Бавене на заплати...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Re: Бавене на заплати...
Човек работата ми е прекрасна,условията супер харесва ми!Работя с интелигентни хора(освен моята рота) и фирмата която е наела нашата паразитна фирма да охраняваме е супер.Искам да си сменя работата и търся такава,но няма да бъркам бетон или да правя дюнери,проблема си е само мой както казваш.Научен съм на хубаво и труднн ще се прежаля да сваля сакото... И все пак търся работа с близки по стандарт условия,не съм закостенял.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Аз все си мисля, че основната причина човек да работи е да получава възнаграждение за това. Ако не ти трябват пари и си там заради колегите и удоволствието от работата.... ок, тогава обаче не трябва да се оплакваш.
Като виждаш че оправия няма и няма да има - напускаш и така хем ще получаваш поне безработни, хем ще имаш предостатъчно време за търсене на нова работа!
Не ме разбирай погрешно - знам, че отстрани лесно се дава акъл!
Но съм и сигурен, че осъзнаваш, че съм прав.... колкото и да е неприятно.
Като виждаш че оправия няма и няма да има - напускаш и така хем ще получаваш поне безработни, хем ще имаш предостатъчно време за търсене на нова работа!
Не ме разбирай погрешно - знам, че отстрани лесно се дава акъл!
Но съм и сигурен, че осъзнаваш, че съм прав.... колкото и да е неприятно.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Това малко намирисва като ония лаф "До обяд си търси работа, следобят се радва, че не е намерил"
Хубава работа няма, само на попа в ракава е леко!
А, до бавенето на заплатите, навсякъде се бавят в рамките на 15 дни! Парите се слагат в банката, това го прави работодателя, за да може през тея 15 дни, от парите от заплатите, да трупка лихва! Примерно на 50 бона колко ще събере от лихва!
Хубава работа няма, само на попа в ракава е леко!
А, до бавенето на заплатите, навсякъде се бавят в рамките на 15 дни! Парите се слагат в банката, това го прави работодателя, за да може през тея 15 дни, от парите от заплатите, да трупка лихва! Примерно на 50 бона колко ще събере от лихва!
- Haralampi
Не знам дали си наясно колко са лихвите в момента... и колко трябва да е сумата за да може от лихви за 15 дена да събере за 1 кафе
Това е глупост!
За мен забавяне (и то по изключение) с повече от 2-3 дни е неприемливо. Случва се, може да се случи, но не може да е практика. Или ако е - то просто да се дефинира нова дата за плащане и да се спазва.

Това е глупост!
За мен забавяне (и то по изключение) с повече от 2-3 дни е неприемливо. Случва се, може да се случи, но не може да е практика. Или ако е - то просто да се дефинира нова дата за плащане и да се спазва.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Haralampi написа:...
Това е глупост!
Или ако е - то просто да се дефинира нова дата за плащане и да се спазва.
Дали е гпупост или не, това е истината, а всичко зависи от сумата, която се внася в банката, и ДОГОВОРКАТА със самата банка! Пари има, и защо се бавят, само това е обяснението! Но нямам намерение да споря! Има и друго нещо, нали вски има кредит в банка, при бавене на заплатите, хората немогат да изплатят кредита на време, и плащат неустойка, мислиш ли че е случайно, но нека не навлизаме в подробности!
- Haralampi
Мисля, че не ме интересува кое е случайно и кое не!
Мисля, че когато нещо не ти изнася и отношението не е двустранно коректно най-логичната и правилна реакция е да се махнеш. Това мисля, но спирам по темата... знам, че е лесно отстрани както казах, но няма друг начин. Само да се мърмори и да се анализира кой защо и какво бави - не помага.
Мисля, че когато нещо не ти изнася и отношението не е двустранно коректно най-логичната и правилна реакция е да се махнеш. Това мисля, но спирам по темата... знам, че е лесно отстрани както казах, но няма друг начин. Само да се мърмори и да се анализира кой защо и какво бави - не помага.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Знам, че не е много по темата, но това с банките и депозитите е малко вече преувеличено.
Каквито и договорки да имаш с банката за 15-дневен депозит и то негарантиран за нея, че няма да го дръпнеш на 6-ия или 7-мия ден повече от 1% лихва на годишна база забрави да договори който и да е.
А сега 50 к лв * 1% / 12 месеца / 2 (15 дни) те ти 20 лв далавера.
Ще кажеш с 500 000 друго. То с 5 000 000 лв е още повече, но обикновено колкото повече са разходите за заплати, толкова по-редовни са плащанията. В момента огромни затруднения имат малките и средни фирми.
Каквито и договорки да имаш с банката за 15-дневен депозит и то негарантиран за нея, че няма да го дръпнеш на 6-ия или 7-мия ден повече от 1% лихва на годишна база забрави да договори който и да е.
А сега 50 к лв * 1% / 12 месеца / 2 (15 дни) те ти 20 лв далавера.
Ще кажеш с 500 000 друго. То с 5 000 000 лв е още повече, но обикновено колкото повече са разходите за заплати, толкова по-редовни са плащанията. В момента огромни затруднения имат малките и средни фирми.
Една малка тайна, която е добре укривана от повечето адвокати очакващи вашите пари за работа, като да ви напишат жалба до полицията ...
Съдебен иск за неизплатени възнаграждения
Относно неизплатените възнаграждения, може да търсите правата си по съдебен ред заедно с лихви и съдебни разноски, във връзка с неизплащане на трудовото възнаграждение, както и за дължимите от работодателя обезщетения в съответния съд. Срокът, в който следва да се предяви иск е 3-годишен, считано от деня, в който вземането е трябвало да се извърши плащане по надлежния ред -чл.358, ал.1, т.3 и ал.2, т.2 от КТ.
От този сайт http://spravedlivostbg.com/pages/pages2/news2.3.html
дръпнете примерната жалба, попълнете и не си давайте парите за такива хитринки, които никой не споделя свободно в интернет. И най-важното ни пийте студена вода, както всеки обича да казва защото правосъдието в това отношение реагира доста бързо...
Съдебен иск за неизплатени възнаграждения
Относно неизплатените възнаграждения, може да търсите правата си по съдебен ред заедно с лихви и съдебни разноски, във връзка с неизплащане на трудовото възнаграждение, както и за дължимите от работодателя обезщетения в съответния съд. Срокът, в който следва да се предяви иск е 3-годишен, считано от деня, в който вземането е трябвало да се извърши плащане по надлежния ред -чл.358, ал.1, т.3 и ал.2, т.2 от КТ.
От този сайт http://spravedlivostbg.com/pages/pages2/news2.3.html
дръпнете примерната жалба, попълнете и не си давайте парите за такива хитринки, които никой не споделя свободно в интернет. И най-важното ни пийте студена вода, както всеки обича да казва защото правосъдието в това отношение реагира доста бързо...
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Ако работата беше хубаво занимание щеше да се нарича секс или за тези които не вдигат вече самолета -ракия с шопска , а не работа.
Инак по темата. Не съм работил досега в такава фирма в която да бавят заплатите и не мога да кажа дали и как ще се чувствам но е недопустимо човек който съвестно си изпълнява задълженията да бъде мотан със заплатата. Време е работодателите всеки път като се качат в мерцедеса си или като положат любовницата на леглото в петзвезден хотел да казват по една молитва примерно. Благодаря ти боже че ми даде балъците дето работят за фирмата ми на които давам 1/1286 та от това което са изкарали, благодаря ти боже за това че клиентите на моите боклуци са толкова големи балъци че купуват продукта ми на 1256 пъти по висока цена и накрая господи благодаря ти за татювата тарикатска семка от която съм произлязъл та да имам туй дет държа в ръцете си.
С по-малко думи всеки успял трябва да осъзнава че всичко което е....го дължи на хиляди знайни и незнайни обикновенни хора и чак след това на своите заложби труд и способности и да си остане земен и човечен човек. С още по малко думи...абе да плаща навреме заплати.
Инак по темата. Не съм работил досега в такава фирма в която да бавят заплатите и не мога да кажа дали и как ще се чувствам но е недопустимо човек който съвестно си изпълнява задълженията да бъде мотан със заплатата. Време е работодателите всеки път като се качат в мерцедеса си или като положат любовницата на леглото в петзвезден хотел да казват по една молитва примерно. Благодаря ти боже че ми даде балъците дето работят за фирмата ми на които давам 1/1286 та от това което са изкарали, благодаря ти боже за това че клиентите на моите боклуци са толкова големи балъци че купуват продукта ми на 1256 пъти по висока цена и накрая господи благодаря ти за татювата тарикатска семка от която съм произлязъл та да имам туй дет държа в ръцете си.
С по-малко думи всеки успял трябва да осъзнава че всичко което е....го дължи на хиляди знайни и незнайни обикновенни хора и чак след това на своите заложби труд и способности и да си остане земен и човечен човек. С още по малко думи...абе да плаща навреме заплати.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Проблемите на работодателя не ме интересуват и всеки следва да получава възнаграждението си, а не да се заробва и някой мазник да му промива главата с колко е трудно.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”