, но за мене мисля че това е идеалния вариант за градско каране немисял да катеря планини и да карам през селски наразчистени улички ако чак толкова закъсам има вериги на лед както знаем нищо неспасява ... всеки решава засебеси какво да прави, но за този модел чувам че няма да имам проблем да изкарам зимата главно със градско каране в София ...
по главния въпрос реших да си взема 185/60/14
по главния въпрос реших да си взема 185/60/14
Meister написа:няма всесезонни гуми!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Таков дзвер нема
http://www.vredestein.com/
Ето да се убедиш!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Spectrum , не се притеснявай щом ще караш изключително градско, едно време имаше 2 вида гуми- с грайфери и с изтрити грайфери , сумати километри съм минал през проходи (Петрохан - редовно) и не съм брал ядове , при това с Лада.Въпроса е че гумите се правеха от КАУЧУК , а не от пластмаса без всякакво сцепление с пътя при +2-5 градуса 

- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
По принцип разликата между зимните и летните гуми е в самия грайфер на гумата и най-вече в твърдоста на каучука.Т.е. лятната гума е с по-твърд каучук и предимно с големи канали за отвеждане на водата настрани,а зимната се отличава с много набраздявалия по повърхноста и много мек каучук тъй като през зимата да има по-голямо сцепление със снега,за леда няма да говорим защото всяка гума там се влузга освен тези с шиповете по тях.Та и аз не съм много привърженик на тези така наречени /всесезоно гуми/ които както се казва не са нито рак нито риба.През зимата няма да се държат като зимни, а през лятото ще се търкат като кашкавал на ренде образно казано. 

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
jagler написа:По принцип разликата между зимните и летните гуми е в самия грайфер на гумата и най-вече в твърдоста на каучука.Т.е. лятната гума е с по-твърд каучук и предимно с големи канали за отвеждане на водата настрани,а зимната се отличава с много набраздявалия по повърхноста и много мек каучук тъй като през зимата да има по-голямо сцепление със снега,за леда няма да говорим защото всяка гума там се влузга освен тези с шиповете по тях.Та и аз не съм много привърженик на тези така наречени /всесезоно гуми/ които както се казва не са нито рак нито риба.През зимата няма да се държат като зимни, а през лятото ще се търкат като кашкавал на ренде образно казано.
веднага се обади да кажеш на производителите...те сигурно не знаят че зимата е студено, а лятото топло...замислете се колко голям екип от химици, инжинери, разработчици и прочие са умували над тази гума...представи си колко тестове е минала, колко пъти са я подобрявали докато докарат нещо оптимално, което да има високо качество и добри характеристики през всички сезони...все пак ще представя марката производител...повече от ясно е че ще е отстъпва с малко на зимните и с малко на летните, но за един не толкова изявен климат, който се наблюдава от няколко години в Бг една такава гума е добро решение...ако си нормален редови шофер просто си пъплиш из градо няма и да усетиш разлики с другите гуми....това от мен и всеки си има глава на раменете..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”