Мнения за часовници Таймекс(Timex).

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мнения за часовници Таймекс(Timex).

Мнениеот icoico » Пет 31 авг 2012 19:57

dlug написа:Аз едно време имах таймекс, но съвсем за кратко и не мога да ти дам компетентно мнение за издръжливост и т.н. От това което разбрах докато го имах е че е евтина марка със задоволително качество. Може би бих ги сравнил със Сейко.
Буш може да носи такъв защото марката е американска. Но никога през живота няма да си купита Timex като на Буш, можете да бъдете сигурни

Таймекс правят/правили са часовници за американската армия. Аз също оглеждах някои от моделите им, ноооо тактикъл комадосията ми дойде малко в повече...
P.S. Абе ,ама то Буш отдавна вече няма "Таймекс" mhihi

Потребителски аватар
baobab007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baobab007 » Нед 02 сеп 2012 19:09

Вече четвърта година нося Таймекс Експедишън, купен от колега от форума. Вярно, че е дебел и тежък, но е толкова здрав, че можеш да чупиш орехи с него. Оригиналната кожена каишка издържа година, после купувах още две и сега съм на стоманена верига. Наистина здрав, сигурен и непретенциозен часовник. Корпусът е от качествен метал и няма следи от издрасквавия, въпреки че не е пазен.

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Вто 04 сеп 2012 0:38

Таймекс е ширпотреба в щатско. Продават ги даже в хранителните супер маркети. Но са отличници в ценовото позициониране и притежават още 5-6 марки.
Часовник само с гледане на снимки от нета не се взема. Аз се бях навил от четене на ревюта в нета на един Ориент Мако. Добре, че случайно го видях в един магазин и останах разочарован от качеството на изработка. Незнам менте ли беше, но на фона на него моят Сейко изглеждаше като Ролекс.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 04 сеп 2012 10:05

Само единият часовник( по - скъпият) съм пробвал.
Другият е по - стар модел и го няма в Бургас.
Май ще ме откажете от марката,а какъв да е тогава?
Без Сейко и Касио :mrgreen:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 04 сеп 2012 10:17

http://www.fossil.com/en_US/shop/men/wa ... ath=AM4368
Непретенциозен, на прилична цена и здрав.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 04 сеп 2012 10:38

Бих цитирал 3-4 мнения на колеги, които споделям. Имам Timex и преди съм имал. В общи линии - ширпотреба.
П.П. Отдавна часовникът не е само средство за измерване на време. Според мен е аксесоар показващ определен манталитет и социален статус. Обикновенно е добре да бъде съобразен с облеклото. Точно затова мисля, че няма как само един часовник да покрие всички изисквания. Помислете по въпроса. :wink: :012:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 04 сеп 2012 11:06

Сектор имат не лошо не скъпи модели :beer

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Пон 15 юли 2013 19:15

Браво археолог! Пък и 380 лв за испански часовник с "швейцарски" механизъм уж... поне аз не бих ги дал тези пари ,но ако ти харесва защо не... Иначе ми става смешно като почнете да говорите за качество и някой се обажда с коментар от рода "Добър за парите си..." Ще кажеш че има подредени няколко Ролекса и някой го пита за долнопробен часовник за 400-500 лв. Аз лично все още за скъп часовник не съм доживял в момента нося второто си Касио като и то се върти в ценовия клас около 100 лв (все още дори 18 нямам не мисля че е справедливо да искам от наще 300+ лв за часовник) и мога да кажа че 1-вия ми е "хибриден" аналого-дигитален. След може би не знам 4 ли колко години станаха още си работи с оригиналната батерия, точен до секундата и съм го къпал няколко пъти в Черно море съм плувал с него. 2-рия който имам от няколко месеца (около 4-5) е елегантен аналогов с кожена кайшка която никога не съм мокрил и все още е в състоянието в което беше когато го взех от магазина. Самото време само 1 път съм го сверявал преди месец и до момента си е точен все още. Та на кратко мисълта ми е всеки часовник над 100 лв е добър (от тези с батерия) а тези с механизмите да кажем че началната стълбичка е Сейко 5. Всяка друга ценова разлика варира от качество на материали, изработка и името което носи часовника :c020

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пон 15 юли 2013 20:09

Я , някой изкопал темата.Добре че не сте изкарали миньорите... :mhihi
Само за протокола , вече близо една година ползвам Таймекса и съм доволен.
Взех по - малкият вариант , а именно T5K350.(http://www.ebay.co.uk/itm/Timex-Mens-T5K350-Ironman-Dress-Black-Rubber-Yellow-Dial-Watch-/261025069764?pt=Wristwatches&hash=item3cc64e7ac4)
Много ми харесва факта , че стъклото е леко обезопасено от надигната форма на рамката и го пази.Покритието на метала също е добро и не се драска.
Ако изкара още една такава безпроблемна година взимам и по - големият брат , а именно http://www.ebay.co.uk/itm/TIMEX-T49859-Mens-Intelligent-Quartz-E-Tide-Temp-Compass-Watch-Blue-Authorised-/370736145152?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item565198a300.
Един познат се оказа , че го има.Разгледах го , сложих го на ръката , е не е толкова тежък.Може би е следващият часовник. :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”