Здравейте колеги,посещавам форума ччесто и чета доста от темите които саа много интересни и полезни. Имам проблем който ме тормози доста,странно хлопане отпред на колата ми,когато минавам през неравности.Автомобила е Голф 3 1.8Моно АДЗ мотор,без газ,чист бензин.Въпросното тропане се усеща и дочува като тропане на метал в метал или ламарина в метал отпред около колелата.Цялото окачване е ново,всички тампони са нови и проверени дали са ок наместени и стегнати,сменени са макферсони,прегледани са лагерчетата които се намират при тях,амортисиорите са здрави,пруйините нямат луфт,спирачните дискове и накладките са нови,едва на 300км максимум е всичко изброено.Колата вчера отново бе проверена,по-точно всичко бе проверено дали е на място,дали е стегнато,изобщо дали е наред(в друг сервиз).Човека каза че е в супер състояние колата е перфектна,но и той не знае от какво може да тропа.Ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне,ще чета всички мнения и ще проверявам по колата в последствие всички идеи,дадени от Вас.
Благодаря предварително !!!
(Извинявам се ако имам грешки за първи път пиша на фонетика и ми е трудничко!)
Странно силно тропане голф 3
-
NikeSpades
- Автомобил:
- Двигател:
- Iv0o0o0
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странно силно тропане голф 3
Колега от няколко месеца и моята тропа някъде от отпред от време навреме и не мога да я разбера откъде. Също като теб ходих 2 пъти да я преглеждат и всичко си е ок.
Нещо странно става с голфовете явно.
п.с.
Може би е началото на извънземна инвазия
Нещо странно става с голфовете явно.
п.с.
Може би е началото на извънземна инвазия

- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Рейка, кормилни щанги, накрайници?
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
тампоните на моста?
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Колкото и странно да звучи, някой погледна ли тампоните на мотора дали няма някой протекъл?
-
NikeSpades
- Автомобил:
- Двигател:
Рейка,кормилна щанга и накрайници сменени,нещо което съм забравил да спомена.Абссолютно всички тампони по колата са сменени,където има тампон вс е сменено!!!Всичко по окачването е сменено.Един колега даде идея да не е от генерацията да няма уплътненията и да тропа оттам,но и това не е,проверих днес...Направо не знам какво се случва.Благодаря за отзивите ви дотук колеги!Страхотни сте!Надявам се да има още мнения и да се стигне до отговора на тази загадка,така да я наречем!Дано и чрез мненията да помогнем и на други,които имат този проблем(не пожелавам на никой)!
-
free_hard
- Автомобил:
- Двигател:
Виж във коша всичко затегнато ли е. На един Хлопел корса, която карах няколко дни не му беше затегнат акумулатора и се чуваше тропане при неравности, та виж да не е нещо подобно 
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
тропат ти накладките,като потропа натисни спирачката леко и ще спре
-
NikeSpades
- Автомобил:
- Двигател:
Прав си спира,но които и да гледа накладките казва,че са ок,а и те са сменяни с всичко останало и са съжсем нови,а и пластинките им са там...Дали апаратите да не са проблема ??
- djmimo89
- Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
- Двигател: ADZ
Здравейте колеги. Аз смених тампоните и след около 100 км почна да тропа нещо. Ходих на сержиз и ми казаха че всичко е здраво, но тропането се увеличи. И реших сам да видч какво става и махнах колелото и почнах да гледам и да напъвам с щангата и какво да видя - чисто новите тампони се оказват твърде меки и колелото се разхожда в калника и края на носача удря в моста и тропа вече доста стабилно. Това са ми вече вторите тампони, които се попиляват за толкова кратко време. Толкова са некачествени тези части по магазините, че няма накъде. Сега мисля да взема полиуретанови тампони, незнам какъв ще е ефекта, но ще пробвам.
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
NikeSpades написа:Прав си спира,но които и да гледа накладките казва,че са ок,а и те са сменяни с всичко останало и са съжсем нови,а и пластинките им са там...Дали апаратите да не са проблема ??
и аз имах същия проблем .. и се оправи като минах на 280мм спирачки

- batko_miro
djmimo89 написа:Сега мисля да взема полиуретанови тампони, незнам какъв ще е ефекта, но ще пробвам.
Вземи си тампони от audi S3(на голф 4 4motion и R32 са същите), по 23-24 лева са и ефекта е същия, ако няма да се състезаваш

-
free_hard
- Автомобил:
- Двигател:
batko_miro написа:djmimo89 написа:Сега мисля да взема полиуретанови тампони, незнам какъв ще е ефекта, но ще пробвам.
Вземи си тампони от audi S3(на голф 4 4motion и R32 са същите), по 23-24 лева са и ефекта е същия, ако няма да се състезаваш
Имаш в предвид, че на Голф 3, Ауди S3 и Голф 4 R32 са еднакви въпросните тампони?
- batko_miro
На R32 и S3 са еднакви, плътни са, но размерите им са същите като този за голф 3. Отвора на болта е широк точно толкова, колкото да мине през него и няма нужда от дистанционна втулка. И няма да си играеш да режеш опелски тампони или да гресираш през 2 месеца полиуретан.
-
free_hard
- Автомобил:
- Двигател:
БЛАГОДАРЯ! Не можеш да си представиш, колко ми помогна. Просто ми беше писнало от честата смяна на въпросните тампони. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”