Passat B5 - Въпрос относно бензиновите двигатели?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B5 - Въпрос относно бензиновите двигатели?
Привет колеги, предстои ми покупка на Пасат 5, но не съм запознат с двигателите и по точно как купето им понася. За комби става дума. Обмислях 1.9 ТДИ, но там няма алтернативно гориво и за това реших да е бензин. 1.6 го изключвам като опция поради неговите 101 коня. Можете ли да ми кажете какви са разликите в разхода, вървежа и пъргавостта между 1.8 и 1.8T заслужава ли си усложнението и евентуалните главоболя с турбината или без нея е умрял кон. Мерси предварително 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Въпрос относне бензинови двигатели на Пасат 5
Без турбината е 125 коня ако не се лъжа, дали са умрели или мърдат още е въпрос на лично усещане, защото за мен 125 коня ще вървят като изтребител, но за друг 150 коня с турбо ще е все едно се движи с магарешка каручка. Добре е да ги покараш и двата мотора малко поне за придобиване на лични впечатления.
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Здравей и от мен. Радвам се, че мога да дам съвет към теб отностно твоя бъдещ автомобил. Собственик съм на 1.8Т от септември 2009 година. Имах щастието да бъда в Германия и сам да си избера вярното другарче, за което съм много доволен. Изводите, които си правя от този автомобил са следните. Доставя ми удоволствие всеки път щом се кача в него, защото всичко си работи изрядно и на място. Избора ти за бензинови двигатели се свежда на 4. 1,6 литров с 101 коня (базов за модела) 1.8 атмосферен с 125 коня, 1.8Т с 150 и 2,3 атмосферен 150 коня (5 цилиндров). Когато си търсех кола попаднах на един пасат с двигател 1.6. Самото купе, уредите и изрядността в документите ми допаднаха страшно много, но единственото, което ме притесняваше беше слабият двигател, за иначе тежкото купе на Пасат. При мен купето тежи 1 тон и 300 кг (+-). Сам можеш да си направиш изводите какво се случва, когато си натоварен със семейството си и една камара багаж и дойде баир и се появи камион
. Бих ти препоръчал 1.8 атмосферен и 1.8Т като избор за бензинов двигател. Разхода им на гориво е с 1-2 литра повече от на 1.6, но вървежа е много по-добър. Много малко модели Пасат съм виждал с двигател 2,3 V5 150 коня, но като вървеж и разход отстъпва на 1.8Т. При мен разхода варира между 10 и 12 градско,понякога съм стигал и 13-14 при големи задръствания, а извънградско нормално би ти давало между 7 и 8, стигал съм и до 6,6 по показание на борд компютъра. Някои хора смятат, че това е доста висок разход, но за такъв автомобил от среден клас и с такава мощност смятам, че е нещо съвсем нормално. Все пак това е кола на 10-14 години. 1.8 и 1.8Т са с по 5 клапана на цилиндър или общо 20 клапана. Имай в предвид, че този двигател при настъпване на газта (поне при мен) доста здраво започва да си попийва и става неудържимо лаком и може извънградско съвсем спокойно да ти варира 10 на 100. Има и 2 дизелови двигателя 1.9 ТДИ и 2.5 ТДИ. Единият е с 90-110-116 конски сили, а по-големия 6 цилиндров с 150 конски сили. Не съм карал досега дизелов Пасат, но бих ти препоръчал 1.9 ТДИ, заради по-евтината си подръжка, от по-големия си събрат. Избора за двигателите си е твой и сам можеш да си прецениш, от какво точно имаш нужда. Подръжката на този модел не е от евтините и трябва да се пазиш от някои слаби места като например: Нашите пътища могат често да разбият окачването, а там са близо 10 алуминиеви носачи, които струват не малко пари. Мисля, че колегата в предния пост е разяснил каква им е цената. Турбина, дебитомер и дроселова клапа също могат да ти създадат проблеми. И нещо важно отностно съединител. Когато започнах да карам тази кола, забелязах, че съеденителя отлепя много отвисоко. Мислех си, че съединителя всеки момент ще замине, но както при Пасат, така и при Ауди А4 съеденителите са хидравлични и е нормално да отделят отвисоко и това не означава, че е за смяна. Един съеденител и смяната му струват между 350 и 400 лв. Имай напредвид, че тук за да смениш съеденител или ангренажен ремък, трябва да свалиш цялата предна броня. Това са болежките при този модел, които аз мога да ти споделя. Двигателите се славят като издръжливи и много рядко съм чувал за това някой колега да се оплаче точно от него, мисля че това е важно и би те обнадеждило. Като извод мога да добавя, че Пасат Б5 е един комфортен автомобил с доста място за багаж, независимо комби или седан на прилична цена, който можеш да си позволиш. Не се плаши от всичко това, което си чувал за него, но го имай напредвид. Като финал ти пожелавам да откриеш своя избраник и да ти създава възможно най-малко проблеми. Успех и поздрави!
П.С. Има и 2,8 бензин, който най-често е съчетан с автоматична скоростна кутия и 4х4 задвижване. Там вече разходите са наистина сериозни, но ако ще го караш на газ, значи ще го изхраниш.

П.С. Има и 2,8 бензин, който най-често е съчетан с автоматична скоростна кутия и 4х4 задвижване. Там вече разходите са наистина сериозни, но ако ще го караш на газ, значи ще го изхраниш.
Последна промяна от Alex_Heat на Вто 04 сеп 2012 6:41, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега,
Аз карам Б5 1.8Т и засега съм доволен. За разхода мога да добавя по магисртрала Тракия с 140-150км в час постоянна скорост, 3 ма човека, пълен багажник до горе ( много багаж може да наредиш ако е комби
) и климатроник ми даде 10-11 на 100.
Успех
Аз карам Б5 1.8Т и засега съм доволен. За разхода мога да добавя по магисртрала Тракия с 140-150км в час постоянна скорост, 3 ма човека, пълен багажник до горе ( много багаж може да наредиш ако е комби

Успех
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Alex_Heat добре беше дфа споменеш и аз обтегача .
- fermer 10
- Автомобил:
- Двигател: AFN ABU
Истината е в дизела ,аз вече взех решение и то е ТДИ -110 кс ,то и без това монополистите сложиха ръка и на пропан бутана въпреки ,че е отпадъчен продукт на петрола от днес газта е 1.36 ако я дигнат с още 5-10 стотинки смисъла от ползата на пропан бутана е безмислен срещу дизела отделно ГУ е над 1000 лв , бе общо взето филма е 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ти верно си ФЕРМЕР,или Овчар,както си избереш!Я Бако,сметни 6.5х2.70 и ще видиш как е!Ако си тубар,гаре-доле си прекарваш нещата.
- fermer 10
- Автомобил:
- Двигател: AFN ABU
Zdravko Zankov написа:Ти верно си ФЕРМЕР,или Овчар,както си избереш!Я Бако,сметни 6.5х2.70 и ще видиш как е!Ако си тубар,гаре-доле си прекарваш нещата.
занков аз сметката си я правя от 2004 г карам голф 3 1.6 ABU /сам си направи справка колко гори този мотор/ и ми е писнало да ми дава индивидуален разход на всяка газстанция а де не говорим за селски газстанции 8 литра 70 км , ще кажеш пак съм на далавера да но погледни нещата в дългосрочен план в най лошия случай дизела и бензина стигнали 3лева от там нататък предвид стандарта в България държавата и монополиста ще почне да му пари с заиграването и кво остава да се бара /те и почнаха да го барат/ нищо че е отпадъчен продукт нали се харчи то и производството на дизел е няколко пъти по ефтино от бензина но пак си е около цената на бензина в дадени моменти и по скъп .Искрено се надявам да съм в пълна заблуда но пред вид факта ,че всичко случващо се през последните деситилетия е лишено от всякаква логика , и защо този пасат да гори 6.5 при нормално каране /90-100/ от прочетеното до тук останах с друго впечатление и то е с литър надолу , а дизела с който прекарвам не е от туби просто го вземам на едро с отстъпка / но го дават само на овчари и фермери/ и сметката ми излиза от всякъде .Извинявам се за спама
-
- Автомобил:
- Двигател:
Alex_Heat, благодаря за изчерпателния отговор. Мерси и на другите, че дават мнение, всяко е важно. Събирам всякакво инфо. за въпросния Б5 и общо взето малко ме притеснява първоначалното обслужване без значение бенз или дизел, НО съм решил и такъв ще е. Danski, вижда ми се висок този разход за извънградско, имайки в предвид обаче изброените фактори скорост+товар най верятно е нормално. Абе не знам какво да правя проучвам ги нещата и днес един 1.9 ТДИ 90 коня мисля, че наклони везната в полза на дизела. Ще се радвам да видя още мнения и ще пиша за покупката в крайна сметка. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Е колеги в крайна сметка днес капарирах един 1.8 Т пък да видим какво ще излезе
Колко ще ми излезе първоначалното обслужване. Ремъци, ролки, масла, филтри ?

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ееее, защо все наготово да му се не види, има търсачка и се предполага, че не си първия задал този въпрос във форума
viewtopic.php?f=6&t=194795
viewtopic.php?f=6&t=306201
Влачи дет са вика

viewtopic.php?f=6&t=194795
viewtopic.php?f=6&t=306201
Влачи дет са вика

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”