VW Polo 1.4и 44kw 99г. Проблем със скоростите?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
GeorgyA
Автомобил:
Двигател:

VW Polo 1.4и 44kw 99г. Проблем със скоростите?

Мнениеот GeorgyA » Вто 04 сеп 2012 10:01

Здравейте, днес ми се наложи да пропатувам разстоянието м/у София и Стара Загора с моето Поло 1.4и 44kw 99г. От известно време наблюдавам че когато изключа от скорост при над 100 км/ч и след това много трудно вкарвам 5-та скорост в повечето пъти с странен звук(хъркане) в скоростната кутия. Та така това е един от проблемите който може да е свързан с основния. След като влязох в града покарах 10 км и изведнъж не мога да сменя скоростта от свободна на 2-ра, нито на 1-ва не пробвах другите защото се притесних scare . Спрях колата пробвах да вкарам скоростите всички влизат и задна. Потеглих но пак се появи същия проблем (съединителя ми е сменям преди 10 000 км).Забелязах и друго интересно нещо когато спрях колата беше на свободна натиснах съединителя отпуснах го много бавно и колата започна да потегля(не както потегля когато е на скорост но се пак се размърда maikomila ).Скоростите ту влизат ту не , при потегляне се чува странен звук и задавяне на колата. Четох в форума но стигнах единствено до смяна на масло (се пак се съмнявам да е от маслото след като потегля при отпускане на съединителя и на свободна), та кажете каква може да е причината и какво да очаквам от ремонта?????

Потребителски аватар
Tatrata
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: ABF

Re: VW Polo 1.4и 44kw 99г. Проблем със скоростите?

Мнениеот Tatrata » Вто 04 сеп 2012 21:58

Лагер на съединителя. Като си го сменял комплект ли е бил или само феродовия смени...? Аз залагам на лагерче, поне съм си патил няколко пъти и това са симптомите :deal

Потребителски аватар
metojoor
Автомобил: scirocco mk2 polo 6N
Двигател: AGU AEX T

Мнениеот metojoor » Сря 05 сеп 2012 5:36

Може и жило :bishop

GeorgyA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GeorgyA » Чет 06 сеп 2012 9:35

Реших проблема , скъсано уплътнение -> излтекло е маслото -> счупен лагер на 5-та скорост -> КОЕТО БЛОКИРА ОСТАНАЛИТЕ 4-ри.Сега всичко е наред марка като коте!!! :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”