VW Golf 4 или Opel Astra G ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
oL1pS
Автомобил: R32D G4
Двигател: AHF +++
Контакти:

VW Golf 4 или Opel Astra G ?

Мнениеот oL1pS » Сря 05 сеп 2012 23:15

Здравейте, колеги :)
Първо искам да се извиня ако съм объркал раздела , но просто сметнах , че тук е най-подходящо да пусна темата.

На кратко за в бъдеще имам някакви планове да си сменя колата , но идва една доста тежка дилема , дали да чакам 2~3 години в които ще трябва да си скъсам дупето от работа за да мога да си позволя VW Golf 4 които.. вървят по 4-5 000 + BGN или да си избера Opel Astra G те са към 3-4 500 + BGN.
/За G-то знам , че всеки се оплаква от двигателите.. екотек/

Като цяло не съм наясно какви са отрицателните качества на 4-ката , от всякъде дочувам , че били скъпи частите , но това е с всяка по-нова кола..., прецакани мотори и прочие..

Та... интересувам се какъв двигател да гледам и да търся (пс. метнал съм око на 1.6 105 hp.) има ли някакви проблеми самия модел, каква е поддръжката , разхода и всякакви други неща , които ще бъдат в + за мен...

Поздрави :wink:

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Re: VW Golf 4 или Opel Astra G ?

Мнениеот berkant3008 » Чет 06 сеп 2012 8:13

само VW не изневерявай на марката

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 06 сеп 2012 8:45

Единственото предимство на Астрата е по-добрия външен дизайн.

Потребителски аватар
Venci83
Автомобил: Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот Venci83 » Чет 06 сеп 2012 8:57

velinsl написа:Единственото предимство на Астрата е по-добрия външен дизайн.

Астрата е доста по грозна дори и от голф 3, да не говорим от 4. :mrgreen:

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Чет 06 сеп 2012 9:11

Venci83 написа:Астрата е доста по грозна дори и от голф 3, да не говорим от 4. :mrgreen:

+1

Последна промяна от onazi на Чет 06 сеп 2012 9:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 06 сеп 2012 9:22

oL1pS написа:дали да чакам 2~3 години в които ще трябва да си скъсам дупето от работа за да мога да си позволя VW Golf 4 които.. вървят по 4-5 000 + BGN или да си избера Opel Astra G те са към 3-4 500 + BGN

Ако ти трябват 2-3 години за да спестиш разликата от 1000лв между двете коли сериозно се замисли дали изобщо да сменяш тази която имаш понеже после ако изскочи ремонт за 300лв /което си нещо нормално/ ще ти трябва една година за да изкараш пари за него,и дали изобщо с тези доходи ти трябва каквато и да е кола при тези цени на горивата :012:

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Чет 06 сеп 2012 9:31

Макар и да карам VW.. Ще дам глас за..... Астрата.... Колега ако ще слагаш газ твоя мотор е 1.6 75кс. Тоест стария мотор който не е Екотек... Или дизела който е 82коня... За тези два мотора съм чувал че са читави.... Огледай се и за Vectra Б тези двигатели и при тях се срещат даже вектрата е малко по широка....

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 06 сеп 2012 11:13

predat0r написа:Макар и да карам VW.. Ще дам глас за..... Астрата.... Колега ако ще слагаш газ твоя мотор е 1.6 75кс. Тоест стария мотор който не е Екотек... Или дизела който е 82коня... За тези два мотора съм чувал че са читави.... Огледай се и за Vectra Б тези двигатели и при тях се срещат даже вектрата е малко по широка....

По едно време имаше възможност да сменям работата с доста по-далечна и бях залитнал по тези Астри(но заради по-икономичните двигатели на теория). Astra G моноинжекция за под 4500 лева нямаше(април, май), отделно най-масовите 1,6 пълна инжекция били масово масларки проблема се решавал със смяна на сегменти - конструкторска грешка(от Опел-форума). Може да и е евтина поддръжката, обаче трябва стабилна първоначална инвестиция за автомобила.
След 2-3 години тия автомобили ще струват наполовина, само най-добрите ще останат с цена 3500лв. и за тия 5000лв може би ще можеш да си вземеш Голф 5.
Ако искаш да ти живне темата питай "Искам да си купя Г4 - бензин или дизел" и гледай сеир. Ще стане на бързо 10 страници и ще бъде заключена.

Последна промяна от velinsl на Чет 06 сеп 2012 11:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 06 сеп 2012 11:29

Като притежател и на двата автомобила ще изкажа мнение!За мен Астрата на външен дизайн е по-хубава от Голфа,но от вътре няма такова дърво!!!Просто е ужасна и като изпълнение и като материал!Поддръжката им е абсолютно идентична,така че се качи на няколко екземпляра и виж коя ще ти пасне по-добре!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 06 сеп 2012 11:39

Астра с 1.6 75 коня мотор е за спокоен карач, мудничка е. Инак е доста проста и елементарна за газификация.
Ако искаш комби, насочи се към 1.8, не е такъв масларник като 1.4 и 1.6. Освен това, тези мотори са лесни за обикновена газова уредба, ако си карал такава и си настройвал. Метален смукателен колектор и метални фланци на антифриза, с което не може да се похвали ФВ.
Колкото до външен и вътрешен дизайн, на мен специално ми е все едно...

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 06 сеп 2012 13:11

Ако разбирам правилно си хвърлил око на 1.6 16V (105 PS), който се е доказал като един от най-безпроблемните и изчистен от хронични болежки двигател на Г4 (виж в секцията за Голф, можеш да намерип теми по въпроса, няма смисъл да пренасяме всичко тук).
Но дали ще ти стигнат 4-5000 лв. за свестен 1.6 16V, имайки предвид, че почват от 2001-ва? Лично мен ме съмнява! (Отвори mobile.de и виж реалната покупна цена на коли с реални параметри за да се ориентираш какво би получил в БГ за цена от 4-5000 лв, в които са включени транспорт до БГ и печалба за търговеца!)

Просто за този бюджет - по-добре се отправи към Опел - имаш по-голям шанс за нещо по-запазено...

Потребителски аватар
1637
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1637 » Чет 06 сеп 2012 17:30

Имам Вектра Б 1.6 на метан.Вярно е че са "масларки",но аз си отворих мотора,ревизирах главата и разхода на масло е в нормите.Преди да взема Вектрата търсих Пасат Б5 или Голф4 с 1.6 мотор,заради ниския данък,но Пасата ме отказа със скъпата си подръжка особенно на нежното си алуминиево предно окачване,цената на бобините и други.Голфа пък повечето попадах на пластмасовите колектори,което автоматично изключва възможността за обикновенна/метанова газова уредба и заради ненормално надутите цени особенно по автокъщите.В крайна сметка отварянето и ревизиране на мотора на Вектрата дойде като пари да сменя едно предно окачване на Пасат.Поздрави.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 06 сеп 2012 17:53

Ако е Голф 4 ,само дизел.От Опелите ,особено Еко тек бягай!Дизеловият мотор на Голфа е доказано здрав.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 06 сеп 2012 21:01

Само да попитам по какъв критерии отреди, че дизеловите са се "доказали", а бензиновите не? mhihi

Всеки двигател има предимства и недостатъци... слаби места (едни повече, други по-малко), но как отсече за всичките 7-8 бензинови двигателя, че не са се доказали здрави.... никой никога няма да разбере :idea:
Щото и аз следя дизеловия раздел и никак не е като да е останал празен.... :roll:

А лафа по-горе, че Астрата била по-красива.... уверен съм, че колегата се шегува... Не е възможно да не се шегува, освен ако не е пил значително mhihi

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Чет 06 сеп 2012 21:27

Някой по-нагоре беше писал, че дизелите им били читави на тези опели. Кое? Най-масово монтирания дизелов мотор в G-класата mhihi е 2.0 dtl, който е чиста подигравка с автомобилостроенето. Наистина, малък разход, но не може 2-литров 16 клапанов мотор с турбина(силно казано) да е смешните 82 коня. Като цяло доста дефектни са им и климатичните инсталации(както и на вектра б). Карал съм от време на време една такава астра, наистина интериора не може да се сравни с този на голф 4, единствено седалките са хубави(оборудване sport с recaro), но като цяло и двете коли возят дървено и с годините им тропат интериорни елементи. Но който иска комфортна возия, е объркал държавата производител. :drinking:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”