Имам няколко въпроса към вас,като по запознати и се надявам да нямате нищо против да ви ги задам
Та така
Скоро ще си монтирам мотор г60 на моя Пассат Б3 с Рп мотор
Идеята ми е след като сложа г60-то ще ми остане Рп-то(блока оборудан) и искам да се занимавам с него и да си го подсиля(мотора е добре за годините и пробега си,като разхода му на масло за 10000км е 200мл без абсолютно никакви други проблеми)
В книгата за Vw Passat пишат,че буталата на Рп и Пг г60 са еднакви и като диаметър и като ход на буталото,тоест 1:1
Идеята ми е
Да си направя Рп-то - Г60 като му взема оборудвана глава,колектори и другите дреболии(имам доста чарколяк от г60 останал излишен).Без това спепента за сгъстяване(оправих го) и на двата мотора е близка 8:1 за PG(g60) и 9:1 за Рп
Но първо искам да знам дали блоковете на Рп и г60 са еднакви?И дали г60 има пръскалки за масло в блока и разни други разлики от Рп?Това за пръскалките го четох тука из темите ей сега затова може и някой "бисер" да пиша

Ще чакам отговор и моля,ако можеш да бъдеш по подробен,защото всичко ще ми е от значение,ако се хвана с това
Лъжа се най вече от еднаквия ход и диаметър на буталото затова пускам тази тема.
Виждал съм бутала на Rp и Pg и наистина изглеждат еднакви
Не ме хранете много