pyzda написа:Отнеси блока да ти замерат цилиндрите, преди да ги свалиш е трябвало да сипеш бензин отгоре на цилиндрите ако не се задържа бензина значи са износено цилиндрите, ако са за ремонт не се занимаваи да зимаш нови бутала земи цял двигател слагаш и караш, че цената на нови бутала е като два двигателя
Колега цилиндрите и буталата, ще ги измеря тези дни,че чакам да ми донесат инструментите за измерване. Това за бензина не се бях сетих да го проверя.
muns61 написа:Това е характерното износване на буталата на АБУ и АБД. Мотора е бил и шумен, нали?
Ако не те притеснява звученето като на фуражомелка, слагай сегменти и карай!
Това е добре, щом казваш,че е нормално да е такова износването,че се бях отчаял доста. Мотора не бих казал, че беше много шумен, даже напротив беше доста тих за незнайно колко километри.
Само да те попитам колега, при слагането на нови сегменти доколкото разбрах трябва да се премахне огледалната повърхност на цилиндъра с някаква хонинговаща четка- Flex Hone , за да може да се напаснат новите сегменти. Има ли нещо подобно или може и без тази процедура?