От няколко студени сутрини насам не мога да прехвърля на газ. Ситуацията се повтаря както написах в тази тема. След запалването на автомобила, стрелката на температурата бързо стига до 90 градуса на бензин, но при превключване на газ, колата забива предницата и намаля, няма никакъв приток на газ. Днес на десетия километър спрях и барнах маркучите на радиатора, горния беше топъл, а долния студен, стрелката си показваше 90 градуса. След още няколко километра паркирах. След обяд я запалих на бензин, беше се напекла от слънцето и на няма и втория километър прехвърли на газ с малко зор и претреперване. Така се случваше и предишните дни. Веднага отидох при газаджията ми, върза я към лаптопа и каза, че няма грешки и че всичко си е наред, но не ми каза логично обяснение по моя проблем. Само ми направи прехвърлянето на газ да става на 25 градуса.
Дали е възможно термостата да е за смяна, защото е блокирал и не преминава топла течност през изпарителя на газовата? Съмнява ме, че изпарителя е свързан към големия кръг. Прилагам няколко снимки към свързването му: