Леко ПТП в чужд град

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Леко ПТП в чужд град

Мнениеот emo-gar » Пет 25 май 2012 18:39

Градът е Русе,колата ще пътува към София,утре,най-късно вдругиден(26-27.05).Невиновна за ПТП-то.И на двете коли ГО е при един и същи застраховател.Обадили се на застрахователя,нали там се попълва Двустранен протокол за случая+номер за регистриране на случката,ама отговора е бил:да се явят двете коли за оглед в работен ден.Това няма как да стане ,понеже в първият работен(28.05) колата ще е вече в София.Избран е варианта с оглед от КАТ,ама те не се занимавали с такива случаи.Какво е правилното решение(нещата се развиват на 300 км от мен).Може ли да се мине на оглед тук,в софия?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Леко ПТП в чужд град

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 25 май 2012 18:43

Разбирасе че може, няма значение дали е друг застраховател на същата компания! Щом компанията е същата, служителя може да е всеки, и може да направи оглед! Но защо ли почиват, по принцип не са на държавна работа, интересно :? Не ми е ясно защо трябва да биеш път 300 км за оценка при положение че има в града същия застраховател :screwy

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 25 май 2012 18:56

искат 2те коли на място една до друга, карат те да ги паркираш така както е било станало птп-то и снимат, кофти при теб е че си доста далече, питай застрахователите може ли в различни клонове да са, но мен ме съмнява честно казано.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 25 май 2012 19:09

Ами жИнъта е с колата в Русе , някакви се наденали докато е била паркирана!И утре се прибира с "тунингованата".Сега са "оплескали" ДКП-то и си търсят нови бланки,някакви полицаи им дали бланки на друга компания,аз ги съветвам да намерят на тази в която е ГО(в случая ЛЕВ-ИНС).
Абе то се видя,няма да ми изкара колицата до края на годината,знам си ръждулника,да са живи и здрави и да се прибират!Ако се вземе някоя с'тинка,ще разпродам това -онова(Венто..поне беше)...и хайде на нова(стара)кола.
Иначе за правене(по снимки преценявам):заден калник(панел),2 врати,преден калник,огледало+пласмасари и боя на половин кола.Подробността е ,че е страшно гнила и ...нема правене.

П.П.Да,нещо такова-както писа quattro,ама то значи ли да няма ПТП в неработни дни и да се праскат коли от еднакви регистрации!!!.Ако верно излезе така,ей сега ми паднаха...съдебно!

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 25 май 2012 19:17

Точно пък първия протокол за ПТП се прави от Кат.
Идват ,установяват кой е виновен.Пишат му акт.
На тебе ти описват щетите.После с това листче от катаджийските щети, се прави втори оглед от твоя застраховател.След което,ако желаеш-свалят се маски,брони и други и се описват вторични щети-това примерно 2-3 дни след официалния опис на първичните,за да се разглоби колата в сервиз все пак.

Ако няма втори оглед от твоите хора(застрахователите)те още след първият изпращат щетите със снимки и до 14 дни както е по-закон ти превеждат парите по сметка

Това е мой личчен опит.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 25 май 2012 19:53

Ама отдавна КАТ не се занимават с огледи и протоколи при такива казуси!В случая са дошли,даже са снимали и оказали някакво съдействие за ДКП.Наблягам на подробността-Г.О.,не КАСКО(не че и при каско не ядох "дърво" и вече не правя такава простотия)
Каквото писали-писали,като се върнат-ще се поразходя,ще гледат-макар да не храня надежди кой-знае какви!Да ме изкара до септември,изобщо няма да я правя....оглеждам се за "добро старо голфче" :D ,та да ми станат 3.Гледам,че има мераклии за "Венто-луук" на Г3..мое и да намажат...мое и да не :lol:

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Пет 25 май 2012 20:39

emo-gar написа:Сега са "оплескали" ДКП-то и си търсят нови бланки,някакви полицаи им дали бланки на друга компания,аз ги съветвам да намерят на тази в която е ГО(в случая ЛЕВ-ИНС).

Нама никакво значение на коя компания е бланката. Аз съм свалял от нета и съм ползвал успешно. Трябва да се разпечатат два екземпляра и да се попълнят идентично. :idea:
http://www.lev-ins.com/upl_doc/Dvustran ... orrect.pdf

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 29 май 2012 1:57

Е.днес посетих съответната компания и както и очаквах-почнаха да клинчат(просто едно симпатично момиче взе да ръси клишета и да ме праща при бай Михал).Да,ама на приказване аз съм "курназ" и всичко тръгна правилно,абе има моменти когато вместо учтивост е необходимо и гласови данни да имаш.А аз имам в изобилие !Като приключих пледоарията забелязах,че целият офис е концентриран в проблема ми и след мои кратки "напътствия" се хванаха да свършат работа.Е,сега си подготвям речта,като получа /неполуча нищожната сума ,но поне знам че опитах да преборя идиотщината Г.О. и недомислицата ДКП!Щото бай Мангал от село Х хич тъй не ще да дойде в офиса и вероятно в момента си бърше задника с втория отрязък на ДКП,нищо че сесра му кара без книжка и прави бели.Да,ама на мойта ръжда досега имаше боя,хай сега някой да нанесе боя на въздуха ...колко ще струва!
Изчаквам резултати и ако съм сгрешил в преценката-на всеослушание обявявам компанията за похвала/порицание,което има значение ,имайки в предвид числеността на форума!Ами ако вместо кола,там беше дете!!
Ех,колко сме "малки",някакви камъни местещи се на 10 км. под краката ни обединяват в страха ни,а един ръждав калник ни прави врагове!Къде е грешката,а?Той,Оня,ще си оправи грешките отведнъж..няой хубав ден!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 13 авг 2012 20:22

Аз чакам,чакам..вече..3 месеца..компанията е Лев-Инс.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 13 авг 2012 20:38

Странно и мен ме блъснаха в Шумен, прибрах си се и ме снимаха в Асеновград. На 10-тия ден ми се обадиха от ЛевИнс (компанията на виновния) да отида да си получа парите по експертна оценка - при това нелоша сума :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 13 авг 2012 21:24

Странното е,че "изискват" виновният водач да им се яви,иначе аз "горя"!Това е в разрез с един закон(неща ..абе независещи от потърпевшия,в общ израз..."Ама оня хал-хабер си няма ,макар 3 пъти да съм му звънял...Сега пуснах една декларацийка,следващото документче ще бъде иск..нооо не към виновния-а към Лев...Попрочел съм нещо,попатил съм с годините...хич да не си мислят "метър" да минат :wink: Ама все пак ще проявя още малко търпение,все пак колата ми се движи и не ми пука особено за ръждавите калници,но принципът е важен!Хем след това ще я "фърлям"!

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 13 авг 2012 22:22

Дзи и Интерамерикан ни викаха и двамата, Алианц искат само потърпевшия.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 04 сеп 2012 21:19

Платиха!!!!! :banana И то точно колкото очаквах,предвид състоянието на колата преди ПТП!Или пък... :roll: шефа ми е вдигнал заплатата :shock -то щото гледам едни пари в повече в сметката... :lupe .При всички случаи ..си е за черпене :beer
Ама пусках една декларацийка.."..не чакайте хабер от виновния...",демек да си "разясниме функциите..аджеба.."

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 05 сеп 2012 7:56

Ами да, не е твоя работа да го издирваш и каниш да се яви при застрахователя :)
Сподели на ЛС какво имаше повредено и какви пари получи :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”