Проблем със спирачки на Passat B3 2000kub. 115ks. 1992g.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем със спирачки на Passat B3 2000kub. 115ks. 1992g.
Здравейте колеги.....от вчера ми се появи нов проблем на прекрасният ми Пасат B3 2E 2000куб.115кс. 92г.Проблемът е следния: лампичката на ABS-a и тази за ръчната светят постоянно и когато позагрее колата спирачките изчезват а нивото на спирачната течност в казанчето прехвърля MAX.След 20ина минути когато колата поизстине нивото спада и се нормализират и спирачките докато загрее пак.Дайте ми моля ви се някакви идеи от къде може да идва това и как се отремонтира евентуално 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със спирачки на Passat B3 2000kub. 115ks. 1992g.
Прегледа ли датчиците ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не знам от къде да почна за това пуснах темата....мене ме притеснява повишаването на нивото на течноста в казанчето.... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vwsofia30 написа:виж и тук :
viewtopic.php?f=7&t=154338
Прегледах темата но на колегата си му бачкат нормално спирачките само дето АБС му свети постоянно докато при мен изчезват рязко ....
vaniman написа:лампичката на ABS-a и тази за ръчната светят постоянно и когато позагрее колата спирачките изчезват
Налягането за спирачките се постига от действието на електрическата помпа на ABS-а. Щом спирачките "изчезват", значи тя спира да работи.
Хубавото е, че все пак работи. Значи трябва да търсиш проблема в лоши(замърсени, прегорели, разхлабени) кабелни връзки, предпазители и релета.
Лошото е, че като не-съвсем стандартно оборудване ( не на всички автомобили е поставян ABS), в наличните мануали трудно се намира информация точно къде се намират предпазителите(ако ги има) и релетата. В моторния отсек има няколко релета зад казанчето за чистачките, а над таблото с предпазители - няколко мощни(30А) предпазители - започни от тях (казвам ги по памет и не съм сигурен точно за какво са).
Проблема може да идва и от "компютъра" на ABS-a, който е под задната лява седалка. Най-лесно е да се смени, за проба, с действащ.
Надявам се да откриеш проблема и да го опишеш!

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
За Тавес ли става въпрос,там са две отделни системи и нямат връзка помежду си...Говоря,че помпата не прави налягане за спирачките,а за анти блокирането им.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
vaskoto1 написа:поначало тевес 2 е АБС без наличие на класически вакуумен сервоусилвател, при него се разчита на помпа, която сгъстява спирачната течност до 190 бара в черната сфера, под казанчето на антифриза, долу ниско, и се смята, че чрез хидравлично управляване на това налягане се постига ефекта на сервоусилвател. без наличието на такъв.
Източник
http://martin.vicha.cz/ascii/ABS/Agrega ... II%205.htm извинявам се, че е на странен език.
Колега, според идиотската хидравлична схема няма как да варира нивото в казанчето.
Дори да блокират прав и обратен клапан към колело, няма откъде да се довлече още течност в системата и да ти подуе казанчето.
Кога си сменял течност? Аз залагам, че е стара, пълна с вода плюс вариантите дадени от ARusev

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
bobocamaro написа: Аз залагам, че е стара, пълна с вода плюс вариантите дадени от ARusev
Аз пък залагам, че печелиш на 100%

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
нормално е нивото да се покачва над мах ако помпата не работи и в сферата няма налягане.
а защо спира помпата?
вариантите са 3:
1. износване на самата помпа
2. неверни показания на датчика за налягане, долу, при сферата, отзад, до стената на купето-един грамаден.
3. релето, което пуска помпата е с износени контактни пъпки и "разлепва" на топло.
а защо спира помпата?
вариантите са 3:
1. износване на самата помпа
2. неверни показания на датчика за налягане, долу, при сферата, отзад, до стената на купето-един грамаден.
3. релето, което пуска помпата е с износени контактни пъпки и "разлепва" на топло.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Бат'Васе, на същото ауто със същата Анти Спирачна Система ми ги прави точно тези номера - карам си в града с пусната клима, под капака става зверския мор и... ламБите светкат и двете (налягане под критичното)
Спирам, гася, отварям капака да поизветри, паля и продължаам... към сервиза, за да сменям спирачна течност
Обикновено резултата е, че текущото и следващото лято нямам грижи в тази насока.
Упражнението го правя вече 3 пъти със същите симптоми
По същество изброените от теб диагнози както винаги са напълно верни, но първопричината е завряла течност.
А, че попмпата вече взема-дава и вдига налягане по-бавно е ясно.
Спирам, гася, отварям капака да поизветри, паля и продължаам... към сервиза, за да сменям спирачна течност

Обикновено резултата е, че текущото и следващото лято нямам грижи в тази насока.
Упражнението го правя вече 3 пъти със същите симптоми

По същество изброените от теб диагнози както винаги са напълно верни, но първопричината е завряла течност.
А, че попмпата вече взема-дава и вдига налягане по-бавно е ясно.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Моят пасатор,докато още беше с този АБС, правеше същото - като загрее жестоко под капака,светва лампата за абс-а и ! на таблото и приключва,педала става на кокал и никакви спирачки
.В същото време и нивото на течността отива на майната си над максимума, както го описват хората.Същата работа - оставяш я да се поохлади и тръгва отново да работи, докато пак не загрее доволно (може и след месец да е,примерно).Течността я сменях поне 3 пъти - никакъв ефект в моят случай (Текстар обикновена,мотул високотемпературна,не знам си каква си... цЪ ).Накрая един хубав ден АБС-а умря на цяло,помпата спря тотал,педала стана на камък и след съвсем кратко време модула беше изхвърлен и сменен с ИТТ мк20
. Модула преседя близо 7-8 месеца така,без да се ползва и един колега от форума го взе,да си играе с него,понеже неговата помпа изгоряла...до ден днешен казва,че не е имал никакъв проблем с моят модул 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги при мен се оказа че е заминала бубината на ел. моторчето на помпата....Та вариянтите ми били или ново моторче или смяна на целия ABS(поне така каза майстора).