Винетка и пътна камера...
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Винетка и пътна камера...
Колеги пуснаха ми мухата че пътните камери могат да изпращат глоба с снимка на кола която има изтекла винетка и/или липсваща такава... Възможно ли е това ? Мислех че само пътен рекетиор може да установи това .
Re: Винетка и пътна камера...
Невъзомжно на този етап в България. Ако превишиш скороста и те снима тогава вече може да се установи - че нямаш винетка, че си без колан, че си без фарове, че говориш по телефона и т.н.
Тия камери реагират само на скоростта и нищо повече. От там вече каквото снимката покаже.
Тия камери реагират само на скоростта и нищо повече. От там вече каквото снимката покаже.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Тия камери реагират само на скоростта и нищо повече.
Има си човек който пише актовете и незнам той как ще види на снимката дали имаш изтекла винетка, тя наживо неможеш да я прочетеш не на снимка! Но при липсваща такава, може да се види на снимката! Все още не мисля че има такава екста на камерите, четец за винетки! Ако имаше, на границата с Македония нямаше да слагат човек с апарат да проверява винетките, а щяха да сложат само камера

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам Колеги!!Аз съм го писал и преди.На сестра ми направо и пуснаха клип как говори по телефона.И аз карам без фарове и се чудя дали няма да получа някой ден писъмце.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Версията е че имат голяма разделителна способност и могат да доближат и да четат всичко че и марката на филтъра цигара...сега колко е вярно и за кой камери не знам....
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
@рокера
Защо караш без фарове??? Пусни си ги и не се чуди, дали ще ти дойде писъмце...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Б*х тая камера
Глупости си измислят не ги слушай.

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
bread1978 написа:@рокера
А бе пускам ги ама има моменти и не ги пускам!
rokera671 написа:На сестра ми направо и пуснаха клип как говори по телефона.
Споделето га за да видим за какво става дума.
Абе тия камери не правят ли само снимки, охранителните камери правят клипове. Някъде четох, че им трябват 30 секунди да презаредят (което е много добре), какво остава за клип.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Това за винетките го има в Щатите, но не е камера, а скенер, който чете бар код и системата автоматизирано открива веднага дали си редовен. У нас накой ръчно трябва да увеличава всяка една снимка от хилядите, за да се звери дали има валидна винетка или не, което няма как да стане практически. 

на изходите на софия има трафик и охранителни камери, които снимат постоянно, къде спрямо тях обаче е знака за винетка нямам идея. По-важното е че принципно могат да го правят, технически е възможно, гледал съм клип как двама през нощта шмъркат вътре в кола, оператора зуумна охранителната камера и почти му прочетох името на кредитната карта.
Скоростна камера няма как да те хване, защото както казаха, може да снима само след задействане. На такава камера трудно би си проличало дали си бил с винетка или без, но, ако е като тая на Орлов мост, ще ти разчетат и валидността на стикера за ГТП.
Скоростна камера няма как да те хване, защото както казаха, може да снима само след задействане. На такава камера трудно би си проличало дали си бил с винетка или без, но, ако е като тая на Орлов мост, ще ти разчетат и валидността на стикера за ГТП.
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
В крайна сметка и аз чух че на орлов мост камерата снима и за гражданска и за преглед. Но едва ли е така, защото все някой щеше да е глобен досега. Като с извънземните - сигурно е че ги има, ама никой не ги е виждал
за гражданска и преглед схемата е друга - снима се номера на колата и се проверява в базата данни. Винетките са само по стикер, за тях няма ДБ. Доколкото знам (макар че не мога да гарантирам 100%) софтуера с който разполага КАТ я има тази екстра, но само няколко камери го могат. БТВ така се извършва и издирване на кола по ДКН.
VWGT написа:за гражданска и преглед схемата е друга - снима се номера на колата и се проверява в базата данни. Винетките са само по стикер, за тях няма ДБ. Доколкото знам (макар че не мога да гарантирам 100%) софтуера с който разполага КАТ я има тази екстра, но само няколко камери го могат. БТВ така се извършва и издирване на кола по ДКН.
Може ли превод
ДБ-?
БТВ - Бy Тhe Вay (BTW - английското)
ДКН - ?
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
VWGT написа:за гражданска и преглед схемата е друга - снима се номера на колата и се проверява в базата данни.
София на Цариградско преди караулката са такива
velinsl написа:Може ли превод
ДБ-?
ДКН - ?
ДБ - можеби Дейта бейз

ДКН - държавен контролен номер
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”