голф 3 1.4 моноинжекцион - рязък скок на разхода!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 07 фев 2005 14:23

warrior написа:ако имаш време - махни си катализатора - на мен на 3тата диагностика чак ми казаха че е запушен. на ГТИ то така му оправих разхода :)

братле каква е процедурата точно и приблизително ква цифра ще ми струва..........предполагам една тръба и ще отпадне едното гърне ама не съм наясно та обясни ако не е твърде банално........... :oops:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 07 фев 2005 14:30

търсачка-"катализатор"
"резонаторно гърне"
"Сервиз Лазаров"
пробвай се де.....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 16 фев 2005 11:55

Леко развитие на моя проблем с развиване на нов. Значи след още една диагностика ми пооправиха аванса малко и разхода падна на 11/100.......Момчетата казаха да изчакам да минат студовете и пак да го засека. Е вече е около 10 градуса вънка и днес засеках 10.5/100 което е прекалено много............Та от няколко дни забелязвам стрелката на температуратра седи само до 70 градуа и не иска повече имам ПОЛО доста по ново и то стига работна температура за 2-3 мин (86 градуса някъде качва). Някой може ли да ми каже от какво може да се развива този проблем. Мислих термостат ама едва ли е от него щото не прегрява колата дори и на място много да бачка..........кажете кво да правя ИДЕи? Благодаря!

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 16 фев 2005 12:20

chefito написа:Мислих термостат ама едва ли е от него щото не прегрява колата дори и на място много да бачка

а случайно да си чул,че има различни видове термостати?
на като марка,а като различни работни режими.
демек отварят при 82;85;87 градуса.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 16 фев 2005 12:44

GOLFER написа:
chefito написа:Мислих термостат ама едва ли е от него щото не прегрява колата дори и на място много да бачка

а случайно да си чул,че има различни видове термостати?
на като марка,а като различни работни режими.
демек отварят при 82;85;87 градуса.

баточка в интерес на истината ся бех долу до колата точно термостата да тествам ама си отваря хайвана.......на място бачка колата (в момента е около 10 градуса вънка а и преди час я бях карал та беше позагрята) около 5 мин и достигна до 83-84 градуса и отвори минджата........оставих я да поработи още малко и си пусна и перката абе май охладителната система си е в ред......вече не знам какво да сменям по колата........дано вземе от самосебе си да се оправи :shock:

Последна промяна от chefito на Сря 16 фев 2005 14:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Re: голф 3 1.4 моноинжекцион - рязък скок на разхода!

Мнениеот R@do » Сря 16 фев 2005 13:36

chefito написа:Седи си с катализатора още не знам дали да го махам?

Катализаторите трябва да бъдата ИЗБУШВАНИ на момента. Мои познати го правят и на нови коли и са прави и ги разбирам, не си зачитат гаранцията дори!

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Сря 16 фев 2005 15:29

имам такъв въпрос. как засече, че с 4 литра е минала 26 км.(или колкото тям бяха - не помня). Мисълта ми е следната. Не е ли най-точния начин на засичане да напълниш резервоара, да минеш повечко километри (поне) 300 и после пак да го напълниш, ама на същата безиностанция, щото нали има значение какви са пистолетите(за обезвъздушаването става дума - имаше такава тема). А повечето километри са необходими заради отклонението. Все пак има такова и при повече километри грешката е по-малка в изчислението

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 16 фев 2005 19:28

празен резервоар миналата година слагам 5 литра и минавам 64км.......сега празен резервоар слагам 4 литра минавам 29км..........така ги засичам............

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”