Тази сутрин се сдобих с нова екстра - пасатора се заключва сам . Централното ми е вакуумно. Отключвам, влизам и след около 20 секунди колата се заключва сама. След известно време каране (позагря) спря да го прави. Да се притеснявам ли много и къде да търся проблема?
Благодаря предварително.
Провери си бутоните на вратите.Включи си плафона и отвори вратата и виж дали ще светне. Ако не светне ще трябва да си почистиш бутоните т.е. не правят хубав контакт. Ако имаш такава опция на алармата...ако не отвориш някоя от вратите след 10-15 сек. сама да се заключва можеби това е проблема. Успех.
Проблема е в замръзването. При мен се получаваше миналата зима, НО не ми отключваше шофьорската врата, а останалите три -> предна лява ми е управляваща -> подава сигнал, че не е отворена вратата -> автоматично си я заключва след около половин минута. Гледай да не си оставиш ключовете вътре и спирай някъде на завет ...
Бутоните се разглобяват . Трудно но не невъзможно. Аз съм го правил.Внимавай с тях защото в AUTO+ ми искаха 14лв. за 1бр. Намери и ги пръсни с нещо да се раздвижат. Всеки ключар има такъв спрей.
drago_tr, в повечето магазини за ел. компоненти има много подобни бутони за по лев или два. Пример: Квазер Ел, Викиват и други. Не са точно същите тези, дето аз си взех, иска нова дупчица ва видийката, но става лесно.
Аз си смених 3, защото само на мойта врата работеше датчика.
Да така е, но нали искаме всичко да е оригинално. После ги намерих същете по-евтино , но късно ,сам си ги оправих. Сиромах човек - жив дявол. Пък ти дай- ще ти оправя старите.