IV или Polo
IV или Polo
Здравейте колеги имам дилема тъй,като вече ми трябва комби и се чудя дали да си взема IV или Polo някой има ли инфо колко литра е единия и другия багажник и съответно + и - за двата модела.Не търся високи скорости или нещо подобно искам да си возя спокойно семейството и да е функционална колата.Най-вече ме блазни Полото заради цената затова търся мнения дали са удачни за семейни автомобили и т.н.Дано темата не е банална и Благодаря предварително на отзовалите се.А относно дизел или бензин пак имам леко колебание досега съм на газ с III и съм доволен ама имам наблюдения че дизелите са доста икономични та и тези мнения ще са ми от полза.

- mihayloff
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 2000
- Контакти:
Re: IV или Polo
Според мен Поло-то е много малка за семейна кола.
- Jeka
- Автомобил: Passat B5 Variant
- Двигател: AJM++
- Контакти:
За семейна кола наистина полото е малко. Може би един MkIV TDI ще ти е перфектен. Тъй като не съм имал бензинова кола смятам, че дизелите са по-икономични, но по-скъпи за поддръжка.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Jeka написа: ... смятам, че дизелите са по-икономични, но по-скъпи за поддръжка.
И си прав за което .
Багажника на Поло е два пъти по-малък от на Голф 4 . За семейна кола против Полото и за Голфа , но моята представа за семеен автомобил е малко по-високия клас , тъй де - Пасат .
Успех с избора и си помисли хубаво преди да направиш покупката .
-
free_hard
- Автомобил:
- Двигател:
koci101 написа:Здравейте колеги имам дилема тъй,като вече ми трябва комби и се чудя дали да си взема IV или Polo
Подчертах го, защото имаше коментари за малък багажник
Естествено 4-ката комби е с по-голям багажник и е по-висок клас, но съответно и поддръжката е значително по-скъпа. Повечето Поло, които се продават са с двигател 1.6 75 кс., но ако си намериш 1.6 101 кс. според мен е перфектния вариант. Дизела, както казаха колегите по-горе е по-скъп за поддръжка.
Сметни си плюсовете и минусите, качи се и на двете и прецени, кое ти приляга. Разгледай и двата раздела /за поло и голф/ и виж най-често срещаните проблеми, цените на ремонтите и виж финансово, кое ще ти е по джоба.
Задрвейте отново първо по въпроса за двата модела,е то е ясно че IV е по-добрия вариант Полото е компромисния просто исках да добия представа дали ще върши що годе работа,че сега едни колички ще се разнасят едни багажи
за дизела и бензина май ще е с бенз. на ГАЗ че и до сега съм така и.Ще го поумувам още докато прибегна до покупка.А между другото ако някой има наблюдения от Шараните също ми е вариант.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Ако ще мъкнеш и бебешки колички ти препоръчвам Голф или нагоре - примерно Пасат, Шаран. Понеже Полото от тази генерация са сравнително тесни и малки. Багажникът му като обем без сгънати седалки сигурно е по-малък от на среден клас седан - Бора, Меган, Фокус и т.н. от сорта.
Относно двигатели - евтиното е бензин+ГИ, дизелът като консумирани литри на 100 е далеч по-нисък, но като цена е по-високо. Ако не караш чак толкова много на година може да се огледаш и за някой дизел. Качи се и покарай набелязаните коли, дори ако имаш познати с такива е по-добър вариант техните да покараш малко. Харесването става с опитването, с писане не става за съжаление
Относно двигатели - евтиното е бензин+ГИ, дизелът като консумирани литри на 100 е далеч по-нисък, но като цена е по-високо. Ако не караш чак толкова много на година може да се огледаш и за някой дизел. Качи се и покарай набелязаните коли, дори ако имаш познати с такива е по-добър вариант техните да покараш малко. Харесването става с опитването, с писане не става за съжаление
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Малко си е полото. Г4 комби е идеален за мъкнене. Винаги поло комби съм го смятал като кола за разнасяне на картофи по пазарите, като се смъкнат задните седалки. Но за семейна... и за тричленно семейство е тясно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”