Сеат Алхамбра 1,9 тди Стрелката за горивото почти не мърда

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
mitkomeg
Автомобил:
Двигател:

Сеат Алхамбра 1,9 тди Стрелката за горивото почти не мърда

Мнениеот mitkomeg » Пон 03 сеп 2012 12:48

Колата е Сеат Алхамбра 1,9 тди 110 к.с. 2000г.
Пиша тук, защото за мен си е Шаран от където и да го гледам.
Та проблема:
Стрелката падна бая в червения сектор и след доливане на 30 литра нафта не се качи на горе.Вчера и сипахме още 10 литра ама стрелката пак си стои там.Разкарах я малко колата,поразклатих я ама не.Като се даде на контакт мърда около 2мм и не повече.С ваг ком пусках тестове и си се движат всички стрелки нормално...отиват си до края и после се ковът на средата...включително и въпросната за горивото. В Сеат форума ме съветват да отворя тая капачка на резервоара и да зачистя тая сондичка ли какво е, ама нещо не виждам как да стигна до нея.Дайте съвети и предложения преди да съм разглобил половината кола за да стигна до нещо до което се стига с развиването на две болчета примерно.
Благодаря предварително на всички отзовали се!

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: Стрелката за горивото почти не мърда

Мнениеот red.devilll » Пон 03 сеп 2012 14:31

Откачи акумулатора и го закачи след 1 цигара време и после да не забравиш да черпиш :beer .

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пон 03 сеп 2012 14:52

и пиши какво е станало та да знаем за напред

Последна промяна от mccoy на Нед 12 май 2013 23:01, променено общо 1 път.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 03 сеп 2012 15:04

Има опцияда "заспи таблото" рестартираш и си ти.Аз моето два пъти го оправям така.Първият път за лампата за маслото и втория за горивото.

mitkomeg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitkomeg » Пон 03 сеп 2012 18:31

Това не оправя проблема.Днес извадих едната клема на акумулатора за 10-15 минути понеже се опитах да сваля малко бушониерата да видя дали има букса за темпомат ама не открих и утре ще търся компютъра къде е да пускам кабели.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 03 сеп 2012 22:54

:( При мен се оправи и двата пъти и при един приятел на Сеат Варио на половината резервуар светеше лампата и с откачане на клемите се нормализираха нещата

Потребителски аватар
MrJackson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MrJackson » Вто 04 сеп 2012 0:33

И аз съм имал същия проблем само че моята кола е малко по стара и е голф, не знам при теб дали ще помогне. Значи много просто се оказа, колегата red.devilll е написал нещото което и според мен е проблема- таблото трябва да се рестартира. При голфа това става като се задържи копчето на километража което сменя дневен километраж от общия. За да стане обаче е много важно когато не е на контакт да бъде в позиция на цял километраж не на дневен, тогава се задържа това копче дава се контакт, връща се контакта и след това пак се дава (може и да не се пали) и километража се рестартира (не се губят километрите на дневния километраж) При мен много пъти така е забивала стрелката и по този начин го оправям. И аз първия път се стреснах и си помислих че са ми източили нафтата. Не знам добре ли го обясних и дали ще ме разбереш, надявам се да съм помогнал, поне това е по лесен вариант отколкото смъкването на акумулатора :beer
П.С Нямам си на идея при Сеата дали има това копче и дали може да стане, но все пак споделям лесен вариант за решаване на проблема, който при мен действа :wink:

mitkomeg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitkomeg » Вто 04 сеп 2012 7:11

Ще го пробвам след малко.Ако някой се сети още как може да се рестартира това табло ще съм благодарен ако сподели!

Пробвах и не става и така.Някой може ли да ми каже как се маха буксата от ЕКУ-то, че нещо не мога да я измъкна.ЕКУ-то също е захванато не мога да го извадя и огледам...бъркам на сляпо ама не мърда на никъде.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 04 сеп 2012 14:34

а какъв е варианта всичко по таблото да ти е наред, а да се е случило нещо с нивомера в резервоара ? :?:

mitkomeg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitkomeg » Вто 04 сеп 2012 16:12

Аз буксата от компа искам за друго да я вадя, не за нивомера.Ще пускам кабели за темпомата, че май няма букса и за това.Трябваше да пускам нова тема и затова питам тука в тази.

moshoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moshoto » Нед 09 сеп 2012 9:40

Здрасти приятел !
Аз имам същия проблем със стрелката за нафтата на Алхамбрата и не знам как се оправя и дали не е повреда в оная джаджа дето е в резервора !
За буксата на компа знам как се вади - във вътрешния край на буксата има две уши , които се стискат умерено и се издърпва буксата по посока на двигателя (ОБРАТНО НА ТЕБ)и тогава излиза много лесно ! Има и едно маркуче за някакъв вакуум там , по това ще се ориентираш !

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Нед 09 сеп 2012 18:23

При мен (Г4) проблема с нивомера се оказа една много "мека" пружина която се бе закачила на рамото с поплавъка и не му даваше да "изплува". С "пружинката..ааа" в резервоара намерих още една пластмасова част която така и не разбрах как и откъде е попаднала вътре.

valentino76bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valentino76bs » Пон 10 сеп 2012 18:53

moshoto написа:Здрасти приятел !
Аз имам същия проблем със стрелката за нафтата на Алхамбрата и не знам как се оправя и дали не е повреда в оная джаджа дето е в резервора !
За буксата на компа знам как се вади - във вътрешния край на буксата има две уши , които се стискат умерено и се издърпва буксата по посока на двигателя (ОБРАТНО НА ТЕБ)и тогава излиза много лесно ! Има и едно маркуче за някакъв вакуум там , по това ще се ориентираш !

Знаете ли как да стигна до нивомера в резервоара ?

mitkomeg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitkomeg » Нед 12 май 2013 11:06

Темата е доста стара но проблема си го има все още.Та така ... мина зимата и баща ми днеска вика дай да го видим.И така почнахме да разглабяме.До резервоара се стига като се махнат седалките и мокета отдолу.Маха се и тая пластмаса отзад до багажника за да излезе мокета. От там нататък всеки ще се оправи ... махат се два болта и една планка и се развива капака на резервоара.Та какво сме направили до момента:
Пробвано е друго табло и промяна в държанието на стрелката няма.
Чистихме пътечките с някакъв спрей и пацал до блясък.
Мерено е съпротивлението което дава - от около 20 ома до 300-500 ома забравих точно колко.При местене на ръка също се променя.
Въпреки всичко стрелката отива почти до средата дори когато сме изместили поплавъка на положение "пълно".
Някой може ли да ми каже тия кабели от поплавъка къде отиват напред към таблото? Директно към буксата на таблото или преди това минава през компютъра и от там към таблото.
Свалях таблото и изрових кабелчета със същите цветове като тия които идват от поплавъка(лилав-черен и кафяв-бял) обаче никакво съпротивление нямаше...не знам дали изобщо са от там де просто по цветовете реших да проверя.Кои са пиновете на буксата на таблото за тая стрелка евентуално ако са други да проверя какво съпротивление има там и да го сравня с това от буксата на поплавъка директно.

Върни се в “Дизелови агрегати”